Fulgii de ovăz sunt sănătoși și pot fi o opțiune gustoasă pentru micul dejun, dacă adaugi câteva garnituri sănătoase. Poți consuma un astfel de preparat și ca gustare, între mesele principale. Se prepară rapid și este și extrem de sănătos.
Toppinguri sănătoase pentru terciul de ovăz
Fulgii de ovăz sunt făcuți din ovăz care a fost gătit într-un lichid pentru a forma un terci cremos. „Fulgii de ovăz sunt un preparat obținut din boabe de ovăz decorticate, fie rulate, fie măcinate, fie tăiate în oțel. De obicei, este gătit cu apă sau lapte, formând un terci cald și cremos”, spune nutriționistul Avni Kaul.
Terciul de ovăz este nutritiv, bogat în fibre, vitamine și minerale și poate fi completat cu fructe, nuci sau îndulcitori.
Îl consumi cel mai adesea la micul dejun și este o sursă excelentă de fibre, care ajută la ameliorarea constipației, printre alte beneficii.
Toate formele de ovăz sunt bogate în fibre și dau energie organismului prin carbohidrați. Îl poți consuma în fiecare dimineață și îi poți intensifica gustul cu câteva topping-uri sănătoase. Descoperă și ce se întâmplă dacă mănânci fulgi de ovăz în fiecare dimineață.
Cum alegi cele mai bune toppinguri
Dacă obișnuiești să consumi zilnic versiuni simple de terci de ovăz la micul dejun, în timp te-ai putea plictisi de această masă. Te obișnuiești cu gustul și textura și pierzi șansa să încerci arome noi și sănătoase. Toppingurile pot transforma complet gustul bolului de fulgi de ovăz și au un aport nutritiv ridicat.
Există o varietate mare de opțiuni din care poți alege, de la miere, nucă de cocos, până la ciuperci și ouă. De asemenea, dacă vrei să mănânci fulgi de ovăz fără zahăr rafinat, poți adăuga aceste toppinguri dulci și sănătoase.