Reclamă

Toppinguri sănătoase pentru terciul de ovăz. Cum poți să-i crești beneficiile nutriționale

Cauți toppinguri sănătoase pentru terciul de ovăz? Ți-am pregătit o listă de alegeri sănătoase care te vor ajuta să îți pregătești un bol delicios. Și vei beneficia astfel și de un aport nutrițional ridicat.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 7 iunie 2024, 6:29

Fulgii de ovăz sunt sănătoși și pot fi o opțiune gustoasă pentru micul dejun, dacă adaugi câteva garnituri sănătoase. Poți consuma un astfel de preparat și ca gustare, între mesele principale. Se prepară rapid și este și extrem de sănătos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Toppinguri sănătoase pentru terciul de ovăz

Fulgii de ovăz sunt făcuți din ovăz care a fost gătit într-un lichid pentru a forma un terci cremos. „Fulgii de ovăz sunt un preparat obținut din boabe de ovăz decorticate, fie rulate, fie măcinate, fie tăiate în oțel. De obicei, este gătit cu apă sau lapte, formând un terci cald și cremos”, spune nutriționistul Avni Kaul.

Terciul de ovăz este nutritiv, bogat în fibre, vitamine și minerale și poate fi completat cu fructe, nuci sau îndulcitori.

Îl consumi cel mai adesea la micul dejun și este o sursă excelentă de fibre, care ajută la ameliorarea constipației, printre alte beneficii.

Toate formele de ovăz sunt bogate în fibre și dau energie organismului prin carbohidrați. Îl poți consuma în fiecare dimineață și îi poți intensifica gustul cu câteva topping-uri sănătoase. Descoperă și ce se întâmplă dacă mănânci fulgi de ovăz în fiecare dimineață.

Reclamă

Cum alegi cele mai bune toppinguri

Dacă obișnuiești să consumi zilnic versiuni simple de terci de ovăz la micul dejun, în timp te-ai putea plictisi de această masă. Te obișnuiești cu gustul și textura și pierzi șansa să încerci arome noi și sănătoase. Toppingurile pot transforma complet gustul bolului de fulgi de ovăz și au un aport nutritiv ridicat.

Există o varietate mare de opțiuni din care poți alege, de la miere, nucă de cocos, până la ciuperci și ouă. De asemenea, dacă vrei să mănânci fulgi de ovăz fără zahăr rafinat, poți adăuga aceste toppinguri dulci și sănătoase.

Reclamă

Poți alege fructe, ca mango, căpșuni, piersici sau afine. Stafidele și migdalele sunt alte alternative de toppinguri sănătoase și sățioase.

Dacă îți prepari bolul in grabă, poți adăuga rapid un extra topping cu semințe de chia sau semințe de dovleac.

Alte opțiuni delicioase ar putea fi untul de arahide, fulgii de nucă de cocos sau fisticul, pentru un gust mai proeminent. Poți adăuga extract de vanilie în pregătirea terciului de ovăz sau condimente precum scorțișoara și nucșoara.

Cum să faci fulgi de ovăz sănătoși

Fulgii de ovăz au mai multe beneficii pentru sănătate, dar conțin și carbohidrați și nu au un conținut de grăsimi sau proteine, scrie EatThis.com.

Îi poți asocia cu surse de grăsimi și proteine pentru a îi transforma într-o masă completă, care te va lăsa să simți senzația de sațietate mult timp. De asemenea, vei beneficia de beneficiile nutritive ale acestora și vei fi plină de energie pe parcursul zilei.

Dintre alternativele de toppinguri sănătoase pentru terciul de ovăz fac parte și untul de nuci sau nucile. Poți adăuga 1-2 linguri, pentru a întări conținutul de grăsimi din terciul de ovăz.

Pentru un surplus de proteine, poți adăuga o lingură din pudra proteică preferată. De asemenea, dacă preferi un terci care să nu fie dulce, poți folosi brânză fărâmițată, cheddar sau feta și ceapă verde tocată mărunt.

Pentru a reduce senzația de foame, adaugă toppinguri sănătoase in terciul tău, bogate în proteine, cum ar fi iaurtul grecesc. Astfel, senzația de sațietate va fi menținută timp de câteva ore și te va ajuta și la menținerea masei musculare.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×