Multe persoane preferă să consume fulgi de ovăz la micul dejun. Aceștia sunt o sursă excelentă de fibre, ajută la reglarea digestiei și îți conferă senzația de sațietate pentru o perioadă lungă de timp. Cu atât de multe beneficii, puțini sunt cei care ar putea crede că îți pot provoca și reacții adverse.
Ce se întâmplă dacă mănânci fulgi de ovăz în fiecare dimineață
De cele mai multe ori încercăm să pregătim rețete cât mai rapide la micul dejun. Acest lucru se întâmplă din cauza ritmului alert de viață, dar și a lipsei de energie pe care o poți întâmpina dimineața. Fulgii de ovăz se pot prepara în doar câteva minute.
În plus, există atât de multe rețete încât de poți bucura aproape zilnic de un alt gust al acestui preparat simplu. Dacă obișnuiești să consumi fulgi de ovăz în fiecare dimineață, descoperă al ce anume ar trebui să fii atentă.
Sensibilitate la gluten
Fulgii de ovăz sunt în mod natural lipsiți de gluten, dar există atât de multe sortimente care sunt procesate încât este greu de știut care anume sunt cele mai potrivite pentru consum.
Fulgii de ovăz sunt procesați în unități care se ocupă în paralel și cu procesarea grâului, orzului și secarei, ceea ce poate duce la contaminarea încrucișată, spun specialiștii.
Dacă suferi de boala celiacă sau sensibilitate la gluten și consumi fulgi de ovăz în mod regulat, atunci este important să alegi fulgi de ovăz care sunt certificați fără gluten pentru a evita reacțiile adverse.
Nu uita să vorbești cu medicul tău dacă suferi deja de sensibiliatete la glute. El te va ajuta să alegi cele mai bune alimente pentru tine.