Reclamă

Câte calorii au merele și ce se întâmplă dacă le consumi zilnic

Merele sunt un fruct incredibil de popular. Cercetările arată că oferă multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi reducerea riscului de diabet. Cu toate acestea, s-ar putea să te întrebi câte calorii au merele și ce se întâmplă dacă le consumi zilnic. Îngrașă sau te ajută să slăbești?

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 4 octombrie 2023, 6:51

De fapt, un măr de mărime medie este format din aproximativ 86% apă. Alimentele bogate în apă sunt destul de sățioase, ceea ce duce adesea la un aport caloric redus. Apa nu numai că umple, dar scade considerabil densitatea calorică a alimentelor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Câte calorii au merele

Alimentele cu densitate calorică scăzută, cum ar fi merele, tind să fie bogate în apă și fibre. Un măr de mărime medie are doar 95 de calorii, dar multă apă și fibre. Mai multe studii arată că alimentele cu densitate scăzută de calorii promovează saturația, aportul redus de calorii și pierderea în greutate.

Merele sunt bogate în apă și au o densitate scăzută de calorii. Acestes sunt toate proprietăți care ajută la pierderea în greutate.

Un măr de mărime medie conține 4 grame de fibre

Acesta reprezintă 16% din aportul recomandat de fibre pentru femei și 11% pentru bărbați, ceea ce este extrem de mare, având în vedere conținutul lor scăzut de calorii. Acest lucru face din mere un aliment excelent pentru a atinge aportul recomandat de fibre.

Reclamă

Multe studii demonstrează că aportul ridicat de fibre este legat de greutatea corporală mai mică și de un risc semnificativ redus de obezitate.

Consumul de fibre poate încetini digestia alimentelor și te poate face să te simți mai plină cu mai puține calorii. Din acest motiv, alimentele bogate în fibre te pot ajuta să mănânci mai puține calorii totale, ceea ce te ajută să pierzi în greutate.

De asemenea, fibrele pot îmbunătăți sănătatea digestivă și pot hrăni bacteriile prietenoase din intestin, ceea ce poate ajuta, de asemenea, sănătatea metabolică și controlul greutății.

Reclamă

Merele sunt sățioase

Combinația de apă și fibre din mere le face incredibil de sățioase. Într-un studiu, s-a constatat că merele întregi sunt mult mai sățioase decât sosul de mere sau sucul de mere atunci când sunt consumate înainte de masă.

În plus, merele consumă mult mai mult timp pentru alimentație în comparație cu produsele care nu conțin fibre. Durata alimentației contribuie, de asemenea, la sațietate.

Efectele de sațietate al merelor pot reduce pofta de mancare și pot duce la scăderea în greutate.

Beneficii pentru pierderea în greutate

Cercetătorii au propus că includerea merelor într-o dietă sănătoasă și echilibrată poate încuraja pierderea în greutate.

În studiile efectuate la femeile cu exces de greutate care urmează o dietă săracă în calorii sau de scădere în greutate, consumul de mere este asociat cu pierderea în greutate.

Într-un studiu de 4 ani pe 124.086 de adulți, aportul crescut de fibre și fructe bogate în antioxidanți, cum ar fi merele, a fost asociat cu pierderea în greutate. Cei care au mâncat mere au pierdut în medie 0,56 kg.

Merele nu numai că par a fi prietenoase cu pierderea în greutate pentru adulți, dar pot, de asemenea, să îmbunătățească calitatea generală a dietei și să reducă riscul de obezitate la copii.

Pe lângă faptul că promovează pierderea în greutate, merele au câteva alte beneficii.

Conțin cantități mici de vitamine și minerale

Merele conțin cantități mici de multe vitamine și minerale și sunt bine cunoscute pentru conținutul de vitamina C și potasiu. Un măr de mărime medie oferă mai mult de 3% din valoarea zilnică (DV) pentru ambele.

Acest fruct se laudă, de asemenea, cu vitamina K, vitamina B6, mangan și cupru. În plus, cojile sunt deosebit de bogate în compuși vegetali care pot reduce riscul de îmbolnăvire și pot oferi multe alte beneficii pentru sănătate.

Au indice glicemic scăzut

Merele au un indice glicemic (IG) scăzut, care este o măsură a cât de mult crește nivelul zahărului din sânge.

Alimentele cu IG scăzut pot ajuta la controlul zahărului din sânge și la controlul greutății, deoarece te ajută să îți menții nivelul de zahăr din sânge echilibrat, mai degrabă decât să îl sporească.

În plus, dovezile sugerează că o dietă cu IG scăzut poate ajuta la prevenirea diabetului, a bolilor de inimă și a unor tipuri de cancer.

Promovează sănătatea inimii

Combinația de nutrienți, antioxidanți și fibre din mere poate reduce riscul de boli de inimă. S-a demonstrat că merele reduc nivelul colesterolului și inflamației din organism, care sunt ambii factori cheie pentru sănătatea inimii.

Alte studii au descoperit că alimentele bogate în antioxidanți, cum ar fi merele, pot reduce riscul de deces din cauza bolilor de inimă.

Efecte anticancerigene

Activitatea antioxidantă a merelor poate ajuta la prevenirea anumitor tipuri de cancer. Mai multe studii leagă consumul de mere și prevenirea cancerului pulmonar la adulți. În plus, s-a demonstrat că consumul de cel puțin un măr pe zi reduce semnificativ riscul de cancer de gură, gât, sân, ovarian și colon.

Susțin funcția creierului

Potrivit studiilor pe animale, sucul de mere poate ajuta la prevenirea declinului mental și a bolii Alzheimer. Într-un studiu pe șoareci, sucul de mere a redus declinul mental prin scăderea cantității de specii reactive de oxigen dăunătoare (ROS) din țesutul cerebral.

Sucul de mere poate păstra, de asemenea, neurotransmițătorii care sunt importanți pentru funcționarea optimă a creierului și prevenirea Alzheimerului.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×