Merele sunt sățioase
Combinația de apă și fibre din mere le face incredibil de sățioase. Într-un studiu, s-a constatat că merele întregi sunt mult mai sățioase decât sosul de mere sau sucul de mere atunci când sunt consumate înainte de masă.
În plus, merele consumă mult mai mult timp pentru alimentație în comparație cu produsele care nu conțin fibre. Durata alimentației contribuie, de asemenea, la sațietate.
Efectele de sațietate al merelor pot reduce pofta de mancare și pot duce la scăderea în greutate.
Beneficii pentru pierderea în greutate
Cercetătorii au propus că includerea merelor într-o dietă sănătoasă și echilibrată poate încuraja pierderea în greutate.
În studiile efectuate la femeile cu exces de greutate care urmează o dietă săracă în calorii sau de scădere în greutate, consumul de mere este asociat cu pierderea în greutate.
Într-un studiu de 4 ani pe 124.086 de adulți, aportul crescut de fibre și fructe bogate în antioxidanți, cum ar fi merele, a fost asociat cu pierderea în greutate. Cei care au mâncat mere au pierdut în medie 0,56 kg.
Merele nu numai că par a fi prietenoase cu pierderea în greutate pentru adulți, dar pot, de asemenea, să îmbunătățească calitatea generală a dietei și să reducă riscul de obezitate la copii.
Pe lângă faptul că promovează pierderea în greutate, merele au câteva alte beneficii.
Conțin cantități mici de vitamine și minerale
Merele conțin cantități mici de multe vitamine și minerale și sunt bine cunoscute pentru conținutul de vitamina C și potasiu. Un măr de mărime medie oferă mai mult de 3% din valoarea zilnică (DV) pentru ambele.
Acest fruct se laudă, de asemenea, cu vitamina K, vitamina B6, mangan și cupru. În plus, cojile sunt deosebit de bogate în compuși vegetali care pot reduce riscul de îmbolnăvire și pot oferi multe alte beneficii pentru sănătate.
Au indice glicemic scăzut
Merele au un indice glicemic (IG) scăzut, care este o măsură a cât de mult crește nivelul zahărului din sânge.
Alimentele cu IG scăzut pot ajuta la controlul zahărului din sânge și la controlul greutății, deoarece te ajută să îți menții nivelul de zahăr din sânge echilibrat, mai degrabă decât să îl sporească.
În plus, dovezile sugerează că o dietă cu IG scăzut poate ajuta la prevenirea diabetului, a bolilor de inimă și a unor tipuri de cancer.
Combinația de nutrienți, antioxidanți și fibre din mere poate reduce riscul de boli de inimă. S-a demonstrat că merele reduc nivelul colesterolului și inflamației din organism, care sunt ambii factori cheie pentru sănătatea inimii.
Alte studii au descoperit că alimentele bogate în antioxidanți, cum ar fi merele, pot reduce riscul de deces din cauza bolilor de inimă.
Efecte anticancerigene
Activitatea antioxidantă a merelor poate ajuta la prevenirea anumitor tipuri de cancer. Mai multe studii leagă consumul de mere și prevenirea cancerului pulmonar la adulți. În plus, s-a demonstrat că consumul de cel puțin un măr pe zi reduce semnificativ riscul de cancer de gură, gât, sân, ovarian și colon.
Susțin funcția creierului
Potrivit studiilor pe animale, sucul de mere poate ajuta la prevenirea declinului mental și a bolii Alzheimer. Într-un studiu pe șoareci, sucul de mere a redus declinul mental prin scăderea cantității de specii reactive de oxigen dăunătoare (ROS) din țesutul cerebral.
Sucul de mere poate păstra, de asemenea, neurotransmițătorii care sunt importanți pentru funcționarea optimă a creierului și prevenirea Alzheimerului.