Este o rețetă foarte simplă și ușor de preparat. În plus, credem că este una dintre acele rețete despre care poți spune că, pe cât e de simplă, pe atât e de gustoasă și consistentă.
Tot ce ai de făcut este să fierbi cartofii și ouăle, apoi să le gătești împreună la cuptor, pentru un timp scurt. Pentru gust, aspect și consistență, mai adaugă și brânză, cașcaval și smântână.
Rețete poate fi preparată și cu carne, de preferat cu șuncă feliată. Însă, este delicioasă și în varianta simplă, doar cu cartofi și ouă fierte. Descoperă aici și un articol despre ouă fierte moi sau tari: cum și în cât timp se gătesc corect.
În continuare, poți urmări rețeta detaliată pentru prepararea cartofilor cu ouă fierte.
Cartofi franțuzești – Ingrediente
- 500 gr cartofi
- 3-4 ouă fierte
- 50 gr brânză de vaci
- 25 gr unt
- sare și piper, după gust
- 400 gr smântână acră cu peste 20% grăsime
- 50 gr cașcaval răzuit.
Rețetă de cartofi cu ouă fierte – Mod de preparare
Spală bine cartofii și, fără a le îndepărta coaja, pune-i la fiert în apă cât să fie bine acoperiți. Adaugă și o linguriță de sare. După aproximativ 40 de minute, verifică dacă sunt fierți cu o furculiță. Dacă furculița pătrunde ușor în ei, sunt gata.
Scurge-i, răcește-i sub jet de apă rece, apoi curăță-i de coajă și taie-i în felii rotunde de aproximativ 5-6 mm.