Cartofii sunt legumele cele mai accesibile de pe piață, iar rețetele cu cartofi sunt foarte versatile. Poți include cartofii în absolut toate categoriile de rețete, chiar și în aluaturi sau în deserturi. Salatele de cartofi sunt cele mai simple și rapide. Omleta cu cartofi este gustoasă și consistentă, iar garniturile de cartofi se pot prepara fie simple, fie cu carne. Toate tipurile de carne se pot combina cu cartofi.
Descoperă aici și o rețetă de tocană de cartofi cu pui. Este o mâncare ca la bunica acasă.
În continuare, îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari preparării cartofilor evantai.
Cartofi evantai cu șuncă și brânză topită – Ingrediente
- 8-10 cartofi de mărime mare
- sare și piper după gust
- 1/2 linguriță de busuioc uscat
- 1/2 linguriță de rozmarin uscat
- 300 gr de șuncă sau kaizer afumat
- 150 gr de brânză topită cu smântână
- 50 gr de unt pentru uns forma de copt.
Rețeta cartofilor evantai cu șuncă – Mod de preparare
Începe cu pregătirea ingredientelor cu care vei umple cartofii. Taie șunculița în felii sau în bucăți subțiri și micuțe. Taie sau porționează și brânza topită în bucăți mici. Amestecă toate condimentele într-un bol. Unge cu unt interiorul unui vas termorezistent. După ce ai terminat cu aceste pregătiri, poți prepara și cartofii.
Cum prepari cartofi evantai cu șuncă și brânză topită
Curăță cartofii, spală-i bine și șterge-i. Ar fi ideal să optezi pentru cartofi de mărimi aproximativ egale.