Reclamă

Ingredientul care schimbă gustul piureului. Ce să adaugi pentru a transforma complet rețeta clasică

Bucătarii au dezvăluit care este ingredientul care schimbă gustul piureului. Dacă vrei să transformi complet rețeta clasică a acestui preparat simplu și delicios, atunci te afli în locul potrivit. În cele ce urmează vei descoperi care sunt secretele pentru a obține rețeta perfectă de piure.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 30 iunie 2023, 6:10 / Actualizat: 30 iunie 2023, 8:04

Una dintre cele mai rapide și mai sățioase mese este consituită din piure. Acesta poate fi servit simplu sau poate fi preparat drept garnitură, pentru alte feluri de mâncare. Poți servi o porție de piure cu ficăței sau poți să-l savurezi cu un sos special.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingredientul care schimbă gustul piureului

Piureul de cartofi este unul dintre cele mai populare preparate de la noi din țară. Orice gospodină a gătit la un moment dat o porție din acest preparat. Deși pare că este ușor de gătit, rețeta clasică poate fi transformată imediat dacă adaugi în ea un ingredient special.

Pentru a ieși un preparat delicios, tot ce trebuie să faci este să-i adaugi puțin parmezan. Piureul tău va avea un gust mult mai bun dacă în timp ce este pregătit vei adăuga puțin parmezan sau puțină brânză de oaie. Un piure excelent trebuie să fie cremos și dens.

Acesta trebuie gătit folosind, lapte, unt și cartofi bine fierți în prealabil. Pentru un gust savuros și nu, poți reinventa rețeta clasică folosind ingredientul secret: parmezanul.

Acesta trebuie adăugat când piureul este aproape gata și este încă fierbinte. În felul acesta el se va topi rapid și se va omogeniza cu restul compoziției delicioase.

Reclamă

Cum prepari rețeta clasică de piure

Rețeta clasică de piure de cartofi este foarte simplu de pregătit. Această garnitură minunată poate fi servită alături de o friptură delicioasă. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a obține un preparat genial. Tot ce trebuie să faci este să-ți pui puțin imaginația la muncă.

Descoperă în cele ce urmează cum poți prepara chiar tu acasă un delicios piure de cartofi.

Reclamă

Pentru început trebuie să aduci pe masa de lucru ingredientele. Vei avea nevoie de:

  • 1 kg de cartofi
  • apă
  • sare
  • 75-80 gr de unt
  • 200 ml de lapte fierbinte
  • 1-2 linguri de smântână
  • piper proaspăt măcinat
  • 100 gr parmezan ras
  • verdeață pentru decor

Începe prin curățarea cartofilor și tăierea acestora în cuburi mai. Mai apoi trebuie puși într-o oală și turnată apă peste ei pentru a fierbe. Oala trebuie să fiarbă la foc mediu, până se formează spumă. În paralele pune și laptele la fiert în alt vas.

După ce cartofii au fiert poți scurge apa din aceștia. Mai apoi pasează cartofii cu un dispozitiv special, apoi adaugă untul tăiat în cuburi și laptele fierbinte. Amestecă totul cu o spatulă și omogenizeaza cu atenție. Pentru mai mult cremozitate adaugă și 1-2 linguri de smântână.

Înainte ca piureul să înceapă să se răcească, adaugă în acesta și parmezanul ras. La final potrivește gustul cu puțină sare și piper. Tot ce trebuie să faci mai departe este să amesteci până ce parmezanul este omogenizat cu restul ingredientelor.

Poți să decorezi piureul delicios cu verdețuri și să-l servești alături de o friptură suculentă. Familia ta se va bucura de această ouă rețetă de piure.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×