Reclamă

Idei pentru un mic dejun sănătos. Începe ziua cu o masă plină de nutrienți

Dimineața, ai nevoie de o masă echilibrată, bogată în nutrienți, care îți oferă energie pentru tot restul zilei. Aceasta conține proteine ​​și carbohidrați care se digeră lent, din fructe sau legume. Găsești numeroase idei pentru un mic dejun sănătos când cauți cu atenție.

Simina Drăguț
Simina Drăguț
Publicat: 8 iunie 2023, 6:15

Pentru început, include mese de mic dejun pline de vitamine, grăsimi sănătoase și fibre pentru a avea suficientă energie. Pe parcurs, poți alterna ingredientele.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Idei pentru un mic dejun sănătos

Un mic dejun bogat în nutrienți poate fi foarte sănătos pentru mintea și corpul tău. Transformarea primei mese a zilei într-una plină cu vitamine și minerale importante te ajută să treci peste stările de amețeală și oboseală. Aceasta este de obicei provocată de scăderea zahărului din sânge.

Iaurt grecesc cu fructe de pădure și nuci

Iaurtul grecesc se obține prin strecurarea zerului și a altor lichide din caș de lapte.

Iaurtul grecesc este bogat în proteine. Poate fi acoperit cu fructe de pădure și nuci pentru o sursă de fibre și grăsimi sănătoase. În plus, iaurtul grecesc este plin de nutrienți benefici precum calciu, vitamina B12, zinc, potasiu și fosfor.

Reclamă

De asemenea, iaurtul grecesc poate fi un bun punct de plecare când cauți noi idei pentru un mic dejun sănătos. Poți să combini diferite nuci și fructe care pot rezulta în noi rețete.

Pâine prăjită cu avocado

Pâinea prăjită cu avocado se obține prin acoperirea pâinii din cereale integrale, cu piure de avocado și topping-uri precum roșii, brânză feta și ulei de măsline.

Reclamă

Avocado este un fruct care conține o mare varietate de nutrienți, inclusiv minerale, grăsimi sănătoase și fibre, spun specialiștii. Acesta mai conține: vitamina K, acid folic, vitamina C, potasiu, vitaminele B și vitamina E.

Fructul de avocado te poate ajuta să găsești multe idei pentru un mic dejun sănătos. Acesta mai poate fi adăugat deasupra unei omlete sau într-un smoothie pentru a da băuturii o consistență cremoasă.

Amestec cu ovăz

Corpul tău procesează alimentele pentru a elibera energia pe care o conține. Alimentele bogate în carbohidrați pot fi cel mai ușor de digerat. Pentru a avea energie pe o durată mai lungă de timp, adaugă la mic dejun un carbohidrat complex, cum ar fi ovăzul și cerealele.

Un amestec cu ovăz poate fi preparat cu o seară înainte prin amestecarea ovăzului cu lapte sau iaurt și topping-uri de fructe, nuci și semințe. De asemenea, conține multe fibre și proteine.

Ovăzul este o sursă bună de fier, vitamine B, mangan, magneziu, zinc și seleniu.

Smoothie-uri

Smoothie-urile pot fi idei pentru un mic dejun sănătos dacă vrei o masă rapidă. Pot fi preparate cu o varietate de ingrediente, cum ar fi fructe, legume, iaurt și pudră proteică. Sunt un mic dejun rapid și convenabil. Smoothie-urile se pot adapta pentru orice preferință alimentară.

Omletă cu legume

O omletă poate conține legume precum spanacul, ardeiul gras și ceapa. Aceasta oferă o sursă de proteine, fibre și vitamine.

Ouăle reprezintă o alegere simplă și hrănitoare pentru mic dejun, fiind o sursă bună de proteine, care ajută la susținerea sintezei musculare. Deoarece proteinele se digeră mai lent, te ajută să te simți plină pentru o perioadă mai lungă de timp.

Unt de arahide și pâine prăjită cu banane

Pâinea prăjită cu cereale integrale acoperită cu unt de arahide și banană feliată poate fi o masă bogată în proteine ​​și fibre. De asemenea, această combinație poate aduce multe idei pentru un mic dejun sănătos.

Se pregătește ușor, fiind sățios și hrănitor. Conține o combinație bună de carbohidrați, proteine ​​și grăsimi sănătoase.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×