Reclamă

Preparate sănătoase cu ouă hrănitoare și gustoase. Rețete simple pe care să le încerci acasă

Îți prezentăm câteva preparate sănătoase cu ouă hrănitoare și gustoase perfecte pentru micul dejun. Te vei bucura de un aport caloric optim și de arome minunate. Ouăle sunt un aliment de calitate, la îndemână și extrem de nutritiv.

Publicat: 9 februarie 2023, 7:32

În plus, conțin puține calorii, dar sunt bogate în proteine, vitamine, minerale și grăsimi sănătoase. Sunt ușor de preparat și absolut apetisante în combinațiile potrivite.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Preparate sănătoase cu ouă hrănitoare și gustoase

Ouăle sunt un produs de bază pentru bucătăriile din întreaga lume. Fie că vrei să optezi pentru prepararea rapidă a micului dejun sau cauți rețete elaborate pentru cină, ouăle pot fi un adevărat ajutor. Așadar, ouăle sunt un aliment versatil și foarte nutritiv. De asemenea, au nenumărate beneficii asupra sănătății tale. Ouăle au capacitatea de a crește nivelul de colesterol bun din organism și protejează sănătatea inimii. Studiile spun că două ouă consumate zilnic, timp de o săptămână cresc nivelul de colesterol bun cu cel puțin 10%, scrie Keck Medicine of USC.

Acest aliment este bogat în omega-3 și reduce trigliceridele din sânge. De aceea, consumul de ouă îmbogățite cu Omega-3 poate fi o opțiune, mai ales dacă nu mănânci pește, nuci sau semințe, bogate în mod natural în Omega-3.

Omletă cu spanac

Din lista cu preparate sănătoase cu ouă hrănitoare și gustoase nu poate lipsi omleta cu spanac. Este o modalitate foarte bună pentru a-ți începe ziua, mai ales pentru aportul mare de proteine și fibre. Spanacul este o legumă ce conține extrem de multe vitamine și minerale, deci, este perfect pentru omleta ta. Află ce alte beneficii pentru sănătate mai are spanacul.

Reclamă

Bate două ouă, adaugă lapte, sare și puțin piper. Pune o tigaie la foc mediu cu ulei de măsline și adaugă spanacul la rumenit pentru un minut. Toarnă, mai apoi, ouăle bătute peste spanac și lasă-le la gătit pentru două minute. O poți savura și alături de alte legume sau cu niște telemea pe deasupra.

Ruladă de omletă și roșii

La fel ca în cazul rețetei de mai sus, pune omleta la făcut și, ulterior, o vei transforma într-o lipie. Adaugă în interiorul ei roșii, brânzeturi sau alte legume după cum preferi. Roșiile sunt pline de vitamina C și K, precum și de potasiu și reprezintă un adaos perfect pentru ouăle omletă, scrie Healthshots.com.

Reclamă

Ouă cu orez prăjit

Lista cu preparate sănătoase cu ouă hrănitoare și gustoase continuă cu o rețetă de orez prăjit. Acest preparat este foarte simplu de făcut și reprezintă o modalitate gustoasă de a folosi resturile de orez care au rămas în frigider.

Ouăle cu orez prăjit reprezintă o sursă excelentă de proteine și carbohidrați. Alege legume după cum preferi și lasă-le la prăjit timp de două minute. Mai apoi, adaugă și orezul în tigaie pentru încă două minute. Ulterior, răstoarnă peste compoziție ouăle bătute și amestecă bine. Adaugă soia, sare și piper și presară, pentru aspect, câteva semințe de susan.

Ouă cu avocado

Aceasta este o opțiune delicioasă și sănătoasă pentru micul dejun, ușor de preparat. Ai nevoie de pâine prăjită și puțin ulei de măsline. Cât pâinea se rumenește, zdrobește niște avocado cu usturoi într-un bol, alături de sare, piper și zeamă de lămâie. Între timp, oul se sparge în tigaie și se lasă la făcut, în funcție de cum îl preferi. Când oul este gata, pune-l deasupra feliilor de pâine acoperite cu avocado.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×