În plus, conțin puține calorii, dar sunt bogate în proteine, vitamine, minerale și grăsimi sănătoase. Sunt ușor de preparat și absolut apetisante în combinațiile potrivite.
Preparate sănătoase cu ouă hrănitoare și gustoase
Ouăle sunt un produs de bază pentru bucătăriile din întreaga lume. Fie că vrei să optezi pentru prepararea rapidă a micului dejun sau cauți rețete elaborate pentru cină, ouăle pot fi un adevărat ajutor. Așadar, ouăle sunt un aliment versatil și foarte nutritiv. De asemenea, au nenumărate beneficii asupra sănătății tale. Ouăle au capacitatea de a crește nivelul de colesterol bun din organism și protejează sănătatea inimii. Studiile spun că două ouă consumate zilnic, timp de o săptămână cresc nivelul de colesterol bun cu cel puțin 10%, scrie Keck Medicine of USC.
Acest aliment este bogat în omega-3 și reduce trigliceridele din sânge. De aceea, consumul de ouă îmbogățite cu Omega-3 poate fi o opțiune, mai ales dacă nu mănânci pește, nuci sau semințe, bogate în mod natural în Omega-3.
Omletă cu spanac
Din lista cu preparate sănătoase cu ouă hrănitoare și gustoase nu poate lipsi omleta cu spanac. Este o modalitate foarte bună pentru a-ți începe ziua, mai ales pentru aportul mare de proteine și fibre. Spanacul este o legumă ce conține extrem de multe vitamine și minerale, deci, este perfect pentru omleta ta. Află ce alte beneficii pentru sănătate mai are spanacul.
Bate două ouă, adaugă lapte, sare și puțin piper. Pune o tigaie la foc mediu cu ulei de măsline și adaugă spanacul la rumenit pentru un minut. Toarnă, mai apoi, ouăle bătute peste spanac și lasă-le la gătit pentru două minute. O poți savura și alături de alte legume sau cu niște telemea pe deasupra.
Ruladă de omletă și roșii
La fel ca în cazul rețetei de mai sus, pune omleta la făcut și, ulterior, o vei transforma într-o lipie. Adaugă în interiorul ei roșii, brânzeturi sau alte legume după cum preferi. Roșiile sunt pline de vitamina C și K, precum și de potasiu și reprezintă un adaos perfect pentru ouăle omletă, scrie Healthshots.com.