Reclamă

Băuturi care afectează sănătatea inimii. Află de ce anume să te ferești, potrivit specialiștilor

Specialiștii susțin că există băuturi care afectează sănătatea inimii de care probabil nu știai încă. Acestea sunt bogate în zaharuri și au un impact negativ asupra întregului tău organism. De la băuturi carbogazoase, la sucuri de fructe, acestea pot crește rapid nivelul de zahăr din sânge.

Publicat: 29 ianuarie 2023, 6:09

Este extrem de important să știi de ce anume să te ferești pentru a avea parte de o viață sănătoasă și echilibrată. Anumite alimente cu impact negativ asupra sănătății tale te-ar putea aduce în pragul unor boli de inimă serioase.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Băuturi care afectează sănătatea inimii

Oamenii de știință au descoperit că aportul excesiv de fructoză duce la creșterea în greutate. De asemenea, grăsimile viscerale se vor extinde, iar acest lucru reprezintă tulburări ale sistemului cardiac și metabolic.

Este esențial să ai grijă de tine și de sănătatea ta, mai ales pentru a fi un model pentru cei din jur. Ai nevoie de mișcare, de un plan alimentar echilibrat și de stabilitate. Propune-ți niște obiective pe care să le urmezi consrant, pentru a te asigura că mergi pe drumul sugerat de specialiști.

Afecțiunile și bolile de inimă sunt una dintre cele mai frecvente cauze ale decesului. Un exemplu foarte bun în acest sens este consumul de alcool.

Acesta poate crește riscul unui accident vascular cerebral. Nivelul ridicat de zahăr din sânge poate deteriora vasele de sânge și nervii care vă controlează inima, precum și duce la apariția diabetului de tip 2.

Reclamă

Potrivit studiilor, băuturile îndulcite cu zahăr reprezintă cea mai frecventă sursă de fructoză în alimentația persoanelor, reprezentând 46% din fructoza totală.

De asemenea, consumul de fructe furnizează doar 13,4%. Este evident faptul că nivelul de fructoză dintr-o băutură sau dintr-un aliment variază în funcție de sursa fructelor respective, scrie British Heart Fondation.

De asemenea, cercetătorii au explicat și că a mânca fructe ca atare este mai sănătos decât a bea suc de fructe, care conține cantități mari de fructoză.

Reclamă

Băuturile alcoolice

Acestea sunt băuturi care afectează sănătatea inimii și pe care este important să le eviți sau să le consumi responsabil. Studiile au cercetat care este impactul alcoolului asupra sănătății organismului. Acestea au ținut cont de factorii naturali precum vârsta și sexul.

Alcoolul crește riscul de accident vascular cerebral hemoragic. Acest rezultat este mai mai mare decât cel din cazul accidentului vascular cerebral ischemic, potrivit studiilor.

Băuturile acidulate

Acestea sunt extrem de cunoscute, mai ales pentru nivelul de zahăr pe care ți-l furnizează în corp. Este vorba despre băuturi răcoritoare, consumate la aproape orice masă a zilei. Chiar și în cazul sucurilor de fructe, există o preconcepție despre fructoză.

Într-un studiu efectuat la copii, fiecare porție zilnică de băuturi îndulcite cu zahăr a fost legată de un risc de obezitate cu 60% mai mare, scrie Healthline.com.

De asemenea, atunci când consumi băuturi cu mult zahăr, celulele tale devin mai puțin sensibile la efectele insulinei. Rezistența la insulină este, fără îndoială, principalul factor care stă la baza sindromului metabolic. Află ce metode ai putea încerca pentru a renunța la consumul de sucuri cu conținut mare de zahăr.

Mai mult decât atât, cercetările au descoperit că un consum regulat de sucuri acidulate creează dependență.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și levitează într-o pădure cu copaci cu flori roz
Horoscop
Zodii care nu iartă cu ușurință. Nativii care au o latură dușmănoasă
Există unele zodii care nu iartă cu ușurință. Acești nativi au o latură dușmănoasă pe care nu o lasă la vedere de la prima întâlnire. Sunt zodii răzbunătoare, care se pot preface că au...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Urmează o perioadă extrem de intensă pentru nativii din zodiac. Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024 vine cu situații cheie în viața zodiilor. Realitatea se va îmbina cu fantezia pe plan personal,...
3
Porție de Pilaf cu urzici în farfurie cu furculiță, două felii de pâine, roșii și usturoi
Rețete
Pilaf cu urzici. Rețetă de post plină de savoare și vitamine
Pentru că piețele sunt pline cu urzici, este momentul să le incluzi în alimentația ta zilnică. Una dintre rețetele simple și rapide cu urzici, pe care ți-o recomandăm pentru masa de prânz, este rețeta...
4
O femeie care aleargă și ilustrează una dintre zodiile care iubesc sportul
Horoscop
Zodii care iubesc sportul. Nativii care adoră să aibă un stil de viață activ
Există unele zodii care iubesc sportul. Acești nativi sunt adepții unui stil de viață activ. Ei sunt nativii care vor să aibă un stil de viață sănătos, să se bucure de natură și de...
5
Kate Middleton fotografiată la costum la un eveniment public din Marea Britanie
Divertisment
Kate Middleton s-ar putea întoarce la îndatoririle regale mai târziu decât data anunțată inițial. Ce informații au oferit experții regali despre Prințesa de Wales
Kate Middleton s-ar putea întoarce la îndatoririle regale mai târziu decât data anunțată inițial de Palatul Kensington. Experții regali au oferit informații noi despre starea de sănătate a Prințesei de Wales. Aceștia sunt de...
PARTENERI
×