Reclamă

De ce e recomandat să nu mai pui niciodată ouăle în frigider. Un celebru bucătar a oferit explicația la un post TV

Celebrul bucătar James Martin a spus de ce e recomandat să nu mai pui niciodată ouăle în frigider. El i-a îndemnat pe oamenii din întreaga lume să evite să le răcească dintr-un motiv cheie. Sfatul a fost dat în timpul unei apariții la programul emblematic al ITV, This Morning.

Publicat: 24 ianuarie 2023, 7:47

Locul de depozitare al ouălor este un subiect controversat. O dezbatere constantă a existat tot timpul cu privire la faptul dacă acestea trebuie păstrare în frigider sau la temperatura camerei pe blatul din bucătărie. James Martin a împărtășit motivul crucial pentru care nu le ține niciodată la rece. Acesta a explicat de ce ar trebui să faci la fel și tu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De ce e recomandat să nu mai pui niciodată ouăle în frigider

El a explicat că textura poroasă a „tuturor ouălor” este motivul pentru a le păstra la temperatura camerei.

După ce a copt două prăjituri Victoria cu diferite tipuri de ouă, James Martin a aprofundat diferențele dintre ouăle de găină și de rață. El le-a spus prezentatorilor că „calitatea ouălor este cheia” pentru o coacere ca la carte.

În timp ce scopul sfatului de gătit a fost de a vedea dacă prezentatorii ar putea identifica ce ouă au fost folosite în fiecare dintre prăjituri, James a remarcat că locul în care depozitezi ouăle poate afecta, de asemenea, felul în care acestea au gust în felurile de mâncare.

El a spus că, indiferent dacă folosești produse de la găini sau rațe, „toate ouăle sunt poroase”. Acesta este unul dintre motivele pentru care să „nu pui niciodată ouă în frigider”.

Reclamă

Bucătarul celebru a remarcat că textura cochiliei înseamnă că acestea „absorb toate aromele din frigider”. Ele pot ajunge să împrumute arome de la mai mult ingrediente, fără niciun avertisment, până când le mănânci.

Poate părea neplăcut să ai ouă „aromate”. Cu toate acestea, James a remarcat că textura lor poroasă poate fi folosită în avantajul tău.

Află de aici cum și în cât timp se gătesc corect ouăle.

Reclamă

El a spus: „Dacă ai trufe, de exemplu, în restaurant le punem într-un castron cu orez și punem ouăle deasupra și o folie alimentară și le lăsăm peste noapte. Când spargi ouăle dimineața la micul dejun pentru clienți, obții omletă cu trufe. Dar nu există de fapt trufe în ele. Aroma de trufe a trecut prin coaja oului”.

Cum pot pătrunde bacteriile în coaja oului

Nu doar mirosul sau gustul altor alimente se pot infiltra în coji de ouă. De fapt, potrivit unui expert de la British Lion, ouăle, bacteriile și mirosurile neplăcute pot pătrunde prin porii minusculi.

Experții în ouă au spus: „Este tentant să depozitezi ouăle în ceva care este fie mai practic, fie mai plăcut pentru ochi decât o cutie de bază. Este posibil să ai un suport pentru ouă în spirală cu aspect minunat. Sau un raft pentru ouă la îndemână în frigider. Adevărul este că nimic nu poate învinge cutia originală. Nu numai că cutia protejează ouăle, dar arată și data de expirare. O poți verifica ori de câte ori ești nesigur”.

Ei au sugerat să păstrezi ouăle în cutie dacă alegi să le depozitezi în frigider pentru a opri transferul bacteriilor și mirosurilor prin cojile de ouă. Experții au remarcat că pentru „calitate și siguranță optime”, ouăle trebuie păstrate la o temperatură constantă sub 20C.

Pentru a realiza acest lucru, ar trebui să încerci să eviți să le muți prea des între temperaturi foarte reci și foarte calde. Dacă nu poți oferi o temperatură constantă în bucătărie, ei au sugerat să le păstrezi în frigider.

Deși aceasta este „cea mai bună practică” pentru a asigura o temperatură constantă, experții au avertizat împotriva gătirii ouălor direct din frigider. Când te apuci să folosești ouăle, ar trebui să le scoți din frigider cu aproximativ 30 de minute înainte de a le găti. E important să le readuce la temperatura camerei.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii iunie 2025. Soarta se schimbă radical pentru acești nativi
Horoscopul lunii iunie 2025 spune că nativii din zodiac au parte de o perioadă fantastică. Nu trebuie să se teamă de ceea ce le-ar putea rezerva astrele. Fiecare nouă apariție aduce cu sine transformări...
2
Dakota Johnson la Cannes 2025 pe un fundal deschis la culoare
CaTine
Dakota Johnson a purtat o rochie mulată la Festivalul de film de la Cannes. Vedeta a surprins cu o siluetă de invidiat
Dakota Johnson a purtat o rochie mulată la Festivalul de film de la Cannes, fiind una dintre cele trei ținute alese. Nu au lipsit accesoriile de lux și bretonul deja cunoscut. Zâmbetul nu i-a...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie verde și reprezintă una dintre acele zodii pentru care perioadele dificile se încheie pentru ele în ziua de 25 mai 2025
Horoscop
Perioadele dificile se încheie pentru aceste semne zodiacale în ziua de 25 mai 2025. Nativii care au parte de o schimbare
Perioadele dificile se încheie pentru aceste semne zodiacale în ziua de 25 mai 2025. Astrologii anunță că ziua de 25 mai 2025 aduce o schimbare importantă pentru trei semne zodiacale. Acești nativi vor avea...
4
Jennifer Lopez într-o rochie roz pal pe un fundal închis la culoare
Divertisment
Jennifer Lopez a avut parte de un accident vestimentar din cauza rochiei prea decoltate. Cum arată ținuta care i-a jucat feste
Jennifer Lopez a avut parte de un accident vestimentar din cauza rochiei prea decoltate. Totul s-a întâmplat la Teatrul Stephen Sondheim din New York, cu ocazia aniversării a 98 de ani ai compozitorului John...
5
Nicole Kidman poartă o rochie roșie și păr lung pe un fundal închis la culoare
Divertisment
Nicole Kidman a făcut o gafă de proporții la Cannes. Peruca i-a trădat noua coafură surprinzătoare chiar pe covorul roșu
Vedeta nu se dezice de la aparițiile surprinzătoare. Nicole Kidman a făcut o gafă de proporții la Cannes. A ținut să poarte o perucă, însă aceasta nu a ajutat-o prea mult. Invitată în cadrul...
PARTENERI
×