Reclamă

De ce e recomandat să nu mai pui niciodată ouăle în frigider. Un celebru bucătar a oferit explicația la un post TV

Celebrul bucătar James Martin a spus de ce e recomandat să nu mai pui niciodată ouăle în frigider. El i-a îndemnat pe oamenii din întreaga lume să evite să le răcească dintr-un motiv cheie. Sfatul a fost dat în timpul unei apariții la programul emblematic al ITV, This Morning.

Publicat: 24 ianuarie 2023, 7:47

Locul de depozitare al ouălor este un subiect controversat. O dezbatere constantă a existat tot timpul cu privire la faptul dacă acestea trebuie păstrare în frigider sau la temperatura camerei pe blatul din bucătărie. James Martin a împărtășit motivul crucial pentru care nu le ține niciodată la rece. Acesta a explicat de ce ar trebui să faci la fel și tu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De ce e recomandat să nu mai pui niciodată ouăle în frigider

El a explicat că textura poroasă a „tuturor ouălor” este motivul pentru a le păstra la temperatura camerei.

După ce a copt două prăjituri Victoria cu diferite tipuri de ouă, James Martin a aprofundat diferențele dintre ouăle de găină și de rață. El le-a spus prezentatorilor că „calitatea ouălor este cheia” pentru o coacere ca la carte.

În timp ce scopul sfatului de gătit a fost de a vedea dacă prezentatorii ar putea identifica ce ouă au fost folosite în fiecare dintre prăjituri, James a remarcat că locul în care depozitezi ouăle poate afecta, de asemenea, felul în care acestea au gust în felurile de mâncare.

El a spus că, indiferent dacă folosești produse de la găini sau rațe, „toate ouăle sunt poroase”. Acesta este unul dintre motivele pentru care să „nu pui niciodată ouă în frigider”.

Reclamă

Bucătarul celebru a remarcat că textura cochiliei înseamnă că acestea „absorb toate aromele din frigider”. Ele pot ajunge să împrumute arome de la mai mult ingrediente, fără niciun avertisment, până când le mănânci.

Poate părea neplăcut să ai ouă „aromate”. Cu toate acestea, James a remarcat că textura lor poroasă poate fi folosită în avantajul tău.

Află de aici cum și în cât timp se gătesc corect ouăle.

Reclamă

El a spus: „Dacă ai trufe, de exemplu, în restaurant le punem într-un castron cu orez și punem ouăle deasupra și o folie alimentară și le lăsăm peste noapte. Când spargi ouăle dimineața la micul dejun pentru clienți, obții omletă cu trufe. Dar nu există de fapt trufe în ele. Aroma de trufe a trecut prin coaja oului”.

Cum pot pătrunde bacteriile în coaja oului

Nu doar mirosul sau gustul altor alimente se pot infiltra în coji de ouă. De fapt, potrivit unui expert de la British Lion, ouăle, bacteriile și mirosurile neplăcute pot pătrunde prin porii minusculi.

Experții în ouă au spus: „Este tentant să depozitezi ouăle în ceva care este fie mai practic, fie mai plăcut pentru ochi decât o cutie de bază. Este posibil să ai un suport pentru ouă în spirală cu aspect minunat. Sau un raft pentru ouă la îndemână în frigider. Adevărul este că nimic nu poate învinge cutia originală. Nu numai că cutia protejează ouăle, dar arată și data de expirare. O poți verifica ori de câte ori ești nesigur”.

Ei au sugerat să păstrezi ouăle în cutie dacă alegi să le depozitezi în frigider pentru a opri transferul bacteriilor și mirosurilor prin cojile de ouă. Experții au remarcat că pentru „calitate și siguranță optime”, ouăle trebuie păstrate la o temperatură constantă sub 20C.

Pentru a realiza acest lucru, ar trebui să încerci să eviți să le muți prea des între temperaturi foarte reci și foarte calde. Dacă nu poți oferi o temperatură constantă în bucătărie, ei au sugerat să le păstrezi în frigider.

Deși aceasta este „cea mai bună practică” pentru a asigura o temperatură constantă, experții au avertizat împotriva gătirii ouălor direct din frigider. Când te apuci să folosești ouăle, ar trebui să le scoți din frigider cu aproximativ 30 de minute înainte de a le găti. E important să le readuce la temperatura camerei.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×