De ce e recomandat să nu mai pui niciodată ouăle în frigider. Un celebru bucătar a oferit explicația la un post TV

Celebrul bucătar James Martin a spus de ce e recomandat să nu mai pui niciodată ouăle în frigider. El i-a îndemnat pe oamenii din întreaga lume să evite să le răcească dintr-un motiv cheie. Sfatul a fost dat în timpul unei apariții la programul emblematic al ITV, This Morning.

Publicat: 24 ianuarie 2023, 7:47

Locul de depozitare al ouălor este un subiect controversat. O dezbatere constantă a existat tot timpul cu privire la faptul dacă acestea trebuie păstrare în frigider sau la temperatura camerei pe blatul din bucătărie. James Martin a împărtășit motivul crucial pentru care nu le ține niciodată la rece. Acesta a explicat de ce ar trebui să faci la fel și tu.

De ce e recomandat să nu mai pui niciodată ouăle în frigider

El a explicat că textura poroasă a „tuturor ouălor” este motivul pentru a le păstra la temperatura camerei.

După ce a copt două prăjituri Victoria cu diferite tipuri de ouă, James Martin a aprofundat diferențele dintre ouăle de găină și de rață. El le-a spus prezentatorilor că „calitatea ouălor este cheia” pentru o coacere ca la carte.

În timp ce scopul sfatului de gătit a fost de a vedea dacă prezentatorii ar putea identifica ce ouă au fost folosite în fiecare dintre prăjituri, James a remarcat că locul în care depozitezi ouăle poate afecta, de asemenea, felul în care acestea au gust în felurile de mâncare.

El a spus că, indiferent dacă folosești produse de la găini sau rațe, „toate ouăle sunt poroase”. Acesta este unul dintre motivele pentru care să „nu pui niciodată ouă în frigider”.

Reclamă

Bucătarul celebru a remarcat că textura cochiliei înseamnă că acestea „absorb toate aromele din frigider”. Ele pot ajunge să împrumute arome de la mai mult ingrediente, fără niciun avertisment, până când le mănânci.

Poate părea neplăcut să ai ouă „aromate”. Cu toate acestea, James a remarcat că textura lor poroasă poate fi folosită în avantajul tău.

Află de aici cum și în cât timp se gătesc corect ouăle.

Reclamă

El a spus: „Dacă ai trufe, de exemplu, în restaurant le punem într-un castron cu orez și punem ouăle deasupra și o folie alimentară și le lăsăm peste noapte. Când spargi ouăle dimineața la micul dejun pentru clienți, obții omletă cu trufe. Dar nu există de fapt trufe în ele. Aroma de trufe a trecut prin coaja oului”.

Cum pot pătrunde bacteriile în coaja oului

Nu doar mirosul sau gustul altor alimente se pot infiltra în coji de ouă. De fapt, potrivit unui expert de la British Lion, ouăle, bacteriile și mirosurile neplăcute pot pătrunde prin porii minusculi.

Experții în ouă au spus: „Este tentant să depozitezi ouăle în ceva care este fie mai practic, fie mai plăcut pentru ochi decât o cutie de bază. Este posibil să ai un suport pentru ouă în spirală cu aspect minunat. Sau un raft pentru ouă la îndemână în frigider. Adevărul este că nimic nu poate învinge cutia originală. Nu numai că cutia protejează ouăle, dar arată și data de expirare. O poți verifica ori de câte ori ești nesigur”.

Ei au sugerat să păstrezi ouăle în cutie dacă alegi să le depozitezi în frigider pentru a opri transferul bacteriilor și mirosurilor prin cojile de ouă. Experții au remarcat că pentru „calitate și siguranță optime”, ouăle trebuie păstrate la o temperatură constantă sub 20C.

Pentru a realiza acest lucru, ar trebui să încerci să eviți să le muți prea des între temperaturi foarte reci și foarte calde. Dacă nu poți oferi o temperatură constantă în bucătărie, ei au sugerat să le păstrezi în frigider.

Deși aceasta este „cea mai bună practică” pentru a asigura o temperatură constantă, experții au avertizat împotriva gătirii ouălor direct din frigider. Când te apuci să folosești ouăle, ar trebui să le scoți din frigider cu aproximativ 30 de minute înainte de a le găti. E important să le readuce la temperatura camerei.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Oameni care stau îmbrățișați pe un fundal deschis la culoare
Divertisment
Vedeta care este de nerecunoscut după moartea tatălui său. A apărut cu părul răvășit în timp ce-și hrănea animalele
A ajuns în luminile reflectorelor grație regretatului mare artista. Vedeta este de nerecunoscut după moartea tatălui său. A apărut cu părul răvășit în timp ce-și hrănea animalele. Are o familie pe cont propriu. E...
2
O femeie frumoasă care reprezintă una dintre cele 3 semne zodiacale pentru care se încheie ghinionul după 23 noiembrie 2025
Horoscop
Ghinionul s-ar putea încheia pentru 3 semne zodiacale după 23 noiembrie 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
Ghinionul s-ar putea încheia pentru 3 semne zodiacale după 23 noiembrie 2025. Mercur iese din zodia Săgetătorului, iar această mișcare se va simți eliberatoare pentru mulți nativi. Este momentul oportun pentru schimbări și pentru...
3
Jessica Simpson zâmbește și poartă părul desprins pe un fundal închis la culoare
Divertisment
Au trecut 20 de ani de la acest moment. Cum arată Jessica Simpson în prezent
Jessica Simpson este fără doar și poate o prezență care de-a lungul timpului a ridicat nenumărate semne de întrebare. Au trecut 20 de ani de la acest moment. Vezi cum arată artista în prezent...
4
Actor care stă cu fața la public pe covorul roșu
Divertisment
Unul dintre cei mai cunoscuți actori de la Hollywood trăiește prin hoteluri. Care este situația sa financiară în prezent
A recunoscut că nu mai are propria casă, iar totul se destramă în viața sa. Unul dintre cei mai cunoscuți actori de la Hollywood trăiește prin hoteluri. Care este situația sa financiară în prezent....
5
Pierce Brosnan zâmbește pe un fundal deschis la culoare într-un costum deschis la culoare
Divertisment
Pierce Brosnan apare pe covorul roșu într-o fotografie rară alături de fiul său, Dylan. Cum arată acesta
Cei doi au participat la Premiile GQ Men Of The Year în Londra. Pierce Brosnan apare pe covorul roșu într-o fotografie rară alături de fiul său, Dylan. Actorul de 72 de ani s-a pregătit...
PARTENERI
×