Reclamă

De ce e recomandat să nu mai pui niciodată ouăle în frigider. Un celebru bucătar a oferit explicația la un post TV

Celebrul bucătar James Martin a spus de ce e recomandat să nu mai pui niciodată ouăle în frigider. El i-a îndemnat pe oamenii din întreaga lume să evite să le răcească dintr-un motiv cheie. Sfatul a fost dat în timpul unei apariții la programul emblematic al ITV, This Morning.

Publicat: 24 ianuarie 2023, 7:47

Locul de depozitare al ouălor este un subiect controversat. O dezbatere constantă a existat tot timpul cu privire la faptul dacă acestea trebuie păstrare în frigider sau la temperatura camerei pe blatul din bucătărie. James Martin a împărtășit motivul crucial pentru care nu le ține niciodată la rece. Acesta a explicat de ce ar trebui să faci la fel și tu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De ce e recomandat să nu mai pui niciodată ouăle în frigider

El a explicat că textura poroasă a „tuturor ouălor” este motivul pentru a le păstra la temperatura camerei.

După ce a copt două prăjituri Victoria cu diferite tipuri de ouă, James Martin a aprofundat diferențele dintre ouăle de găină și de rață. El le-a spus prezentatorilor că „calitatea ouălor este cheia” pentru o coacere ca la carte.

În timp ce scopul sfatului de gătit a fost de a vedea dacă prezentatorii ar putea identifica ce ouă au fost folosite în fiecare dintre prăjituri, James a remarcat că locul în care depozitezi ouăle poate afecta, de asemenea, felul în care acestea au gust în felurile de mâncare.

El a spus că, indiferent dacă folosești produse de la găini sau rațe, „toate ouăle sunt poroase”. Acesta este unul dintre motivele pentru care să „nu pui niciodată ouă în frigider”.

Reclamă

Bucătarul celebru a remarcat că textura cochiliei înseamnă că acestea „absorb toate aromele din frigider”. Ele pot ajunge să împrumute arome de la mai mult ingrediente, fără niciun avertisment, până când le mănânci.

Poate părea neplăcut să ai ouă „aromate”. Cu toate acestea, James a remarcat că textura lor poroasă poate fi folosită în avantajul tău.

Află de aici cum și în cât timp se gătesc corect ouăle.

Reclamă

El a spus: „Dacă ai trufe, de exemplu, în restaurant le punem într-un castron cu orez și punem ouăle deasupra și o folie alimentară și le lăsăm peste noapte. Când spargi ouăle dimineața la micul dejun pentru clienți, obții omletă cu trufe. Dar nu există de fapt trufe în ele. Aroma de trufe a trecut prin coaja oului”.

Cum pot pătrunde bacteriile în coaja oului

Nu doar mirosul sau gustul altor alimente se pot infiltra în coji de ouă. De fapt, potrivit unui expert de la British Lion, ouăle, bacteriile și mirosurile neplăcute pot pătrunde prin porii minusculi.

Experții în ouă au spus: „Este tentant să depozitezi ouăle în ceva care este fie mai practic, fie mai plăcut pentru ochi decât o cutie de bază. Este posibil să ai un suport pentru ouă în spirală cu aspect minunat. Sau un raft pentru ouă la îndemână în frigider. Adevărul este că nimic nu poate învinge cutia originală. Nu numai că cutia protejează ouăle, dar arată și data de expirare. O poți verifica ori de câte ori ești nesigur”.

Ei au sugerat să păstrezi ouăle în cutie dacă alegi să le depozitezi în frigider pentru a opri transferul bacteriilor și mirosurilor prin cojile de ouă. Experții au remarcat că pentru „calitate și siguranță optime”, ouăle trebuie păstrate la o temperatură constantă sub 20C.

Pentru a realiza acest lucru, ar trebui să încerci să eviți să le muți prea des între temperaturi foarte reci și foarte calde. Dacă nu poți oferi o temperatură constantă în bucătărie, ei au sugerat să le păstrezi în frigider.

Deși aceasta este „cea mai bună practică” pentru a asigura o temperatură constantă, experții au avertizat împotriva gătirii ouălor direct din frigider. Când te apuci să folosești ouăle, ar trebui să le scoți din frigider cu aproximativ 30 de minute înainte de a le găti. E important să le readuce la temperatura camerei.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Zendaya surprinsă într-o fotografie portret pe covorul roșu de la Met Gala 2025
Divertisment
Covorul roșu de la Met Gala 2025. Vedetele care au furat toate privirile cu ținutele lor
Pe covorul roșu de la Met Gala 2025 s-a respecat codul vestimentar și în acest an. Evenimentul a transformat treptele Muzeului Metropolitan de Artă din New York într-un spectacol de eleganță și creativitate, celebrând...
2
O femeie frumoasă într-o rochie albastră și cu baloane în timp ce stă pe o pajiște
Horoscop
Trei zodii care devin mai frumoase odată cu vârsta, potrivit astrologilor
Acestea sunt cele trei zodii care devin mai frumoase odată cu vârsta, potrivit astrologilor. Unele semne zodiacale înaintează în vârstă cu multă grație, dar și cu mult farmec. Acești nativi au o frumusețe naturală...
3
Bianca Censori și Kanye West îmbrăcați în negru pe un fundal deschis
Divertisment
Bianca Censori șochează din nou. A apărut sumar îmbrăcată într-un filmuleț în mediul online
Bianca Censori șochează din nou, iar de data aceasta a apărut într-un filmuleț live pe pagina de socializare a cunoscutului Sneako. Modelul în vârstă de 30 de ani și-a schimbat încă o dată coafura....
4
trei dintre membrii familiei britanice la un eveniment special pe un fundal deschis
Familia Regală
Prințul Louis a atras atenția la celebrarea a 80 de ani de la Ziua Victoriei. Grimasele adorabile ale micuțului, din nou în prim-plan
Prințul Louis a atras atenția la celebrarea a 80 de ani de la Ziua Victoriei desfășurată pe 5 mai 2025. Alături de părinții săi, Prințul William și Prințesa Kate, precum și de frații săi,...
5
actrițe din Gossip Girl pe platourile de filmare pe un fundal deschis la culoare
Divertisment
Leighton Meester vorbește despre moartea fostei colege de platou, Michelle Trachtenberg. Actrița din Gossip Girl este încă devastată de eveniment
Leighton Meester vorbește despre moartea fostei colege de platou, Michelle Trachtenberg. Vedeta cunoscută pentru rolul din Gossip Girl susține că este încă devastată de tragicul eveniment. Avea aceeași vârstă cu regretata actriță. Deși ambele...
PARTENERI
×