După curățare ceapa se va secționa sub formă de floare. Iar în timpul preparării se vor desface petalele, iar ceapa pane va avea un aspect spectaculos.
Însă, dacă nu ai răbdare să secționezi ceapa în acest mod, o poți tăia sub formă de inele.
Din aceeași categorie de preparate, îți oferim și o rețetă de inele de ceapă pane. Iar mai jos, poți descoperi lista de ingrediente și pașii necesari rețetei de ceapă aperitiv sub formă de floare.
Ceapă pane sub formă de floare – Ingrediente
Pe lângă ceapa preparată în stil pane, mai poți prepara și un sos de brânzeturi, simplu și gustos care se combină delicios cu ceapa.
Ingrediente pentru ceapă pane
- 2 bucăți mari de ceapă albă;
- 200 gr de făină;
- 1/4 linguriță cu boia de ardei dulce;
- 1 ou;
- 1 cățel de usturoi;
- 150 ml de bere;
- sare și piper;
- 250 ml de ulei.
Pentru sosul de brânzeturi:
- 250 gr de brânză nobilă cu mucegai;
- 200 gr de brânză proaspătă;
- 150 gr de cremă de brânză;
- 50 gr de parmezan;
- 50 gr de unt;
- 200 ml de smântână lichidă;
- sare și piper după gust;
- puțină nucșoară;
- rondele de ardei iute;
- rondele de chives sau de ceapă verde.