Reclamă

Inele de ceapă pane. Rețeta de onion rings

Pentru a-i surprinde pe cei dragi cu gustări simple, delicioase și crocante, poți prepara acasă rețeta de inele de ceapă pane, cunoscută și sub denumirea de onion rings.

Publicat: 16 noiembrie 2021, 7:18

Vei fi uimită când vei constata câte preparate gustoase și rapide poți face din ingrediente simple, pe care le deții cu siguranță în cămară. Această propunere culinară face parte din rețetele de aperitive britanice și americane, foarte apreciată și des întâlnită. Compoziția pentru a realiza preparate pane poate avea ca ingredient berea, în varianta cea mai simplă. Însă se mai prepară și cu ouă și pesmet, ca în cazul rețetei de șnițele din piept de pui pane.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Îți prezentăm mai jos cea mai simplă rețetă de inele de ceapă pane, împreună cu lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru a-i răsfăța și tu pe cei dragi cu o gustăre delicioasă și spectaculoasă.

Rețeta Onion Rings – Ingrediente

  • 2 cepe mari
  • sare proaspăt măcinată
  • 100 gr făină albă
  • piper negru, proaspăt măcinat
  • 1/4 linguriță cu boia de ardei dulce
  • 1/4 linguriță cu praf de copt
  • 300 ml bere
  • 250 ml ulei.

Rețeta pentru inele de ceapă pane – Mod de preparare

Începe cu pregătirea cepei care va sta la odihnit 10 minute. Curăță cele două cepe și feliază-le în rondele de 2-3 mm grosime, cu un cuțit cu lamă ascuțită. Trebuie să desfaci rondelele de ceapă, să le pui într-un bol și să presari puțină sare proaspăt măcinată peste ele. Pune bolul deoparte pentru 10 minute și pregătește compoziția pentru pane.

Reclamă

Cum prepari compoziția pentru pane

Pune într-un bol făina trecută prin sită. Adaugă un praf de sare, un praf de piper, boia de ardei și praful de copt. Amestecă bine toate aceste ingrediente până se omogenizează.

După ce au trecut cele 10 minute, vei observa că inelele de ceapă sunt umede de la sarea presărată peste ele. Trece-le prin amestecul de ingrediente din bol și așază-le pe un platou.

Reclamă

Toarnă berea în bolul cu amestecul de ingrediente rămas. Amestecă bine până când obții o compoziție ca un sos bechamel sau ca o ciulama.

Pune uleiul într-o tigaie încăpătoare și așază tigaia pe flacăra aragazului la intensitate medie. Lasă uleiul să se înfierbânte. Trece, pe rând, inelele de ceapă prin compoziția cu bere și scufundă-le în uleiul încins. Lasă-le să se rumenească frumos pe prima parte, apoi întoarce-le, folosind un clește de bucătărie.

Nu rumeni inelele de ceapă în exces, sunt atractive dacă au o culoare brun-aurie. În plus, ceapa nu necesită pătrundere maximă, ci este mai gustoasă dacă rămâne crocantă. Scoate inelele de ceapă pane pe prosoape de hârtie absorbante. lasă-le să se tempereze ușor și savurează-le cu poftă, alături de cei dragi.

Colaj de poze cu pașii pe preparare inele de ceapă pane
Inelele de ceapă se rumenesc pe ambele părți în ulei încins / Profimedia Images

Cu ce se pot servi delicioasele inele de ceapă pane

Poți servi aceste aperitive crocante, în timp ce vizionezi la TV emisiunea ta preferată. Însă, pentru un gust deosebit, poți prepara diferite sosuri dulci sau picante, după preferințe. Onion rings merg savurate cu un sos de iaurt cu usturoi și castraveți – celebrul sos tzatziki. Sosul de roșii pentru paste sau pizza este și el perfect pentru aceste gustări crocante.

În cazul în care timpul nu-ți mai permite prepararea unui astfel de sos, poți savura gustările cu un ketchup simplu.

Poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×