Vei fi uimită când vei constata câte preparate gustoase și rapide poți face din ingrediente simple, pe care le deții cu siguranță în cămară. Această propunere culinară face parte din rețetele de aperitive britanice și americane, foarte apreciată și des întâlnită. Compoziția pentru a realiza preparate pane poate avea ca ingredient berea, în varianta cea mai simplă. Însă se mai prepară și cu ouă și pesmet, ca în cazul rețetei de șnițele din piept de pui pane.
Îți prezentăm mai jos cea mai simplă rețetă de inele de ceapă pane, împreună cu lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru a-i răsfăța și tu pe cei dragi cu o gustăre delicioasă și spectaculoasă.
Rețeta Onion Rings – Ingrediente
- 2 cepe mari
- sare proaspăt măcinată
- 100 gr făină albă
- piper negru, proaspăt măcinat
- 1/4 linguriță cu boia de ardei dulce
- 1/4 linguriță cu praf de copt
- 300 ml bere
- 250 ml ulei.
Rețeta pentru inele de ceapă pane – Mod de preparare
Începe cu pregătirea cepei care va sta la odihnit 10 minute. Curăță cele două cepe și feliază-le în rondele de 2-3 mm grosime, cu un cuțit cu lamă ascuțită. Trebuie să desfaci rondelele de ceapă, să le pui într-un bol și să presari puțină sare proaspăt măcinată peste ele. Pune bolul deoparte pentru 10 minute și pregătește compoziția pentru pane.
Cum prepari compoziția pentru pane
Pune într-un bol făina trecută prin sită. Adaugă un praf de sare, un praf de piper, boia de ardei și praful de copt. Amestecă bine toate aceste ingrediente până se omogenizează.
După ce au trecut cele 10 minute, vei observa că inelele de ceapă sunt umede de la sarea presărată peste ele. Trece-le prin amestecul de ingrediente din bol și așază-le pe un platou.