Cei mici vor prefera, cu siguranță, cereale dulci la micul dejun. Fie vorba între noi, gustul de miere sau de ciocolată ar putea bate orice nutrient. Adulții, în schimb, țin să fie mai atenți la ceea ce consumă. Există diferite tipuri de cereale pentru micul dejun – integrale, cu fructe confiate, cu nuci sau alune, ori simple.
Cereale la micul dejun
Cu siguranță, industriile medicale și cele alimentare au realizat unele dintre cele mai interesante combinații de cereale. În principal, cel mai important este ca acestea să-ți ofere vitamine, minerale, dar și sațietate.
De aceea, nutriționiștii recomandă să fii mai atentă la cerealele pe care le cumperi de pe rafturile supermarket-urilor. Unele dintre ele pot ascunde cantități mari de zahăr, sub denumiri chimice, fără să fi auzit de ele până acum.
Da, cerealele pot fi sănătoase pentru tine, spun specialiști. Important este să fie vorba despre o variantă bogată în fibre și care să-ți satisfacă nevoile zilnice de vitamine si minerale.
Cerealele integrale sunt adesea bogate în fibre și îmbogățite cu vitamine și minerale importante. Acest lucru poate fi benefic pentru persoanele care se străduiesc să își satisfacă nevoile de fier și fibre din celelalte alimente pe care le consumă de obicei, scrie Houston Methodist.
De asemenea, laptele pe care-l torni peste cereale poate completa de minune micul dejun. Este o sursă importantă de proteină, accesibilă pentru orice buzunar.
În plus, nu e nevoie să cunoști deloc tainele bucătăriei pentru a te bucura de un bol de lapte cu cereale hrănitoare. Așadar, să consumi cereale la micul dejun este o metodă rapidă și convenabilă pentru a-ți începe dimineața.
Datorită acestor beneficii, cerealele pot fi o opțiune excelentă pentru micul dejun zilnic, atâta timp cât ești atentă să alegi unele care nu au zahăr adăugat.