Reclamă

Cel mai bun moment pentru a bea un shake proteic. Cum te poți bucura la maximum de beneficiile lui

Află care este cel mai bun moment pentru a bea un shake proteic. Dacă nu reușești în fiecare zi să îți organizezi corespunzător mesele, shake-urile proteice ar putea fi soluția salvatoare. Sunt portabile, contribuie la senzația de sațietate și ajută la dezvoltarea musculaturii. Iată cum te poți bucura la maximum de beneficiile shake-urilor proteice.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 29 iunie 2024, 7:26

Shake-urile proteice sunt o modalitate convenabilă dacă vrei să consumi mai multe proteine. Cu atât mai mult, dacă faci antrenamente regulate în sala de sport. Ca să poți determina cel mai bun moment în care să bei shake-urile, trebuie să ții cont de factorii care afectează absorbția proteinelor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cel mai bun moment pentru a bea un shake proteic

Pentru a determina care este cel mai bun moment pentru a bea un shake proteic, trebuie să ții cont de factorii care afectează absorbția proteinelor. Aceștia sunt: tipul de proteină, tipul de lichid utilizat sau ingredientele suplimentare pe care le conține.

Tipul de proteină pe care îl alegi va dicta cât de repede sau cât de încet este aceasta absorbită în corp. Proteina din zer se detașează în top ca „regina proteinelor” cu acțiune rapidă.

Ai în vedee că există diferite tipuri de proteine din zer disponibile. Hidrolizatul de proteină din zer este deja parțial descompus pentru corpul tău și poate fi absorbit rapid. Proteina izolată din zer și proteina concentrată din zer urmează îndeaproape în ceea ce privește viteza de digestie.

Proteinele din soia și mazăre sunt absorbite rapid, dar nu la fel de repede precum cele din zer.

Reclamă

La finalul listei se află cazeina, care este campioana proteinelor cu acțiune lentă. Cercetările arată că aceasta poate rămâne în organismul tău până la șase ore după consum. Astfel, oferă o eliberare lentă și constantă de proteine.

Poți alege să consumi un shake cu hidroizolat de proteină din zer cu până la o oră înainte de antrenamentele de forță din sala de fitness. Aceasta este sigură pentru sănătate și astfel, vei avea mai multă energie în timpul antrenamentelor. Hidroizolatul de proteina din zer are și cu beneficiul de a fi absorbit ușor în organism.

De asemenea, pentru micul dejun îți poți pregăti un shake proteic în care să adaugi și cazeină. Organismul tău va beneficia astfel de doza optimă de proteine pe tot parcursul zilei.

Reclamă

Cum se absoarbe proteina în organism

Tipul de lichid folosit pentru a amesteca pudra proteică poate avea un impact și asupra modului în care corpul tău o absoarbe. Amestecarea pudrei proteice cu apă simplă accelerează digestia shake-ului, deoarece nu există grăsimi sau proteine suplimentare care să o încetinească. Ține cont de aceste aspecte dacă vrei să determini care este cel mai bun moment pentru a bea un shake proteic.

Sucul din fructe este un alt lichid în care poți adăuga pudra proteică. Acestea sunt o sursă de carbohidrați, care poate realimenta organismul după un antrenament solicitant cu greutăți.

Poți folosi pentru shake-ul tău atât lapte integral, cât și lapte de migdale sau de ovăz. Cu toate acestea, trebuie să știi că grăsimile din lapte, indiferent dacă este de origine animală sau vegetală, vor încetini absorbția proteinelor.

Pe lângă pudra proteică, poți amesteca în shake și alte ingrediente suplimentare, care îi vor potența gustul. Adaugă fructe, legume, nuci, semințe sau cereale. Aceste adaosuri pot spori aroma și nutrienții și pot transforma shake-ul într-o băutură mai nutritivă. Practic, vei savura un smoothie delicios, cu un conținut ridicat de proteine.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii iulie 2024. Zodiile renunță la măști și își arată adevărata personalitate
Este perioada ideală pentru vindecare și pentru a face pace cu trecutul mai puțin pozitiv. Citește horoscopul lunii iulie 2024 și află detalii despre toate zodiile în parte. Atunci când începe sezonul Leului toți...
2
O fetiță frumoasă cu o baghetă în mână
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a lunii iulie 2024 pentru fiecare semn zodiacal. Află când sunt astrele de partea ta
Cele mai norocoase zile din iulie 2024 sunt influențate de multe tranzite astrologice semnificative care au loc pe parcursul lunii. Află care e cea mai norocoasă zi a lunii iulie 2024 pentru fiecare semn...
3
O femeie machiată natural
Frumusețe
Cu ce poți înlocui fondul de ten vara. Soluții pentru un look impecabil
În ultimul timp, femeile optează pentru un look cât mai natural. De la vizionarea tutorialelor de machiaj până la mărturisirile specialiștilor din industria frumuseții, din ce în ce mai multe recomandări se referă la...
4
Cuplu care ține o hartă în mână
Horoscop
Zodii care au toate șansele să lase tot și să călătorească în lume. Nativii care apreciază experiențele noi
Cutreierea globului este un vis pentru călătorii cu sete de nou și aventură. În astrologie există puține zodii care au o poftă mare de călătorie. Explorarea colțurilor lumii și experimentarea atracției magnetice a culturilor...
5
Prăjitura răsturnată cu piersici pe un platou de sticlă cu picior
Rețete
Prăjitura răsturnată cu piersici, pentru răsfățul unei zile de vară
Prăjitura răsturnată cu piersici este un desert clasic, cu o prezentare spectaculoasă și un gust delicios. Baza caramelizată cu piersici adaugă o notă de dulceață și savoare, în timp ce aluatul este pufos și...
PARTENERI
×