Reclamă

Dieta cu pepene galben. Ce beneficii are asupra siluetei tale

Este sezonul pepenilor și perioada oportună pentru a-i integra în dieta ta. Pepenii galbeni pot avea o mulțime de beneficii pentru sănătate dacă sunt consumați cu moderație. Află mai multe despre dieta cu pepene galben și vezi cum poți să pierzi în greutate cu ajutorul său.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 4 iulie 2024, 6:27

La fel ca pepenele verde, pepenele galben este un fruct asociat cu vremea toridă a verii. Pepenele galben are un conținut ridicat de apă, ceea ce îl face răcoritor, dar și potrivit pentru persoanele care își doresc să piardă în greutate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dieta cu pepene galben

Pepenele galben este un aliment succulent care poate completa perfect o salată răcoritoare de fructe. Pepenele galben este bogat în antioxidanți și contribuie la sănătatea organismului. Ca și în cazul altor tipuri de fructe, pepenele galben are în mod natural un conținut scăzut de calorii și grăsimi.

Acesta te-ar putea ajuta la pierderea în greutate dacă este consumat cu moderație. Conținutul ridicat de apă îl face o alegere ideală pentru a pierde în greutate.

În plus, pepenele galben crește rapid senzația de sațietate și reduce semnificativ pofta de mâncare, reducând în același timp numărul de calorii consumate la o masă.

De asemnea, pepenele galben este considerat un aliment cu indice glicemic scăzut. Cu toate acestea, pepenele galben singur nu te poate ajuta să slăbești. Pepenele galben tebuie integrat într-o dietă echilibrată dacă vrei să vezi rezultatele pe cântar.

Reclamă

De asemenea, alături de dieta echilibrată trebuie să ai și un stil de viață sănătos și să integrezi exercițiile fizice în rutina ta.

Ce beneficii are pepenele galben pentru sănătate

Pepenele galben conține mai mult de jumătate din vitamina C de care ai nevoie zilnic. Totodată, pepenele galben este bogat în vitamina A și carotenoizi, compuși care au fost legați de sănătatea ochilor.

Reclamă

Deoarece pepenele galben este bogat în apă și potasiu, acesta poate juca, de asemenea, un rol important în menținerea unui nivel sănătos al tensiunii arteriale.

Pepenii galbeni conțin puține calorii per porție. Conform specialiștilor de la Healthline, o porție de 100 de grame de pepene galben conține: 38 de calorii, 0,82 grame de proteine, 8 grame de carbohidrați, 7 grame de zahăr și 157 de miligrame de potasiu.

Pepenele galben are o mulțime de vitamine importante, minerale și alți nutrienți. Bogat în antioxidanți, pepenele galben poate ajuta, de asemenea, în lupta împotriva radicalilor liberi.

Datorită conținutului ridicat de vitamina A, pepenele galben promovează sănătatea ochilor. Studiile au arătat că pepenele galben conține beta-criptoxantina, un tip de carotenoid care ar putea reduce riscul de cancer.

Totodată, pepenele galben conține vitamina B, care promovează sănătatea celulelor din organism, spun cei de la Everydayhealth.com.

Nu în ultimul rând, pepenele galben promovează sănătatea inimii și a intestinelor. Pepenele galben este considerat unul dintre fructele prietenoase cu intestinul datorită conținutului de fibre.

Totodată, dacă suferi de sindromul colonului iritabil, pepenele galben este considerat a fi sărac în fructoză, ceea ce îl face o alegere bună pentru persoanele care se confruntă cu această problemă.

Riscuri pentru sănătate ale consumului de pepene galben

Deși pepenele galben are o mulțime de beneficii pentru sănătate, acesta poate cauza și probleme. Unele studii arată că pepenele galben poate provoca diaree dacă este consumat în exces.

Totodată dacă ai o boală cronică de rinichi, alimentele cu un conținut ridicat de potasiu pot crește riscul de hipokaliemie.

Dacă ai o alergie la polenul de ambrozie, consultă un medic dacă este sigur să consumi pepenele galben.

Academia Americană de Alergie, Astm și Imunologie spune că alergiile la ambrozie pot crește riscul de sindrom de alergie orală atunci când consumi anumite fructe și legume.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie violet și reprezintă zodia nefericită a lunii iulie 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii iulie 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza banilor
Zodia nefericită a lunii iulie 2024 se confruntă cu probleme în această perioadă. Astrologii susțin că zodia care va avea parte de clipe dificile pe parcursul acestei luni este reprezentată de Leu. Această zodie...
2
Dulceață de smochine fără zahăr în borcan cu linguriță
Rețete
Dulceață de smochine fără zahăr. Cum faci un desert delicios din doar 4 ingrediente
Dacă îți plac smochinele și vrei să te bucuri de gustul lor pe tot parcursul anului, le poți conserva la borcan, preparând rețeta de dulceață de smochine fără zahăr. Este o alternativă sănătoasă și...
3
femeie frumoasă îmbrăcată într-o bluză galbenă pe un fndal albastru deschis
Horoscop
Care sunt cele mai pretențioase zodii. Ce așteptări au de la viață
Acești nativi reușesc să întoarcă fiecare situație în favoarea lor. Află care sunt cele mai pretențioase zodii și vezi cum să le gestionezi comportamentul. Fiecare are acel prieten care își dorește fiecare lucru în...
4
Regele Felipe se salută cu fiica sa, Prințesa Leonor
Familia Regală
Regele Felipe și Regina Letizia o copleșesc cu afecțiune pe Prințesa Leonor. Tânăra a absolvit școala militară și a devenit oficial ofițer
Regele Felipe și Regina Letizia o copleșesc cu afecțiune pe Prințesa Leonor. Tânăra a absolvit școala militară și a devenit oficial ofițer. Părinții mândri au avut emoții care au trecut dincolo de statutul lor...
5
cerul luminat de luna plină într-o noapte cu nori răzleți
Horoscop
Calendarul fazelor lunii în iulie 2024. Când e Luna Nouă și pe ce dată pică Luna Plină
Fiecare moment al astrului văzut pe cer este la fel de important. Află care este calendarul fazelor lunii în iulie 2024 și vezi cele mai deosebite momente. Atunci când este Lună Nouă este momentul...
PARTENERI
×