Reclamă

Pepenele galben îngrașă? Câte calorii și ce beneficii are

Vara este aici, iar sezonul pepenilor este așteptat de întreaga lume. Te întrebi dacă pepenele galben îngrașă? Nutriționiștii îți vin în ajutor cu câteva explicații. Descoperă mai jos ce beneficii are pentru sănătate, dar și câte calorii ar putea conține o felie suculentă de pepene.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 6 iunie 2024, 6:14

La fel ca pepenele verde, pepenele galben este un fruct adesea asociat cu sezonul cald. Pepenele galben este benefic datorită conținutului său ridicat de apă și are o aromă parfumată și puternică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pepenele galben îngrașă?

În timp ce pepenele galben este un ingredient de bază în salatele de fructe, este, de asemenea, destul de ușor de găsit pe tot parcursul anului în magazine.

Pepenele galben este bogat în antioxidanți care ajută la reducerea impactului radicalilor liberi. O cană de pepene galben conține mai mult de jumătate din doza zilnică recomandată de vitamina C și vitamina A.

Pepenele galben este cunoscut pentru mirosul și gustul dulce. În funcție de regiune ade pe glob, soiurile de pepeni galbeni variază și ele, însă un lucru este cert, pepenii galbeni au o mulțime de beneficii pentru sănătate. Pepenele galben conține puține calorii per porție.

Cei mai importanți nutrienți din pepenele galben rămân potasiul, acidul folic și vitamina C.

Reclamă

O porție de 100 de grame de pepene galben conține: 38 de calorii, 0,82 grame de proteine, 0,38 miligrame de fier și 175 miligrame de potasiu.

Specialiștii în sănătate sunt de părere că pepenele galben nu îngrașă deoarece este un fruct sărac în calorii și bogat în apă.

Cu toate acestea, pepenele galben ar trebui consumat cu măsură dacă nu vrei să producă schimbări la nivelul siluetei tale, spun specialiștii de la EatThis.com.

Reclamă

Ce beneficii are pepenele galben

Pepenele galben este recunoscut pentru beneficiile sale antioxidante. Pe lângă acestea, pepenele galben are o mulțime de proprietăți care ajută la sănătatea generală a organismului.

Studiile au arătat că acest fruct este ideal pentru o dietă sănătoasă și echilibrată.

Poate promova sănătatea ochilor

Pepenele galben conține vitamina A, despre care se știe că ajută la sprijinirea sănătății ochilor. Totodată, pepenele galben are un număr crescut de antioxidanți care ar putea fi benefici pentru îmbunătățirea vederii și care pot reduce riscul de degenerescență maculară legată de vârstă.

Ar putea reduce riscul de apariție a cancerului

Un antioxidant cheie din pepenele galben este beta-criptoxantina, care este un timp de carotenoid. Într-un studiu din 2020, cercetătorii au arătat că acest antioxidant este asociat cu reducerea riscului de apariția a anumitori tipuri de cancer, cum ar fi cele de plămâni și esofagian.

Sunt necesare mai multe studii pentru a confirma descoperirile cercetătorilor, menționează cei de la Healthline.

Ar putea promova sănătatea inimii

Pepenele galben ajută, de asemenea, la îmbunătățirea sănătății inimii. Vitaminele A și C promovează sănătatea inimii.

Studiile au arătat, de asemenea, că potasiul din pepenele galben este ideal pentru persoanele care își doresc să scadă riscul de apariție a bolilor cardiovasculare.

Te poate ajuta pepenele galben la pierderea în greutate?

Ca și în cazul altor tipuri de fructe și legume, pepenele galben are în mod natural un conținut scăzut de calorii și grăsimi.

Acesta ar putea ajuta la pierderea în greutate dacă este consumat cu măsură și este integrat într-o dietă echilibrată.

Pepenele galben susține obiectivele de scădere în greutate deoarece are un conținut ridicat de apă. Acest lucru sporește senzația de sațietate și reduce în același timp numărul de calorii consumate într-o zi.

Totuși, în ciuda acestor avantaje, pepenele galben nu te va ajuta să slăbești dacă nu integrezi și sportul în viața ta.

Specialiștii recomandă antrenamente simple pentru început, iar mai apoi creșterea nivelului de dificultate. Ca orice alt fruct, pepenele galben este benefic organismului dacă este introdus cu măsură în dieta zilnică. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Fată cu zâmbetul pe buze îmbrăcată elegant care ține în mână bani
Horoscop
Zodiile cu noroc la bani în această toamnă. Vezi dacă te numeri printre ele
Pentru acești nativi astrele vin cu surprize în plan financiar. Zodiile cu noroc la bani în această toamnă se vor simți privilegiate. E momentul să strângă recolta pentru ceea ce au muncit până acum....
2
Două zâne într-o pădure, una dintre ele pe un cal
Horoscop
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Dacă te-ai confruntat cu o doză de noroc în ultima vreme, ar putea fi timpul să arunci o privire la ce se întâmplă în stele. Din cauza mai multor tranzite astrologice stresante pe care...
3
Cremă de vanilie cu unt - Mousseline în bol alb, alături de păstăi de vanilie și o sită cu zahăr
Rețete
Cremă de vanilie cu unt. Cum prepari delicioasa Mousseline
Dacă nu mai știi ce cremă să prepari pentru umplerea prăjiturilor sau torturilor îți recomandăm rețeta de cremă de vanilie cu unt, denumită Mousseline. Crema Mousseline este o variantă a cremei clasice de patiserie...
4
Mariah Carey în timp ce poartă o ținută extravagantă și cântă pe scenă în Las Vegas
Divertisment
Mariah Carey are datorii în valoare de zeci de mii de dolari. Stilul de viață extravagant o costă scump pe artistă
Mariah Carey are datorii în valoare de zeci de mii de dolari. Stilul de viață extravagant al artistei o costă scump. Tensiunile financiare par să pună tot mai multă presiune asupra sa. Apropiații divei...
5
Brad Pitt și George Clooney în timp ce pozează împreună pe covorul roșu la premiera filmului Wolfs din Los Angeles
Divertisment
Brad Pitt și George Clooney au participat la premiera Wolfs din Los Angeles. Cum au pozat cei doi actori pe covorul roșu
Brad Pitt și George Clooney au participat la premiera Wolfs din Los Angeles. Cei doi actori au pozat împreună pe covorul roșu. La evenimentul special și-a făcut prezența și iubita lui Pitt. Ines de...
PARTENERI
×