Reclamă

5 alternative vegetariene pentru uleiul de pește. Ce poți face pentru a avea necesarul zilnic de nutrienți

Iată care sunt 5 alternative vegetariene pentru uleiul de pește. Uleiul de pește este un supliment popular, deoarece poate furniza acizi grași Omega-3 într-o formă foarte concentrată. Printre beneficiile uleiului de pește se numără susținerea unei inimi sănătoase și promovarea cogniției cerebrale.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 28 mai 2024, 6:31

Să obții o cantitate suficientă din acest mineral important poate fi dificilă dacă ești vegetariană sau vegană. De asemenea, peștele poate conține metale grele, așadar iată care sunt alternatievele pe care le poți consuma, ca să poți beneficia de necesarul zilnic de nutrienți.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

5 alternative vegetariene pentru uleiul de pește

Există o varietate de alternative vegetale la uleiul din ficat de cod. Specialiștii recomandă să le incluzi în dieta ta zilnică, pentru a beneficia de funcția lor vitală pentru sănătate. Nu există o doză zilnică oficială recomandată pentru doza de Omega-3. Dar nutriționiștii recomandă ca aportul zilnic să fie între 1100 mg- 1600 mg.

Capsule de alge marine

Peștii își obțin Omega-3 din algele pe care le consumă, nu din interior. Poți avea o sursă vegetală fără să sacrifici calitatea sau avantajele pentru sănătate dacă mergi direct la sursă. Specialiștii recomandă algele datorită conținutului mare de Omega-3.

Ca urmare, un extract de alge superior este o sursă vegetală de Omega-3 DHA și EPA și este disponibil în tablete și capsule, ușor de administrat.

Reclamă

Ulei de semințe de in

Este una dintre cele mai dense surse de nutrienți, iar semințele de in sunt printre cele mai cunoscute surse de Omega-3.

Acestea au un conținut ridicat de omega-3 și sunt o sursă excelentă de fibre, proteine și minerale precum manganul. Semințele de in sunt foarte simplu de introdus în dieta ta zilnică. Pot fi un adaos fantastic la smoothie-uri și un topping perfect pentru iaurt.

Reclamă

Varză de Bruxelles

Una dintre cele 5 alternative vegetariene pentru uleiul de pește este varza de Bruxelles. Este o sursă excelentă de ALA, precursorul Omega-3.

De asemenea, este o sursă excelentă de fibre, proteine și vitamina C. Varza de Bruxelles este o garnitură excelentă pentru cină, fie că o gătești la aburi cu puțină sare și piper, fie că este sotată cu puțină masala.

Semințe de Chia

Semințele de chia sunt semințe mici, de formă ovală, care sunt bogate în fibre, antioxidanți, minerale și acizi grași Omega-3.

În ultima vreme au devenit din ce în ce mai apreciate ca sursă de proteine dense în nutrienți. Le poți folosi la prepararea budincilor și a sosurilor pentru salate. De asemenea, le poți folosi ca adaos la smoothie-urile tale preferate.

Nuci

Dintre toate fructele cu coajă lemnoasă, nucile au cea mai mare cantitate de ALA, ceea ce le face una dintre cele mai mari surse vegetale de acizi grași Omega-3.

Ele au sunt o putere antioxidantă mare și sunt foarte nutritive. Le poți adăuga în salate sau le poți combina cu cerealele și amestecurile de fructe de pădure.

Semințele de cânepă

Sunt recomandate dacă urmezi o dietă vegetariană, dar și dacă ai intoleranță la gluten. Conțin o cantitate mare de Omega-3 și de asemenea, sunt bogate în proteine.

Consumul lor îți oferă un aport de minerale și acizi grași polinesaturați. Le poți consuma în salate, iauturi, cereale și deseturi, pentru a le îmbunătăți valoarea nutrițională a acestora, scrie EatThis.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie violet și reprezintă zodia nefericită a lunii iulie 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii iulie 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza banilor
Zodia nefericită a lunii iulie 2024 se confruntă cu probleme în această perioadă. Astrologii susțin că zodia care va avea parte de clipe dificile pe parcursul acestei luni este reprezentată de Leu. Această zodie...
2
Dulceață de smochine fără zahăr în borcan cu linguriță
Rețete
Dulceață de smochine fără zahăr. Cum faci un desert delicios din doar 4 ingrediente
Dacă îți plac smochinele și vrei să te bucuri de gustul lor pe tot parcursul anului, le poți conserva la borcan, preparând rețeta de dulceață de smochine fără zahăr. Este o alternativă sănătoasă și...
3
femeie frumoasă îmbrăcată într-o bluză galbenă pe un fndal albastru deschis
Horoscop
Care sunt cele mai pretențioase zodii. Ce așteptări au de la viață
Acești nativi reușesc să întoarcă fiecare situație în favoarea lor. Află care sunt cele mai pretențioase zodii și vezi cum să le gestionezi comportamentul. Fiecare are acel prieten care își dorește fiecare lucru în...
4
Regele Felipe se salută cu fiica sa, Prințesa Leonor
Familia Regală
Regele Felipe și Regina Letizia o copleșesc cu afecțiune pe Prințesa Leonor. Tânăra a absolvit școala militară și a devenit oficial ofițer
Regele Felipe și Regina Letizia o copleșesc cu afecțiune pe Prințesa Leonor. Tânăra a absolvit școala militară și a devenit oficial ofițer. Părinții mândri au avut emoții care au trecut dincolo de statutul lor...
5
cerul luminat de luna plină într-o noapte cu nori răzleți
Horoscop
Calendarul fazelor lunii în iulie 2024. Când e Luna Nouă și pe ce dată pică Luna Plină
Fiecare moment al astrului văzut pe cer este la fel de important. Află care este calendarul fazelor lunii în iulie 2024 și vezi cele mai deosebite momente. Atunci când este Lună Nouă este momentul...
PARTENERI
×