Valter Longo studiază longevitatea în Italia de aproape 20 de ani. A crescut în regiuni ca Molochio sau Calabria și a analizat obiceiurile care, odată implementate în stilul de viață, pot prelungi durata acesteia.
În 1989, Longo a demarat o amplă cercetare care vizează secretul atingerii unei vârste cât mai înaintate, în unele cazuri analizate de acesta fiind vorba chiar de 100 de ani. În prezent, acesta este director al Laboratorului de Longevitate și Cancer din cadrul Institutului IFOM de Oncologie moleculară din Milano.
Ce e recomandat să mănânci ca să trăiești mai mult
Longo este și director al Institutului Longevității din cadrul Școli de Gerontologie Leonard Davis a Universității din California de Sud, Los Angeles, notează CNBC.
Italia este locul perfect pentru obiectul cercetării specialistului, căci aici oamenii trăiesc mai mult. În special în zone ca Sardinia, recunoscută de comunitatea științifică internațională ca una dintre primele regiuni din lume campioane la longevitate.
Una dintre cele mai mari provocări ale lui Longo a fost demonstrarea faptului că dieta este cel mai important factor care determină durata vieții. Află concluziile specialistului italian referitor la modalitatea ideală de a mânca pentru a-ți creste speranța de viață.
În viziunea lui Longo, acesta recomandă ca așa-numita dietă a longevității să includă elemente combinate din două diete celebre în acest sens, respectiv dieta Okinawa și dieta mediteraneană. Află de ce dieta mediteraneană te ajută să trăiești mai mult.
În mod ideal, dieta care atrage longevitatea sugerată de Longo are aceste caracteristici:
- Preponderent vegană
- Aport de fructe relativ scăzut, dar aport mare de legume
- Nucifere (alune, nuci, migdale, nuci de macadamia, caju, nuci pecan etc.)
- Cereale integrale
- Pește de 3-4 ori pe săptămână