Sâmburii caiselor sunt hrănitori și au multe beneficii potențiale pentru organism, spun specialiștii de la Medicine.Net. Unele studii arată că sâmburii ajută la prevenirea apariției cancerului. Oamenii de știință cred că amigdalina, o substanță chimică găsită în sâmburii de caise, ar pueta fi folosită pentru a uncide celulele canceroase prin inhubarea replicării lor.
Ce beneficii au sâmburii de caise pentru sănătate
Sâmburii de caise sunt consumați de sute de ani. Deși mulți obișnuiesc să-i arunce, ei ascund o mulțime de beneficii pentru organism.
Datorită valorii lor nutritive, sâmburii sunt considerați adevărate „medicamente” în unele culturi. Printre nutrienții benefici din sâmburii de caise o să găsești: amigdalina, vitaminele A și C, vitamina E, acid pangamic, carbohidrați, fibre dietetice, proteine, calciu și fier.
Specialiștii sunt de părere că sâmburii pot avea proprietăți anticancerigene. Sâmburii de caise sunt bogați în antioxidanți și ajută la promovarea luptei împotriva radicalilor liberi, responsabili pentru deteriorarea celulară.
Totodată, cercetările au arătat că sâmburii de caise au proprietăți antiinflamatorii. Tootdată, vitamina B17 este asociată cu prevenirea apariție cancerului. În ciuda beneficiilor pe care le au pentru organism, trebuie menționat faptul că sâmburii de caise nu pot reprezenta un tratament suficient de puternic împotriva cancerului.
În cazul depistării acestei boli este necesară consultarea medicului specialist. Alte studii au arătat că sâmburii de caise promovează sănătatea inimii.
Acidul pangamic din sâmburi este asociat cu scăderea riscului de dezvoltare a bolilor de inimă. Acidul pangamic ajută, de asemenea, la reducerea stresului.
Beneficiile sâmburilor nu se opresc aici, după cum scire Parade.com. Sâmburii de semințe au fost asociați cu sănătatea sistemului respirator și a sistemului digestiv.