Reclamă

Beneficiile consumului de caise. Nutriționiștii recomandă să le incluzi în dieta ta

Caisele sunt fructele vedetă ale sezonului cald. Nutriționiștii recomandă să le incluzi în dieta ta și să le consumi simple sau în diverse preparate. Descoperă beneficiile consumului de caise și vezi de ce ar trebui să le consumi mai des.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 29 iulie 2023, 7:04

Caisele sunt fructe aromate, colorate și hrănitoare. Caisele pot stimula activitatea intestinală, dar pot ajuta și la îmbunătățirea aspectului pielii. Aceste fructe sunt sărace în calorii, deci sunt recomandate chiar și persoanelor care se află la dietă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Beneficiile consumului de caise

Caisele sunt fructe cu sâmburi și mai sunt cunoscute sub numele de prune armenești. Acesta sunt mici, rotunde și arată ca o versiune mai mică a unei piersici.

Caisele conțin multe vitamine și minerale esențiale. Două caise proaspete, de aproximativ 70 de grame, conțin 34 de calorii, 8 grame de carbohidrați, un gram de proteine și 1.5 grame de fibre.

Caisele sunt bogate în vitamina A, C, E și potasiu. Acest fruct este o sursă excelentă de beta-caroten, luteină și zeaxantină, toate fiind antioxidanți puternici care ajut la combatrea radicalilor liber din organism. Nutriționiștii recomandă consumul caiselor întregi, nedecojite, deoarece coaja acestora are cantități mari de fibre.

Descoperă o listă cu alimente bogate în antioxidanți și află cum te poți bucura de beneficiile acestora.

Reclamă

Consumul de caise ar putea să îmbunătățească vederea

Caisele conțin compuși esențiali pentru sănătatea ochilor, inclusiv vitaminele A și E. Vitamina A joac un rol esențial în prevenirea orbirii nocturne, o tulburare cauzată de lipsa pigmenților de lumină în ochi. Vitamina E este un antioxidant solubil n grăsimi, dar care ajută și la protejarea ochilor de radicalii liberi. Beta-carotenul servește ca un precursor al vitaminei A.

Acest lucru înseamnă că organismul transformă beta-carotenul în vitamina A. Alți carotenoizi importanți din caise includ luteina și zeaxantina.

Reclamă

Consumul de caise ar putea să îmbunătățească sănătatea pielii

Consumul de caise poate avea efecte benefice asupra pielii. Principalele cauze ala apariției ridurilor și daunelor pielii sunt factorii de mediu, cum ar fi soarele și poluarea. În plus, cercetările indică o legătură directă între expunerea la lumină ultravioletă, arsuri solare și riscul de melanom, o formă gravă a cancerului de piele.

Specialiștii spun că poți combate o parte din aceste daune ale pielii printr-o dietă sănătoasă, plină de antioxidanți. Caisele sunt unele dintre fructele delicioase care pot combate aceste probleme.

Vitaminele C și E, ambele găsite în acest fruct, pot ajuta la îmbunătățirea aspectului pielii. Vitamina C protejează împotriva daunelor provocate de razele UV. În plus, această vitamină ajută la formarea colagenului, care conferă pielii rezistență și elasticitate.

Casiele ar putea îmbunătăți sănătatea intestinală

O ceașcă de caise conține aproximativ 3 grame de fibre. Acestea reprezintă 8,6% din necesarul zilnic pentru bărbați și 13,3 % din necesarul zilnic pentru femei. Caisele conțin multe fibre solubile, dar și insolubile. Fibrele solubile se dizolvă în apă și includ pectina și polizaharida. Fibrele insolubile nu se dizolv în apă și includ celuloza, hemiceluloza și lignina.

Caisele sunt deosebit de bogate în fibre solubile, ceea ce este important pentru menținerea nivelului sănătos al zahărului din sânge. Fibrele întârzie mișcarea alimentelor prin tractul digestiv și hrănesc bacteriile bune intestinale Un microbiom intestinal mai sănătos este legat de un risc mai scăzut de apariție a obezității, spun specialiștii pentru Healthline.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Supă de linte alături de ingredientul care te ajută să reduci balonarea
Sănătate
Ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în multe preparate gustoase
Acesta este ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în mult preparate gustoase. Experții recomandă folosirea ghimbirului pentru ameliorarea stărilor de greață, însă acest ingredient secret este minuna pentru persoanele care...
2
Trei mereu copate puse pe o farfurie festivă
Timp liber
Ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Cum să prepari rapid desertul preferat al toamnei
Acesta este ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Desertul tradițional deschide perfect sezonul de toamnă. Te vei bucura de aromele dulci – acrișoare ale merelor. Descoperă mai departe rețeta simplă și rapidă....
3
Porție de plăcintă cu prune pe un șervețel brodat și una pe o farfurie ținută în mâini
Rețete
Plăcintă cu prune și aluat fraged. Un desert simplu și ușor
Această plăcintă cu prune și aluat fraged este un desert clasic, simplu și delicios, perfect pentru sezonul prunelor. Acest tip de plăcintă combină dulceața și aroma prunelor coapte cu textura ușoară și crocantă a...
4
O femeie care bea băutura proteică care te ajută să pierzi în greutate
Sănătate
Băutura proteică pe care vedetele o folosesc pentru a pierde în greutate. Cum reușesc să aibă un abdomen plat în doar câteva zile
Aceasta este băutura proteică pe care vedetele o folosesc pentru a pierde în greutate. Celebritățile susțin că reușesc să aibă un abdomen plat în doar câteva zile cu ajutorul ei. Victoria Beckham este una...
5
Crinul păcii pus pe pervazul geamului pentru a face flori frumoase
Timp liber
Unde așezi crinul păcii pentru a face cele mai frumoase flori. Locul din casă unde îi merge cel mai bine
Te-ai întrebat vreodată unde așezi crinul păcii pentru a face cele mai frumoase flori? Acest loc din casă promite să prelungească durata de viață a plantei tale. Descoperă și tu unde îi merge cel...
PARTENERI
×