Caisele sunt fructe aromate, colorate și hrănitoare. Caisele pot stimula activitatea intestinală, dar pot ajuta și la îmbunătățirea aspectului pielii. Aceste fructe sunt sărace în calorii, deci sunt recomandate chiar și persoanelor care se află la dietă.
Beneficiile consumului de caise
Caisele sunt fructe cu sâmburi și mai sunt cunoscute sub numele de prune armenești. Acesta sunt mici, rotunde și arată ca o versiune mai mică a unei piersici.
Caisele conțin multe vitamine și minerale esențiale. Două caise proaspete, de aproximativ 70 de grame, conțin 34 de calorii, 8 grame de carbohidrați, un gram de proteine și 1.5 grame de fibre.
Caisele sunt bogate în vitamina A, C, E și potasiu. Acest fruct este o sursă excelentă de beta-caroten, luteină și zeaxantină, toate fiind antioxidanți puternici care ajut la combatrea radicalilor liber din organism. Nutriționiștii recomandă consumul caiselor întregi, nedecojite, deoarece coaja acestora are cantități mari de fibre.
Descoperă o listă cu alimente bogate în antioxidanți și află cum te poți bucura de beneficiile acestora.
Consumul de caise ar putea să îmbunătățească vederea
Caisele conțin compuși esențiali pentru sănătatea ochilor, inclusiv vitaminele A și E. Vitamina A joac un rol esențial în prevenirea orbirii nocturne, o tulburare cauzată de lipsa pigmenților de lumină în ochi. Vitamina E este un antioxidant solubil n grăsimi, dar care ajută și la protejarea ochilor de radicalii liberi. Beta-carotenul servește ca un precursor al vitaminei A.
Acest lucru înseamnă că organismul transformă beta-carotenul în vitamina A. Alți carotenoizi importanți din caise includ luteina și zeaxantina.