Reclamă

Beneficiile consumului de caise. Nutriționiștii recomandă să le incluzi în dieta ta

Caisele sunt fructele vedetă ale sezonului cald. Nutriționiștii recomandă să le incluzi în dieta ta și să le consumi simple sau în diverse preparate. Descoperă beneficiile consumului de caise și vezi de ce ar trebui să le consumi mai des.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 29 iulie 2023, 7:04

Caisele sunt fructe aromate, colorate și hrănitoare. Caisele pot stimula activitatea intestinală, dar pot ajuta și la îmbunătățirea aspectului pielii. Aceste fructe sunt sărace în calorii, deci sunt recomandate chiar și persoanelor care se află la dietă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Beneficiile consumului de caise

Caisele sunt fructe cu sâmburi și mai sunt cunoscute sub numele de prune armenești. Acesta sunt mici, rotunde și arată ca o versiune mai mică a unei piersici.

Caisele conțin multe vitamine și minerale esențiale. Două caise proaspete, de aproximativ 70 de grame, conțin 34 de calorii, 8 grame de carbohidrați, un gram de proteine și 1.5 grame de fibre.

Caisele sunt bogate în vitamina A, C, E și potasiu. Acest fruct este o sursă excelentă de beta-caroten, luteină și zeaxantină, toate fiind antioxidanți puternici care ajut la combatrea radicalilor liber din organism. Nutriționiștii recomandă consumul caiselor întregi, nedecojite, deoarece coaja acestora are cantități mari de fibre.

Descoperă o listă cu alimente bogate în antioxidanți și află cum te poți bucura de beneficiile acestora.

Reclamă

Consumul de caise ar putea să îmbunătățească vederea

Caisele conțin compuși esențiali pentru sănătatea ochilor, inclusiv vitaminele A și E. Vitamina A joac un rol esențial în prevenirea orbirii nocturne, o tulburare cauzată de lipsa pigmenților de lumină în ochi. Vitamina E este un antioxidant solubil n grăsimi, dar care ajută și la protejarea ochilor de radicalii liberi. Beta-carotenul servește ca un precursor al vitaminei A.

Acest lucru înseamnă că organismul transformă beta-carotenul în vitamina A. Alți carotenoizi importanți din caise includ luteina și zeaxantina.

Reclamă

Consumul de caise ar putea să îmbunătățească sănătatea pielii

Consumul de caise poate avea efecte benefice asupra pielii. Principalele cauze ala apariției ridurilor și daunelor pielii sunt factorii de mediu, cum ar fi soarele și poluarea. În plus, cercetările indică o legătură directă între expunerea la lumină ultravioletă, arsuri solare și riscul de melanom, o formă gravă a cancerului de piele.

Specialiștii spun că poți combate o parte din aceste daune ale pielii printr-o dietă sănătoasă, plină de antioxidanți. Caisele sunt unele dintre fructele delicioase care pot combate aceste probleme.

Vitaminele C și E, ambele găsite în acest fruct, pot ajuta la îmbunătățirea aspectului pielii. Vitamina C protejează împotriva daunelor provocate de razele UV. În plus, această vitamină ajută la formarea colagenului, care conferă pielii rezistență și elasticitate.

Casiele ar putea îmbunătăți sănătatea intestinală

O ceașcă de caise conține aproximativ 3 grame de fibre. Acestea reprezintă 8,6% din necesarul zilnic pentru bărbați și 13,3 % din necesarul zilnic pentru femei. Caisele conțin multe fibre solubile, dar și insolubile. Fibrele solubile se dizolvă în apă și includ pectina și polizaharida. Fibrele insolubile nu se dizolv în apă și includ celuloza, hemiceluloza și lignina.

Caisele sunt deosebit de bogate în fibre solubile, ceea ce este important pentru menținerea nivelului sănătos al zahărului din sânge. Fibrele întârzie mișcarea alimentelor prin tractul digestiv și hrănesc bacteriile bune intestinale Un microbiom intestinal mai sănătos este legat de un risc mai scăzut de apariție a obezității, spun specialiștii pentru Healthline.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×