Diferite tipuri de ierburi merg cu diferite fructe, potențând aromele unice ale fructelor din salată. Ierburile dau întotdeauna un aspect și un gust sofisticat. Motivul pentru care ierburile se potrivesc de minune este pentru că oferă echilibru delicat între aromele salatei.
Ingredientele secrete care transformă orice salată de fructe
În rețete inspirate, ierburile pot aduce însă note de gust surprinzătoare. În vreme ce busuiocul și menta aduc prospețime, coriandrul poate da salatei tale de fructe un accent picant.
Coriandrul
Coriandrul are puterea de a transforma chiar și un fruct de mango. Chiar dacă te afli în tabăra celor care cred că acest condiment are un gust fad, este o combinație care merită încercată. Coriandrul completează gustul puternic de mango, dându-i o aromă îmbătătoare.
Adaugă și câteva roșii feliate, jalapeno și cepe și ai deja o salsa care poate fi considerată la limită salată de fructe, dar care e delicioasă. Coriandrul proaspăt poate fi prea puternic în exces. Încearcă deci să presari inițial o cantitate mai mică. Dacă simți că e nevoie de mai mult pentru gustul final, poți să mai adaugi o doză din această plantă ierbală.
Menta
O salată cu un amestec de fructe de pădure poate include ingrediente precum afine, zmeură, banane, căpșuni și coacăze, și are un gust relativ delicat, ușor dulce. Totuși salatei tale i-ar putea lipsi acel accent aparte. Adaugă câteva frunze proaspete de mentă și te vei bucura de un gust proaspăt. Menta proaspătă are și ea o aromă ușor dulce și un efect răcoritor.
Poți mărunți menta sau poți lăsa frunzele întregi. Dacă te decizi să folosești frunzele întregi, iată un truc. Strânge frunzele între degete ca să se elibereze aroma de mentă. De asemenea, salata ta va căpăta un ușor parfum de mentă.