Reclamă

Ce poți să mănânci seara târziu ca să nu îți crească glicemia peste noapte. Idei de gustări simple și rapide

Dacă te confrunți cu probleme de sănătate din cauza glicemiei crescute, atunci trebuie să fii atentă la ceea ce consumi. Specialiștii îți vin în ajutor cu câteva idei de gustări simple și rapide. Descoperă ce poți să mănânci seara târziu ca să nu îți crească glicemia peste noapte.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 3 iulie 2024, 8:47 / Actualizat: 3 iulie 2024, 15:44
O femeie frumoasă care stă la masă și ia o gustare seara care nu-i va crește glicemia peste noapte
. Specialiștii îți vin în ajutor cu câteva idei de gustări simple și rapide. Descoperă ce poți să mănânci seara târziu ca să nu îți crească glicemia peste noapte / Shutterstock

Gustările din timpul zilei reprezintă aproximativ 20% din aportul caloric total. Gustările nesănătoase pot duce la creșterea rapidă a nivelului de zahăr din sânge.Un nou studiu sugerează că gustările nocturne pot perturba sau pot susține capacitatea organismului de a-și menține un nivel stabil al glicemiei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce poți să mănânci seara târziu ca să nu îți crească glicemia peste noapte

Dacă dorești să-ți gestionezi glicemia fără a renunța la gustările nocturne, atunci alege gustări care conțin nutrienți care susțin metabolismul stabil al glucozei.

Când vine vorba de echilibrul zahărului din sânge, este important să te uiți la nutrienții din alimente, dar și la mărimea porției pe care o servești.

O gustare ideală pentru seară nu va crește nivelul zahărului din sânge și te va ajuta să-ți stabilizezi glicemia și să-ți potolești apetitul peste noapte.

O gustare care nu-ți va crește glicemia ar trebui să includă grăsimi sănătoase, spun specialiștii de la EatingWell.

Reclamă

Grăsimile sănătoase pentru inimă, cum ar fi grăsimile monosaturate, pot îmbunătăți sensibilitatea la insulină și pot ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Proteina este un alt nutrient esențial pentru stabilizarea glicemiei.

Studiile arată că alimentele bogate în proteine pot crește senzația de sațietate și pot ajuta la reglarea apetitului, ceea ce poate preveni supraalimentarea. Atunci când pofta de mâncare apare noaptea este tentant să iei gustări bogate în zahăr sau sare.

Cu toate acestea, gustările bogate în zahăr și sare pot avea un impact negativ asupra glicemiei tale. În schimb, nutriționiștii recomandă o gustare mult mai sănătoasă.

Reclamă

Migdalele par să fie ideale pentru reglarea glicemiei peste noapte.

De ce să alegi migdalele pentru gustarea din timpul nopții

Migdalele sunt bogate în grăsimi sănătoase și în proteine. Acesta oferă o combinație excelentă de nutrienți pentru a menține nivelurile de zahăr din sânge.

Proteina pe bază de plante din migdale ajută la încetinirea digestiei și oferă o eliberare constantă de energie pe tot parcursul nopții, menținând nivelul zahărului din sânge într-un interval ideal.

Grăsimile nesaturate sănătoase din migdale ajută, de asemenea, la încetinirea golirii gastrice pentru o glicemie mai stabilă, spun specialiștii de la Healthline.

Totodată, migdalele sunt bogate în fibre. Fibrele încetinesc și mai mult absorbția carbohidraților și a zaharurilor, prevenind fluctuațiile rapide ale nivelului de glucoză din sânge. Nu în ultimul rând, migdalele sunt bogate în antioxidanți.

Acestea conțin vitamina E și minerale precum magneziul. Studiile arată că magneziul ajută la reducerea stresului oxidativ și la îmbunătățirea sensibilității la insulină.

Vitamina E, în special, a fost asociată de-a lungul timpului cu îmbunătățirea metabolizării glucozei. Totdată a fost asociată cu reducerea riscului de rezistență la insulină. În plus, magneziul este esențial pentru reglarea nivelului de zahăr din sânge, ajutând insulina în mutarea glucozei în celule, unde poate fi folosită pentru energie.

Alegerea gustării potrivite seara poate avea un impact semnificativ asupra gestionării glicemiei. Când apare pofta de mâncare seara, evită să consumi gustări bogate în zahăr, grăsimi și sare. În schimb, optează pentru gustări sănătoase, bogate în fibre, grăsimi sănătoase și proteine, precum migdalele. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie violet și reprezintă zodia nefericită a lunii iulie 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii iulie 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza banilor
Zodia nefericită a lunii iulie 2024 se confruntă cu probleme în această perioadă. Astrologii susțin că zodia care va avea parte de clipe dificile pe parcursul acestei luni este reprezentată de Leu. Această zodie...
2
Dulceață de smochine fără zahăr în borcan cu linguriță
Rețete
Dulceață de smochine fără zahăr. Cum faci un desert delicios din doar 4 ingrediente
Dacă îți plac smochinele și vrei să te bucuri de gustul lor pe tot parcursul anului, le poți conserva la borcan, preparând rețeta de dulceață de smochine fără zahăr. Este o alternativă sănătoasă și...
3
femeie frumoasă îmbrăcată într-o bluză galbenă pe un fndal albastru deschis
Horoscop
Care sunt cele mai pretențioase zodii. Ce așteptări au de la viață
Acești nativi reușesc să întoarcă fiecare situație în favoarea lor. Află care sunt cele mai pretențioase zodii și vezi cum să le gestionezi comportamentul. Fiecare are acel prieten care își dorește fiecare lucru în...
4
Regele Felipe se salută cu fiica sa, Prințesa Leonor
Familia Regală
Regele Felipe și Regina Letizia o copleșesc cu afecțiune pe Prințesa Leonor. Tânăra a absolvit școala militară și a devenit oficial ofițer
Regele Felipe și Regina Letizia o copleșesc cu afecțiune pe Prințesa Leonor. Tânăra a absolvit școala militară și a devenit oficial ofițer. Părinții mândri au avut emoții care au trecut dincolo de statutul lor...
5
cerul luminat de luna plină într-o noapte cu nori răzleți
Horoscop
Calendarul fazelor lunii în iulie 2024. Când e Luna Nouă și pe ce dată pică Luna Plină
Fiecare moment al astrului văzut pe cer este la fel de important. Află care este calendarul fazelor lunii în iulie 2024 și vezi cele mai deosebite momente. Atunci când este Lună Nouă este momentul...
PARTENERI
×