Reclamă

Alimente recomandate pentru sănătatea ochilor. Ce să alegi pentru beneficii maxime

Peștele gras, nucile, citricele, legumele cu frunze verzi și multe alte alimente conțin nutrienți care te pot ajuta să vezi mai bine. Ai mai jos o listă cu alimente recomandate pentru sănătatea ochilor.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 28 iunie 2024, 8:35

Nutrienții din alimente, cum ar fi zincul, cuprul, vitamina C, vitamina E și betacarotenul, pot ajuta la reducerea riscului de declin al sănătății ochilor cauzat de înaintarea în vârstă. Alți nutrienți care susțin sănătatea ochilor sunt acizii grași omega-3, cuprul, luteina și zeaxantina.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente recomandate pentru sănătatea ochilor

Aceste alimente sunt ușor de procurat, se găsesc în mai toate magazinile, inclusiv în cele locale și nu sunt nici greu de integrat în dieta zilnică. Gustul lor va da o aromă specială preparatelor tale.

Pune-le pe lista de cumpărături pentru data viitoare când mergi la magazin și promitem că nu vei regreta. De asemenea, ochii tăi s-ar putea să-ți mulțumească mai târziu.

Peşte

Multe specii de pește sunt surse bogate de acizi grași omega-3. Peștele gras are ulei în intestin și în țesutul corpului, așa că consumul lui oferă niveluri mai mari de ulei de pește bogat în omega-3. Printre peștii care conțin cele mai benefice niveluri de omega-3 se numără tonul, somonul, păstrăvul, macroul, sardinele, hamsiile, heringul.

Reclamă

Dieta poate influența puternic sănătatea ochilor, iar acizii grași omega-3 sunt o componentă cheie.

Nuci și leguminoase

Nucile sunt, de asemenea, bogate în acizi grași omega-3. Nucile conțin, de asemenea, un nivel ridicat de vitamina E, care poate ajuta la protejarea ochilor de daune legate de vârstă.

Reclamă

Nucile se găsesc frecvent pe rafturile magazinelor. Nucile și leguminoasele care pot ajuta la menținerea sănătății ochilor sunt nucile, nucile braziliene, caju, arahide.

Semințe

La fel ca nucile și leguminoasele, semințele sunt bogate în omega-3 și sunt o sursă bogată de vitamina E. Semințele sunt disponibile pentru cumpărare în majoritatea magazinelor alimentare și online. Semințele bogate în omega-3 sunt semințele de chia, semințele de in, semințele de cânepă.

Citrice

Citricele sunt bogate în vitamina C. Asemenea vitaminei E, vitamina C este un antioxidant pe care specialiștii în optometrie îl recomandă pentru a combate leziunile oculare cauzate de înaintarea în vârstă.

Citricele bogate în vitamina C sunt lămâile, portocalele.

Legume cu frunze verzi

Legumele cu frunze verzi sunt bogate în luteină și zeaxantină și sunt o sursă ridicată de vitamina C prietenoasă pentru ochi. Cele mai cunoscute legume cu frunze verzi sunt spanacul și varza.

Morcovi

Morcovii sunt bogați atât în ​​vitamina A, cât și în beta-caroten, cel care conferă morcovilor culoarea portocalie.

Vitamina A joacă un rol esențial în sănătatea ochilor. Este o componentă a unei proteine ​​numite rodopsina, care ajută retina să absoarbă lumina.

Cartofi dulci

Ca și morcovii, cartofii dulci sunt bogați în beta-caroten și sunt o sursă bogată în vitamina E antioxidantă.

Carnea de vită

Carnea de vită este bogată în zinc, ceea ce o recomandă pe lista cu alimente benefice sănătății ochilor. Zincul poate ajuta la întârzierea pierderii vederii legate de vârstă și a degenerescenței maculare.

Ochiul însuși conține niveluri ridicate de zinc, în special în retină și în țesutul vascular din jurul retinei. Carnea precum pieptul de pui și muschiul de porc conțin și ele zinc, dar la niveluri mai mici decât carnea de vită.

Ouă

Ouăle sunt o sursă mare de luteină și zeaxantină, care pot reduce riscul de pierdere a vederii cauzată de vârstă. Ouăle sunt, de asemenea, surse potrivite de vitamine C și E și zinc.

Apă

Lichidele sunt esențiale pentru viață și sănătatea ochilor. Bea multă apă pentru a preveni deshidratarea. Aceasta din urmă poate duce de cele mai multe ori la simptomul de ochi uscați.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna iulie 2024. Balanțele se întorc în trecut
Vara continuă cu succes pentru câteva dintre zodii. Citește horoscopul dragostei pentru luna iulie 2024 și află despre ce este vorba. Cele 12 semne își vor găsi locul special alături de cei dragi. Leii...
2
O fetiță frumoasă cu o baghetă în mână
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a lunii iulie 2024 pentru fiecare semn zodiacal. Află când sunt astrele de partea ta
Cele mai norocoase zile din iulie 2024 sunt influențate de multe tranzite astrologice semnificative care au loc pe parcursul lunii. Află care e cea mai norocoasă zi a lunii iulie 2024 pentru fiecare semn...
3
Prăjitura răsturnată cu piersici pe un platou de sticlă cu picior
Rețete
Prăjitura răsturnată cu piersici, pentru răsfățul unei zile de vară
Prăjitura răsturnată cu piersici este un desert clasic, cu o prezentare spectaculoasă și un gust delicios. Baza caramelizată cu piersici adaugă o notă de dulceață și savoare, în timp ce aluatul este pufos și...
4
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii iulie 2024. Zodiile renunță la măști și își arată adevărata personalitate
Este perioada ideală pentru vindecare și pentru a face pace cu trecutul mai puțin pozitiv. Citește horoscopul lunii iulie 2024 și află detalii despre toate zodiile în parte. Atunci când începe sezonul Leului toți...
5
O femeie machiată natural
Frumusețe
Cu ce poți înlocui fondul de ten vara. Soluții pentru un look impecabil
În ultimul timp, femeile optează pentru un look cât mai natural. De la vizionarea tutorialelor de machiaj până la mărturisirile specialiștilor din industria frumuseții, din ce în ce mai multe recomandări se referă la...
PARTENERI
×