Aceasta este o salată tocată pe care o poți mânca cu o lingură. Rețeta de salată tocată este plină de arome, culori și texturi deosebite. Poți folosi țelină, morcovi, ardei roșu, mere, castraveți, verdețuri, varză, brânză de capră și migdale. Este excelentă pentru orice masă de sărbători deoarece își păstrează prospețimea și rămâne crocantă, potrivit dieteticienilor.
Salată de castraveți și avocado
Din lista de rețete de salate cu conținut scăzut de carbohidrați face parte și salata de castraveți și avocado. Această salată sănătoasă de castraveți și avocado se prepară în doar cinci minute. Sucul de lămâie și ierburile proaspete sporesc aromele strălucitoare din această salată crocantă și cremoasă, care este o garnitură perfectă pentru pui, pește sau friptură la grătar.
Salată tocată cu guacamole
Toate aromele delicioase de guacamole pe care le iubești într-o salată sănătoasă plină de legume. Vrei să mărești cantitatea de proteine? Adaugă resturi de pui sau creveți sotați. O poți servi cu chipsuri de tortilla lângă sau fărâmițate deasupra, pentru a o ridica la un nivel superior.
Salată de citrice și rucola
Această rețetă ușoară de salată este o garnitură uimitoare pentru orice ai pregătit pentru cină. Gustul strălucitor al citricelor se potrivește perfect cu rucola și avocado piperat, plus un pic de jalapeño.
Se combină mandarinele, portocala, rucola, sucul de lămâie, uleiul, tarhonul, ardeiul iute și sarea într-un bol mediu. Ulterior le amesteci ușor cu avocado și te bucuri de o salată delicioasă și sănătoasă.
Salată de broccoli cu șuncă
Salata clasică de broccoli este felul de mâncare perfect pentru sezonul cald. Poți adăuga conopidă, șuncă și un strop de semințe de floarea-soarelui crocante în această rețetă atât de ușoară, care va fi cu siguranță un nou preparat favorit al picnicului.
Salată de muștar masat
Câteva minute de masaj vor transforma frunzele amare de muștar într-o salată moale, bine echilibrată, condimentată cu note de lămâie, usturoi și parmezan. Trebuie să desprinzi frunzele de pe tulpini, pe care le arunci. Speli și usuci frunzele. Rupi frunzele în bucăți mici și le pui într-un castron mare. Adăugi parmezanul, uleiul, sucul de lămâie, usturoiul, sosul de soia, piperul și sarea.
Cu mâinile curate, masezi ferm și zdrobești frunzele pentru a încorpora aromele. Te oprești când volumul de verdețuri este redus la aproximativ jumătate. Verdețurile ar trebui să arate puțin mai întunecate și oarecum lucioase. Guști și ajustezi condimentele cu mai mult parmezan, suc de lămâie, usturoi, sos de soia și piper, după gust.
Salată de avocado umplute cu salată de pui
Este o idee simplă, perfectă pentru un pachet de prânz pentru birou. Dacă ai la îndemână resturi de pui gătit, tot ce trebuie să faci este să folosești aproximativ 2 cești și jumătate de pui mărunțit, pe care îl combini cu iaurt, maioneza, tarhon, sare și piper într-un castron mare.
Adăugi țelină și nuci pecan și amesteci pentru a le combina. Fiecare jumătate de avocado trebuie umplută cu aproximativ o jumătate de cană de salată de pui.
Salată de mazăre cu căpșuni
Este o salată delicioasă, potrivită pentru o petrecere în grădină sau o cină uimitoare. Tot ce trebuie să faci este să amesteci salata verde, mazărea, căpșunile și feta pe un platou. Adaugi apoi mentă, ulei, oțet, miere, sare și piper într-un bol și stropești salata. Sosul vinaigrette picant echilibrează dulceața ierboasă a mazărei și fructuozitatea fructelor de pădure.
Salată de avocado cu dressing de măsline negre
Din listă face parte și salata de avocado cu dressing de măsline negre. Pentru această salată trebuie să amesteci sucul de portocale, uleiul, măslinele, usturoiul și zahărul într-un bol mediu. Ulterior, o asezonezi cu sare și piper. Adăugi avocado și ceapa și amesteci ușor, după care o completezi cu amestecul de avocado.
Salată de broccoli cu oțet de vin roșu
Parmezanul, ceapa roșie și nucile pecan contribuie la aromă și textură în această salată de broccoli rapidă și ușoară. Este o garnitură excelentă pentru aproape orice masă care conține proteină. Adaugi pulpa de usturoi într-un blender, alături de 3 linguri de ulei de măsline, suc de lămâie, oțetul, ghimbir, ulei de susan și puțin piper. Amesteci totul până la omogenizare.
Ulterior amesteci și sparanghelul cu 2 lingurițe de ulei de măsline și un sfert de linguriță de sare și piper într-un castron mare. Le așezi într-un singur strat pe o foaie de copt cu margini. Prăjești, amestecând o dată la jumătatea drumului, până când se înmoaie și se rumenesc, timp de 8-12 minute.