Reclamă

Rețete de salate cu conținut scăzut de carbohidrați perfecte pentru vară. Simple și savuroase

Descoperă rețete de salate cu conținut scăzut de carbohidrați, ideale pentru vară. Pregătește una dintre acestea pentru a te ajuta să rămâi sătulă mai mult timp și să-ți atingi obiectivele nutriționale. Fiecare dintre aceste rețete are mai puțin de 14 grame de carbohidrați pe porție. Astfel, sunt opțiuni accesibile dacă îți supraveghezi aportul de carbohidrați.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 16 iunie 2024, 8:31
Salată cu rucola și legume
Din lista de rețete de salate cu conținut scăzut de carbohidrați face parte și salata de castraveți și avocado / Shutterstock

De asemenea, cel puțin 6 grame din acești carbohidrați provin din fibre. Aceștia te pot ajuta în privința senzației de sațietate, susțin sănătatea inimii și promovează o digestie regulată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețete de salate cu conținut scăzut de carbohidrați

Rețetele sunt o notă finală perfectă pentru o masă bogată în proteine. Și pentru că temperaturile ridicate ne împiedică de cele mai multe ori să consumăm alimente cu sosuri sau extrem de bogate în grăsimi, salatele sunt perfecte. Au arome complete și sunt pline de nutrienți care să păstreze organismul hidratat.

Salată de varză Kale

Pentru această salată, este nevoie mai întâi să infuzezi un dressing picant cu usturoi în kale, prin masarea cu mâinile a verdețurilor și a dressingului. Poți folosi orice tip de varză pentru această rețetă, dar nu uita să îndepărtezi tulpinile dure înainte de a o prepara. Ulterior, adaugi parmezanul, uleiul, sucul de lămâie, usturoiul, sosul de soia, anșoa, piperul și sarea.

Salată de vinete la grătar

Reclamă

Această salată ușoară de vinete la grătar este o garnitură sănătoasă, perfectă pentru vară. O prepari în doar 25 de minute și poate fi servită caldă sau la temperatura camerei. Este la fel de potrivită pentru petreceri ocazionale, dar și pentru cine în timpul săptămânii, ceea ce o transformă într-un preparat reușit și extrem de accesibil.

Combinația de vinete, roșii cherry, ardei roșii, ceapă roșie și ierburi proaspete face ca salata să fie plină de arome și culori. O poți servi cu pui sau pește la grătar. De asemenea, poate fi parte a unui platou de mezze vegetarian cu hummus și lipie.

Salată tocată pe care o mănânci cu lingura

Reclamă

Aceasta este o salată tocată pe care o poți mânca cu o lingură. Rețeta de salată tocată este plină de arome, culori și texturi deosebite. Poți folosi țelină, morcovi, ardei roșu, mere, castraveți, verdețuri, varză, brânză de capră și migdale. Este excelentă pentru orice masă de sărbători deoarece își păstrează prospețimea și rămâne crocantă, potrivit dieteticienilor.

Salată de castraveți și avocado

Din lista de rețete de salate cu conținut scăzut de carbohidrați face parte și salata de castraveți și avocado. Această salată sănătoasă de castraveți și avocado se prepară în doar cinci minute. Sucul de lămâie și ierburile proaspete sporesc aromele strălucitoare din această salată crocantă și cremoasă, care este o garnitură perfectă pentru pui, pește sau friptură la grătar.

Salată tocată cu guacamole

Toate aromele delicioase de guacamole pe care le iubești într-o salată sănătoasă plină de legume. Vrei să mărești cantitatea de proteine? Adaugă resturi de pui sau creveți sotați. O poți servi cu chipsuri de tortilla lângă sau fărâmițate deasupra, pentru a o ridica la un nivel superior.

Salată de citrice și rucola

Această rețetă ușoară de salată este o garnitură uimitoare pentru orice ai pregătit pentru cină. Gustul strălucitor al citricelor se potrivește perfect cu rucola și avocado piperat, plus un pic de jalapeño.

Se combină mandarinele, portocala, rucola, sucul de lămâie, uleiul, tarhonul, ardeiul iute și sarea într-un bol mediu. Ulterior le amesteci ușor cu avocado și te bucuri de o salată delicioasă și sănătoasă.

Salată de broccoli cu șuncă

Salata clasică de broccoli este felul de mâncare perfect pentru sezonul cald. Poți adăuga conopidă, șuncă și un strop de semințe de floarea-soarelui crocante în această rețetă atât de ușoară, care va fi cu siguranță un nou preparat favorit al picnicului.

Salată de muștar masat

Câteva minute de masaj vor transforma frunzele amare de muștar într-o salată moale, bine echilibrată, condimentată cu note de lămâie, usturoi și parmezan. Trebuie să desprinzi frunzele de pe tulpini, pe care le arunci. Speli și usuci frunzele. Rupi frunzele în bucăți mici și le pui într-un castron mare. Adăugi parmezanul, uleiul, sucul de lămâie, usturoiul, sosul de soia, piperul și sarea.

Cu mâinile curate, masezi ferm și zdrobești frunzele pentru a încorpora aromele. Te oprești când volumul de verdețuri este redus la aproximativ jumătate. Verdețurile ar trebui să arate puțin mai întunecate și oarecum lucioase. Guști și ajustezi condimentele cu mai mult parmezan, suc de lămâie, usturoi, sos de soia și piper, după gust.

Salată de avocado umplute cu salată de pui

Este o idee simplă, perfectă pentru un pachet de prânz pentru birou. Dacă ai la îndemână resturi de pui gătit, tot ce trebuie să faci este să folosești aproximativ 2 cești și jumătate de pui mărunțit, pe care îl combini cu iaurt, maioneza, tarhon, sare și piper într-un castron mare.

Adăugi țelină și nuci pecan și amesteci pentru a le combina. Fiecare jumătate de avocado trebuie umplută cu aproximativ o jumătate de cană de salată de pui.

Salată de mazăre cu căpșuni

Este o salată delicioasă, potrivită pentru o petrecere în grădină sau o cină uimitoare. Tot ce trebuie să faci este să amesteci salata verde, mazărea, căpșunile și feta pe un platou. Adaugi apoi mentă, ulei, oțet, miere, sare și piper într-un bol și stropești salata. Sosul vinaigrette picant echilibrează dulceața ierboasă a mazărei și fructuozitatea fructelor de pădure.

Salată de avocado cu dressing de măsline negre

Din listă face parte și salata de avocado cu dressing de măsline negre. Pentru această salată trebuie să amesteci sucul de portocale, uleiul, măslinele, usturoiul și zahărul într-un bol mediu. Ulterior, o asezonezi cu sare și piper. Adăugi avocado și ceapa și amesteci ușor, după care o completezi cu amestecul de avocado.

Salată de broccoli cu oțet de vin roșu

Parmezanul, ceapa roșie și nucile pecan contribuie la aromă și textură în această salată de broccoli rapidă și ușoară. Este o garnitură excelentă pentru aproape orice masă care conține proteină. Adaugi pulpa de usturoi într-un blender, alături de 3 linguri de ulei de măsline, suc de lămâie, oțetul, ghimbir, ulei de susan și puțin piper. Amesteci totul până la omogenizare.

Ulterior amesteci și sparanghelul cu 2 lingurițe de ulei de măsline și un sfert de linguriță de sare și piper într-un castron mare. Le așezi într-un singur strat pe o foaie de copt cu margini. Prăjești, amestecând o dată la jumătatea drumului, până când se înmoaie și se rumenesc, timp de 8-12 minute.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă în costum popular românesc care ține în mână un mănunchi de spice de grâu pentru a ilustra câteva tradiții de Rusalii 2024
Timp liber
Rusalii 2024. Care sunt tradițiile zilei de 23 iunie
Creștinii ortodocși sărbătoresc în această perioadă sărbătoarea de rusalii 2024. Rusaliile fac referire la pogorârea Duhului Sfânt asupra Sfinților Apostoli. Evenimentul sfânt a avut loc la cincizeci de zile de la Învierea Domnului. Cincizecimea...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și privește apusul
Horoscop
Zodii destinate succesului. Nativii care reușesc să se afirme în orice circumstanțe
Astrologii spun că există anumite zodii care sunt destinate succesului. Acești nativi reușesc să se descurce în orice circumstanțe și se afirmă ori de câte ori au de întâmpinat o nouă provocare. Unele semne...
3
Un cuplu de îndrăgostiți care ține în brașe un balon cu cuvântul iubire
Horoscop
4 zodii care se îndrăgostesc cel mai repede. Nativii care se află în căutarea sufletului pereche
Cele 4 zodii care se îndrăgostesc cel mai repede se fac imediat remarcate. Acești nativi se află în căutarea sufletului pereche și nu se opresc până nu găsesc persoana potrivită. Descoperă mai jos dacă...
4
O femeie care se privește în oglindă și se îmbrățișează în timp ce își spune o afirmație puternică
Horoscop
Încearcă să spui această afirmație timp de 21 de zile și vezi ce se întâmplă. Care este cel mai nou trend în manifestare
Încearcă să spui această afirmație timp de 21 de zile și vezi ce se întâmplă, așa sună cel mai recent îndemn al experților în manifestare. Trendul a devenit viral în mediul online și nu...
5
O femeie frumoasă care meditează în fața Lunii Pline din Capricorn
Horoscop
Zodii norocoase în timpul Lunii Pline din Capricorn. Nativii care se afirmă în fața celorlalți
Există unele zodii care sunt cu adevărat norocoase în timpul Lunii Pline din Capricorn 2024. Acești nativi se afirmă pe toate planurile și reușesc să aibă parte de multe reușite. Luna Plină în Capricorn...
PARTENERI
×