De asemenea, zincul protejează în mod specific barierele tisulare din organism și ajută la prevenirea pătrunderii agenților patogeni străini. Așadar, ar fi bine să îl incluzi pe lista ta de suplimente.
Vitamina C
Din lista de15 cele mai bune suplimente pentru sistemul imunitar, vitamina C este probabil cel mai popular supliment pentru rolul său de a te proteja împotriva infecțiilor.
Această vitamină susține funcția diferitelor celule imunitare. Funcționează, de asemenea, ca un antioxidant puternic și te protejează împotriva daunelor induse de stresul oxidativ.
Descoperă și cele mai bune suplimente pentru îmbătrânirea sănătoasă, conform unui expert.
Sambucusul negru
Sambucusul negru sau socul negru este folosit pentru tratarea infecțiilor. Extractul de fructe de soc demonstrează un puternic potențial antibacterian și antiviral împotriva agenților patogeni responsabili de infecțiile tractului respirator superior.
S-a demonstrat că îmbunătățește răspunsul sistemului imunitar și poate contribui la scurtarea duratei și severității răcelii, precum și la reducerea simptomelor legate de infecțiile virale. Suplimentele din fructe de soc sunt disponibile sub formă lichidă sau de capsule.
Ciuperci medicinale
Ciupercile medicinale au fost folosite din cele mai vechi timpuri pentru a preveni și trata infecțiile și bolile. Multe tipuri de ciuperci medicinale au fost studiate pentru potențialul lor de stimulare a imunității.
Peste 270 de specii recunoscute de ciuperci medicinale sunt cunoscute ca având proprietăți de întărire a imunității.
Vitamina E
Printre alimentele bogate în vitamine E se află nucile, semințele și spanacul. Este un puternic antioxidant care ajută organismul să lupte impotriva infecțiilor.
De asemenea, are un caracter puternic emolient, care te va ajuta să ai un ten fin și un păr mătăsos. Există numeroase suplimente pe bază de vitamina E, iar din alimentație îl poți obține din avocado, broccoli sau mango.
Vitamina B6
Printre alimentele bogate în vitamina B6 se află: peștele de apă rece, adică somonul sau tonul. De asemenea, o sursă de vitamina B6 sunt și legumele de culoare verde: spanacul sau salata verde.
Vitamina B are un rol important în ceea ce privește procesele metabolice din corp. Contribuie la susținerea procesului de reglare hormonală, alături de menținerea sănătății celulare, la nivelul întregului organism.
Ghimbirul
Un alt aliment foarte benefic împotriva răcelii și gripei este ghimbirul. Ceaiul de ghimbir are efecte anti-inflamatorii și contribuie la decongestionarea căilor respiratorii.
Gingerolul este cea mai importantă substanță activă din ghimbir și este responsabil de toate efectele benefice ale acestui aliment.
Usturoiul
Este un ingredient prezent în aproape orice rețetă, foarte renumit încă din cele mai vechi timpuri pentru beneficiile lui împotriva infecțiilor și răcelilor de orice fel.
Usturoiul are o cantitate mare de antioxidanți și ajută la prevenirea bolilor gastrointenstinale.
Ardeiul iute
Ardeiul iute este și o sursă bună de vitamina C și este un decongestionant excelent al căilor respiratorii. Ardeii iuți roșii au în plus un alt beneficiu, conțin o doză mare de vitamina A. Aceste vitamine sunt renumite pentru susținerea normală a sistemului imunitar.
Migdalele
Migdalele sunt bogate în vitamina B, în special în vitamina B2 și vitamina B3. Acestea susțin funcționarea sistemului imunitar.
De asemenea, dacă mănânci un sfert de ceașcă de migdale, vei avea parte de un aport de aproximativ 50% din cantitatea zilnică recomandată de vitamina E, care stimulează buna funcționare a sistemului imunitar.
Uleiul de in
Datorită compușilor pe care îi conține, linganii, uleiul de in este un puternic antioxidant și antiinflamator. Consumul de ulei de in contribuie astfel la creșterea imunității și poate reduce riscul de boli de inimă.
Citricele
Organismul nu produce în general suficientă vitamina C, astfel încât îi poți oferi un aport important prin alimentație. Citricele sunt în general fructele cu cel mai ridicat conținut de vitamina C, așa că poți alege ceea ce îți place dintre portocale, kiwi, clementine sau mandarine.
Supa de pui
Atunci când ești răcită, supa de pui te va ajuta să te simți mai bine și să ai mai multă energie. Aceasta ajută la eliberarea căilor respiratorii și cu cât adaugi mai multe legume, cu atât va deveni o sursă și mai complexă de vitamine și minerale, spun cei de la Parade.com.
Morcovul
Poți integra ușor morcovii în alimentația ta zilnică. Conțin o doză mare de vitamina A, potasiu, fier și vitamine din complexul B, care sunt ideale pentru întărirea sistemului imunitar și prevenirea răcelilor.