Reclamă

Cele mai bune suplimente pentru îmbătrânirea sănătoasă, conform unui expert

Există o mulțime de opțiuni disponibile pe culoarul de suplimente într-o farmacie. Conform sondajului din 2022 al Consiliului pentru Nutriție Responsabilă a Consumatorului privind suplimentele alimentare, 75% dintre americani folosesc suplimente alimentare, majoritatea în mod regulat. De aceea, ai mai jos o listă cu cele mai bune suplimente pentru îmbătrânirea sănătoasă.

Publicat: 18 aprilie 2023, 7:23

Este important de amintit că suplimentele sunt adiacente. Deși sunt bune când lipsesc anumiți nutrienți, modalitatea numărul unu de a obține vitaminele, mineralele și antioxidanții de care ai nevoie este printr-o dietă sănătoasă și hrănitoare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Suplimentele nu vă vor oferi niciodată ceea ce vă va oferi mâncarea reală”, spune Kara Burnstine, educator în nutriție la Pritikin Longevity Center. „Pur și simplu te ajută. Nu sunt menite să fie un înlocuitor de alimente.”

Cele mai bune suplimente pentru îmbătrânire

Cu toate acestea, Burnstine recunoaște că pot exista eșecuri în a te baza doar pe alimente pentru o nutriție optimă și există momente în care suplimentele pot fi de un real ajutor. Acest deficit poate deveni și mai pronunțat pe măsură ce îmbătrânești, spune ea.

„Suntem mașinării, așa că, pe măsură ce îmbătrânim, lucrurile care au funcționat bine încep să nu funcționeze la fel de bine. Atunci ar putea fi nevoie să ne întoarcem mai mult la suplimente.”

Nu toate suplimentele sunt pentru toată lumea. Ar trebui să consulți întotdeauna medicul înainte de a începe orice supliment pentru a te asigura că nu vor interacționa cu medicamentele pe care le iei sau nu te vor expune la alte probleme.

Reclamă

Calciu pentru rezistența oaselor

Calciul face multe pentru tine: joacă un rol important în coagularea sângelui, îți ajută mușchii să se contracte și reglează ritmurile normale ale inimii și funcțiile nervoase. De asemenea, construiește și menține oase puternice. Când nu iei suficient calciu, corpul tău îl împrumută de la oase pentru a face lucrurile să funcționeze fără probleme. Un aport zilnic de calciu te ajută să înlocuiești acest calciu și să ai oasele sănătoase.

Când ajungi la vârsta de 50 de ani, necesarul zilnic de calciu crește. Înainte de asta, 1.200 de miligrame pe zi te pot ajuta, dar când atingi o vârstă înaintată, este timpul să crești până la 1.500 de miligrame pe zi. Femeile care au trecut de menopauză au cel mai mare risc de a face osteoporoză, o boală care face oasele slabe și fragile. Lipsa de calciu crește aceste șanse și mai mult.

Reclamă

Vitamina D pentru imunitate și rezistența oaselor

Vorbind despre oase sănătoase, corpul tău poate absorbi calciul doar atunci când este prezentă vitamina D. În plus, vitamina D are proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și neuroprotectoare. Susține sănătatea imunitară, funcția musculară și activitatea celulelor creierului.

Corpul tău nu produce vitamina D, așa că trebuie să o obții din surse externe. Acestea includ alimente, soare sau suplimente. Înainte de vârsta de 70 de ani, necesarul zilnic este de 600 UI. După 70, neceasrul ajunge la 800 UI. În ultimii ani, corpul tău poate avea nevoie de un impuls pentru a atinge aceste obiective.

Probiotice pentru sănătatea intestinului

Studiile sugerează că suplimentele de probiotice, bacteriile „bune” care trăiesc în sistemul tău digestiv și ajută la ținerea sub control a bacteriilor „rele”, pot ajuta la contracararea schimbărilor legate de vârstă în microbiota intestinală, îmbunătățind sănătatea imunitară și ajutând la o digestie sănătoasă pe măsură ce faci înaintezi în vârstă.

Ca și în cazul majorității nutrienților, cel mai bine este să obții probiotice prin alimentele pe care le consumi. Le poți obține din alimente fermentate, cum ar fi iaurt, chefir, kombucha, varză murată refrigerată, kimchi, tempeh și miso. Dar un supliment nu este o idee rea.

Magneziu pentru starea de spirit

Magneziul este atașat de funcția imunitară, reacțiile enzimatice și joacă un rol în reducerea inflamației. Este, de asemenea, un jucător cheie în stabilizarea dispoziției. Nivelurile de magneziu scad pe măsură ce vârsta crește, expunându-te la riscul unor lupte pentru sănătatea mintală.

Oricine are deja peste 30 de ani ar trebui să primească 320-420 mg pe zi, dar Burnstine spune că nu toate suplimentele de magneziu sunt la fel.

„De exemplu, poți lua un carbonat de magneziu, dar poți lua și ceva numit glicinat de magneziu, care este puțin mai ușor pentru stomac”, spune ea. „Combinația modului în care este formulat provoacă răspunsuri diferite”, spune ea. Discută cu medicul despre cea mai bună formulă de magneziu pentru sănătatea ta.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×