Reclamă

De ce specialiștii recomandă să eviți ceaiul cu lapte. Consumul excesiv poate fi dăunător

Iată de ce specialiștii recomandă să eviți ceaiul cu lapte. Aceștia te sfătuiesc să eviți consumul asociat cu alte băuturi cu cofeină, în timp ce mănânci sau imediat după masă. Este important să ai o alimentație diversificată și să faci activități fizice zilnic.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 28 mai 2024, 6:36

Evită consumul excesiv de ceai cu cel puțin o oră înainte și după mese. Cafeina din ceai și cafea stimulează sistemul nervos central al organismului. Ceea ce poate duce la o dependență fiziologică nedorită.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De ce specialiștii recomandă să eviți ceaiul cu lapte

Unul dintre principalele motive pentru care este recomandat să eviți consumul excesiv de ceai cu lapte se datorează faptului că împiedică absorbția de fier. Băuturile care conțin cofeină, cum ar fi ceaiul, leagă fierul alimentar și îl fac indisponibil.

Băuturile cu cofeină conțin taninuri. Acestea pot împiedica absorbția fierului în organism. Taninurile se leagă de fierul din stomac, ceea ce duce la deficiență de fier și la afecțiuni precum anemia. În plus, consumul excesiv de cafea și ceai ridică tensiunea arterială și provoacă nereguli cardiace, potrivit specialiștilor.

Consumul mare de cafeină pe termen lung poate provoca insomnie, nervozitate și creșterea ritmului cardiac. De asemenea, există o cauzalitate între dozele mari de cafeină consumate și durerile de cap, anxietatea sau durerile în piept.

Cercetătorii au descoperit că dacă adaugi lapte de origine animală în ceai, acestuia i se diminuează beneficiile. Acest lucru se întâmplă deoarece sunt blocați nutrienții din ceai. Se pare că de vină este oxidul, de fapt cazeina, adică proteina din lapte. S-a constatat că și proteinele din laptele de soia au acelasi efect, de blocare a nutrientilor din ceai.

Reclamă

Consumul recomandat de cafeină

Este recomandat un aport zilnic de cofeină de 300 mg. Pentru a pune acest lucru în perspectivă, o porție de 150 ml de cafea preparată conține între 80 și 120 mg de cafeină.

În timp ce cafeaua instant are între 50 și 65 mg. În mod similar, o porție de ceai conține între 30 și 65 mg de cofeină. Înțelegerea acestor cifre te poate ajuta să îți gestionezi eficient consumul de cofeină.

Reclamă

Cele mai bune ceaiuri și beneficiile lor

Specialiștii recomandă să eviți ceaiul cu lapte, dar dacă îți place să consumi ceai sau ai un ritual în jurul ceaiului, poți alege alte arome sănătoase. Ceaiurile au multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi efectele calmante sau întărirea sistemului imunitar. De asemenea, te pot ajuta la arderea caloriilor în exces.

Ceaiul de ghimbir acționează ca un antibiotic natural asupra organismului tău. Acesta funcționează ca un agent anti-inflamator. Iar dacă te confrunți cu dureri de cap, consumul de ceai de ghimbir te poate ajuta să scapi de ele, natural și rapid.

Ceaiul verde îți oferă un plus de energie, datorită conținutului ridicat de antioxidanți. Acesta crește capacitatea de rezistență a organismului și arde grăsimile. Îl poți bea înainte de activitățile fizice, pentru a fi plină de energie și vei avea și o recuperare ușoară, scrie EatThis.

Folosește-te de ritualul de a bea ceai pentru a uita de grijile și stresul din fiecare zi. Ceaiurile sunt bogate în vitamine, minerale și scad nivelul hormonilor de stres. Evită să bei ceaiul cu lapte și bucură-te de toate proprietățile ceaiurilor, atât asupra organismului, cât și a stării tale de bine.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna iulie 2024. Balanțele se întorc în trecut
Vara continuă cu succes pentru câteva dintre zodii. Citește horoscopul dragostei pentru luna iulie 2024 și află despre ce este vorba. Cele 12 semne își vor găsi locul special alături de cei dragi. Leii...
2
O fetiță frumoasă cu o baghetă în mână
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a lunii iulie 2024 pentru fiecare semn zodiacal. Află când sunt astrele de partea ta
Cele mai norocoase zile din iulie 2024 sunt influențate de multe tranzite astrologice semnificative care au loc pe parcursul lunii. Află care e cea mai norocoasă zi a lunii iulie 2024 pentru fiecare semn...
3
Prăjitura răsturnată cu piersici pe un platou de sticlă cu picior
Rețete
Prăjitura răsturnată cu piersici, pentru răsfățul unei zile de vară
Prăjitura răsturnată cu piersici este un desert clasic, cu o prezentare spectaculoasă și un gust delicios. Baza caramelizată cu piersici adaugă o notă de dulceață și savoare, în timp ce aluatul este pufos și...
4
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii iulie 2024. Zodiile renunță la măști și își arată adevărata personalitate
Este perioada ideală pentru vindecare și pentru a face pace cu trecutul mai puțin pozitiv. Citește horoscopul lunii iulie 2024 și află detalii despre toate zodiile în parte. Atunci când începe sezonul Leului toți...
5
O femeie machiată natural
Frumusețe
Cu ce poți înlocui fondul de ten vara. Soluții pentru un look impecabil
În ultimul timp, femeile optează pentru un look cât mai natural. De la vizionarea tutorialelor de machiaj până la mărturisirile specialiștilor din industria frumuseții, din ce în ce mai multe recomandări se referă la...
PARTENERI
×