Oțetul de cidru de mere are proprietăți antimicrobiene și antioxidante. Este un ingredient atemporal și aparent banal care se află deja în bucătăria ta. Știai că îți poate stimula starea de bine, printre altele? Află care sunt beneficiile oțetului de mere și care sunt sugestiile de integrare în dietă oferite de nutriționiști.
Ce este oțetul de mere
Atunci când combini mere, zahăr și drojdie și le lași să fermenteze, se obține oțetul de mere. Timp de câteva săptămâni, drojdia va digera zahărul pentru a produce alcool. Odată ce acest lucru se întâmplă, bacteriile naturale vor transforma alcoolul în acid acetic, de unde provine mirosul înțepător și gustul puternic al oțetului de cidru de mere.
Există două opțiuni atunci când cumperi oțet de cidru de mere: fie filtrat și pasteurizat, sau crud și nefiltrat.
Sedimentul tulbure care se adună pe fundul sticlei este „mama”, care este o combinație de bacterii și drojdie.
Specialiștii spun că sedimentul este cel care oferă beneficiile pentru sănătate, deoarece conține urme de bacterii sănătoase și probiotice.
Beneficiile oțetului de mere
Studiile prezintă beneficiile oțetului de mere pentru unele probleme de sănătate și ca un potențial ajutor pentru pierderea în greutate.
Îl poți folosi în bucătărie, în jurul casei și pentru sănătatea ta pe post de: conservant, tonic facial sau pentru spălarea fructelor și legumelor.