Reclamă

Oțetul de mere: beneficii pentru sănătate, cantitatea recomandă și sugestii de integrare în dietă

Oțetul de mere are o istorie îndelungată. Printre numeroasele sale utilizări se numără conservarea, aromatizarea, murarea și medicina. De asemenea, are o istorie bogată în Egiptul antic, China și Grecia ca ajutor pentru sănătate.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 25 mai 2024, 6:01

Oțetul de cidru de mere are proprietăți antimicrobiene și antioxidante. Este un ingredient atemporal și aparent banal care se află deja în bucătăria ta. Știai că îți poate stimula starea de bine, printre altele? Află care sunt beneficiile oțetului de mere și care sunt sugestiile de integrare în dietă oferite de nutriționiști.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce este oțetul de mere

Atunci când combini mere, zahăr și drojdie și le lași să fermenteze, se obține oțetul de mere. Timp de câteva săptămâni, drojdia va digera zahărul pentru a produce alcool. Odată ce acest lucru se întâmplă, bacteriile naturale vor transforma alcoolul în acid acetic, de unde provine mirosul înțepător și gustul puternic al oțetului de cidru de mere.

Există două opțiuni atunci când cumperi oțet de cidru de mere: fie filtrat și pasteurizat, sau crud și nefiltrat.

Sedimentul tulbure care se adună pe fundul sticlei este „mama”, care este o combinație de bacterii și drojdie.

Specialiștii spun că sedimentul este cel care oferă beneficiile pentru sănătate, deoarece conține urme de bacterii sănătoase și probiotice.

Reclamă

Beneficiile oțetului de mere

Studiile prezintă beneficiile oțetului de mere pentru unele probleme de sănătate și ca un potențial ajutor pentru pierderea în greutate.

Îl poți folosi în bucătărie, în jurul casei și pentru sănătatea ta pe post de: conservant, tonic facial sau pentru spălarea fructelor și legumelor.

Reclamă

De asemenea, este o opțiune potrivită pentru curățarea suprafețelor cu pete dificile, greu de îndepărtat. Este și un tratament adjuvant împotriva mătreții.

Ajută la controlul glicemiei și al diabetului

Diabetul de tip 2 apare din cauza rezistenței la insulină, sau a incapacității organismului de a produce insulină. Potrivit specialiștilor în nutriție, citați de Cnet oțetul de mere poate îmbunătăți răspunsul la insulină și poate reduce nivelul de zahăr din sânge după mese.

Ajută la pierderea în greutate

Printre beneficiile oțetului de cidru de mere se află și capacitatea sa de a te ajuta la pierderea în greutate. Dacă îl consumi înainte sau în timpul mesei, s-a demonstrat că ajută la satisfacerea senzației de sațietate.

Potrivit studiilor efectuate de nutriționiști, dacă alegi să combini oțetul de cidru de mere cu o masă, s-a dovedit că poți mânca cu 200 până la 275 de calorii mai puțin.

Astfel, poți slăbi până la 3,7 kilograme în trei luni, iar grăsimea corporală va fi vizibil diminuată.

Doza de oțet de cidru de mere recomandată

Dozajul de oțet de cidru de mere depinde de motivul pentru care îl folosești. Două lingurițe până la două linguri este recomandarea generală de dozare, potrivit specialiștilor.

Dacă vrei să îl bei, diluează-l cu apă, cu sucul sau ceaiul tău preferat. De asemenea, îl poți consuma încorporându-l în alimentele tale preferate, în special în pansamente, vinegretă și chiar atunci când îți faci propria maioneză.

Ca în cazul oricărui remediu natural, discută cu medicul tău înainte să încerci oțetul de cidru de mere. Este recomandat, de asemenea, să faci și un test cutanat înainte să îl folosești pe piele.

Astfel vei elimina posibilitatea unei alergii și te vei putea bucura de proprietățile și beneficiile oțetului din cidru de mere fără griji, scriu cei de la Parade.com.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două porții de salată de dovlecei copți
Rețete
Salată de dovlecei copți. Rețetă asemănătoare cu salata de vinete
Această rețetă de salată de dovlecei copți este similară cu salata de vinete, având o textură cremoasă și un gust savuros. Este o alternativă excelentă pentru cei care caută o variantă diferită, dar la...
2
dragon cu bănuți în gură pe un fond deschis la culoare
Horoscop
5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Vezi dacă te numeri printre ele
Astrologii anunță că mulți dintre nativi vor reuși să-și găsească ferestrele de oportunitate în următoarea perioadă. Aceste 5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta sunt totuși mult mai active. Adevăruri vor ieși la...
3
Familia Regală la Trooping the Colour 2024
Familia Regală
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024. A fost prima reuniune a Prințesei și a...
4
O femeie care își notează în jurnal
Horoscop
Afirmații care pot atrage norocul în viața ta, potrivit unui astrolog
Afirmațiile sunt un truc care ne poate schimba pentru totdeauna soarta. Ne petrecem tot timpul cu noi înșine, ascultându-ne gândurile. Mentalitatea pe care o ai modelează și colorează fiecare experiență din viață. Ai mai...
5
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt în bol alb, alături de mărar verde
Rețete
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt. Rețetă tradițională din Banat
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt este un fel de mâncare tradițională din bucătăria românească, simplu de preparat și foarte gustos. Este o rețetă bănățeană simplă și extrem de gustoasă, preparată din dovlecei...
PARTENERI
×