Kimchi, un aliment fermentat tradițional din Coreea, este tot mai popular în întreaga lume. Dacă intri în magazinele asiatice, atunci sigur o să găsești acolo kimchi în vitrinele speciale. Indiferent dacă este cumpărat din magazin sau făcut în casă, kimchi are un profil nutrițional impresionat și poate oferi potențiale beneficii pentru sănătate.
Ce se întâmplă dacă mănânci kimchi în fiecare zi
Kimchi este un fel de mâncare care conține vitamina A, C și bacterii prietenoase pentru intestin.În timp ce multe bacterii sunt prezente în mod natural în legume, bacteriile de acid lactic sunt bacteriile dominate în kimchi.
În timpul fermentației, aceste bacterii produc un acid lactic care conferă legumei un gust acru distinctiv. În Bacteriile din kimchi sunt considerate eroii necunoscuți ai sistemului digestiv, care susțin sănătatea intestinală.
Consumul de kimchi este asociat cu creșterea diversității și cantității de bacterii intestinale care produc acizi grași cu lanț scurt, ce mențin mucoasa intestinală sănătoasă.
Totodată, specialiștii spun că kimchi îmbunătățește sănătatea creierului. Probioticele din kimchi pot îmbunătăți, de asemenea, sănătatea inimii, scrie Healthline.
Kimchi este făcut din legume, astfel încât să beneficiezi de toate avantajele nutriționale ale legumelor. Kimchi are un conținut scăzut de calorii, conține multe fibre și este plin de vitamine. De exemplu, kimchi este o sursă excelentă de vitamina K, un nutrient care promovează coagularea sângelui.
Studiile susțin că te poate ajuta să-ți întărești sistemul imunitar
Consumul de alimente fermentate precum kimci, care conțin probiotice, a fost asociat cu susținerea funcției digestive și imne.