Reclamă

Ierburile și condimentele pot fi extrem de utile atunci când încerci să slăbești. De ce le recomandă specialiștii

Ierburile și condimentele pot fi extrem de utile atunci când încerci să slăbești. Felul în care îți pregătești și condimentezi mâncarea este la fel de important ca mâncarea în sine. De exemplu, dacă prăjești carnea de pui este mult mai bogată caloric decât dacă o prepari la cuptor sau la grătar.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 28 mai 2024, 6:41
Mami multe borcane cu condimente și ierburi care te-ar putea ajuta să pierzi în greutate
Ierburile și condimentele pot fi extrem de utile dacă încerci să slăbești. Felul în care îți pregătești și condimentezi mâncarea este la fel de important / Shutterstock

Află de ce este important să îți reorganizezi raftul cu condimente dacă vrei să slăbești. Ierburile pot reduce poftele și te pot sprijini în eforturile de pierdere în greutate. Ca un bonus, ele vor face ca mâncarea ta să aibă un gust mai bun. Dieta, exercițiile fizice și stilul de viață sănătos sunt factori care contribuie în acest proces.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ierburile și condimentele pot fi extrem de utile atunci când încerci să slăbești

Descoperă care sunt beneficiile pe care ierburile și condimentele le au atunci când vine vorba despre pierderea în greutate. De exemplu, ierburile susțin digestia. Acestea ajută la procesul de metabolizare a organismului.

„Ierburile ajută organismul să digere alimentele pe care le-ai consumat, transformând macronutrienții, cum ar fi proteinele, în micronutrienți, cum ar fi aminoacizii”, a declarat nutriționista Haylie Pomroy. Micro-nutrienții sunt cei care fac ca metabolismul să funcționeze, a adăugat aceasta.

Ierburile susțin sănătatea hormonală

Hormonii joacă un rol major în ceea ce privește gestionarea greutății. Ierburile au o mulțime de fitonutrienți, care au un efect enzimatic. Iar enzimele te ajută să descompui alimentele, dar ajută și hormonii să ajungă la receptorii hormonali din organism.

Reclamă

De exemplu, insulina, testosteronul sau estrogenul. Plantele pot ajuta ca acestea să fie metabolizate mai eficient. Ierburile reduc inflamația. Fitonutrienții reduc inflamația din organism și au un efect țintit asupra stratului fibros extern al celulelor adipoase. Astfel, vei putea slăbi mai ușor.

Condimente recomandate pentru pierderea în greutate

Printre cele mai eficiente condimente pentru pierderea în greutate se află turmericul. Este o plantă antiinflamatoare, benefică pentru sistemul digestiv.

Reclamă

Te poate ajuta la eliminarea excesului de grăsime corporală. Turmericul crește fluxul sanguin, iar celulele adipoase au un flux sanguin foarte slab. Este nevoie de nutrienți pentru a descompune celulele adipoase, iar turmericul ajută nutrienții să ajungă la ele prin acest flux crescut.

Quercetina

Quercetina inhibă în mod natural apetitul și facilitează pierderea în greutate. Suprimă pofta de mâncare nu pentru că păcălește creierul, ci pentru că aplatizează celulele adipoase.

Când celulele adipoase sunt plutitoare, ele secretă un hormon care te face să poftești la zahăr. Când sunt plate, nu mai secretă acel hormon. În ceea ce privește pierderea în greutate în mod specific, cu cât mai repede sunt micșorate celulele adipoase, cu atât mai bine, scrie EatThis.

Ghimbirul

Ierburile și condimentele pot fi extrem de utile dacă vrei să slăbești. Consumul de ghimbir afectează în mod semnificativ grăsimea și greutatea corporală. În timp ce ghimbirul este cunoscut pentru ameliorarea inflamației și a durerii, acesta joacă, de asemenea, un rol în pierderea în greutate. Datorită efectelor sale potențiale de stimulare a metabolismului.

Scorțișoara

Un condiment gustos în multe alimente și băuturi diferite, scorțișoara este bună pentru sănătatea inimii și pentru arderea grăsimilor.

Conține antioxidanți care reglează trigliceridele și reduce șansele unui atac de cord. Scorțișoara are numeroase beneficii pentru sănătate și este recomandat să o adaugi la mese și băuturi în mod regulat. În mod ideal, ar trebui să o pui în mâncare pentru a accelera arderea grăsimilor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 24 iunie – 30 iunie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Zodiile intră într-o perioadă intensă din toate punctele de vedere. Citește horoscopul săptămânii 24 iunie – 30 iunie 2024 și vezi ce rezervă astrele pentru fiecare nativ în parte. Este momentul ca nativii să...
2
Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză porționată pe farfurie, alături de platoul cu ruladă, un dovlecel și usturoi
Rețete
Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză. Gustare de vară, savuroasă
Această ruladă de dovlecei cu cremă de brânză poate fi servită ca un aperitiv sau ca gustare și este ușoară și savuroasă. Este un preparat ușor și rafinat, cu o textură moale și cremoasă....
3
O femeie care bea cafeaua la geam, îmbrăcată într-un halat alb
Horoscop
Trei zodii care au parte de transfomare în perioada următoare. Nativii care se pot baza pe Univers
În timpul conjuncției Lunii cu Pluto, schimbarea este inevitabilă. Pe 24 iunie 2024 a avut loc o schimbare majoră care a influențat tranzitele cosmice. Trei zodii care au parte de transfomare în perioada următoare...
4
Un cuplu de îndrăgostiți care ține în brașe un balon cu cuvântul iubire
Horoscop
4 zodii care se îndrăgostesc cel mai repede. Nativii care se află în căutarea sufletului pereche
Cele 4 zodii care se îndrăgostesc cel mai repede se fac imediat remarcate. Acești nativi se află în căutarea sufletului pereche și nu se opresc până nu găsesc persoana potrivită. Descoperă mai jos dacă...
5
portret al unei fete care zâmbește pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
3 zodii care sunt favoritele astrelor în această săptămână. Vezi dacă te numeri printre ele
Atunci când planetele se aliniază, nativii au parte de zile perfecte. Află care sunt acele 3 zodii care sunt favoritele astrelor în această săptămână. Cu Mercur cu Rac ce vine alături de Saturn în...
PARTENERI
×