Scorțișoara are un miros inconfundabil și poate fi folosită pentru a da o aromă aparte atât băuturilor calde cât și integrată în feluri de mâncare. Cândva, scorțișoara a fost folosită și ca monedă de schimb – 350 de grame din acest condiment erau considerate echivalentul a peste cinci kilograme de argint.
Beneficiile consumului de scorțișoară
Bogată în fosfor, magneziu, calciu și fier, scorțișoara îmbunătățește digestia și scade nivelul de colesterol din sânge.
Pe lângă proprietățile antibacteriene și antifungice, scorțișoara detoxifică ficatul. Chiar dacă acest condiment este atât de util pentru sănătate, consumul de scorțișoară trebuie făcut cu atenție și în cantități mici.
Scorțișoara poate deveni toxică pentru organismul tău.
Scorțișoara te ajută să slăbești deoarece accelerează arderea grăsimilor în corp. De asemenea, poate reduce pofta de mâncare și oferă o senzație de sațietate pentru mai mult timp.
Condimentul ajută inclusiv la stabilirea unui echilibru al bacteriilor din intestin și astfel, ameliorează problemele ce țin de sistemul digestiv. Consumul ceaiului de scorțișoară este o idee minunată pentru această perioadă. Este o băutură ideală pentru sănătatea organismului tău.
De asemenea, uleiurile pe bază de scorțișoară au proprietăți deosebite pentru sistemul respirator. Tratează și previne dezvoltarea altor bacterii care pot afecta buna funționare a plămânilor.