Reclamă

Beneficiile consumului de scorțișoară. De ce e recomandat să ai acest condiment în bucătărie

Consumul de scorțișoară este frecvent mai ales în sezonul rece. Condimentul are beneficii asupra sănătății tale și este de un mare ajutor în bucătărie. Specialiștii vorbesc tot mai des despre beneficiile consumului de scorțișoară. Hai să le descoperim împreună.

Publicat: 6 decembrie 2022, 6:17

Scorțișoara are un miros inconfundabil și poate fi folosită pentru a da o aromă aparte atât băuturilor calde cât și integrată în feluri de mâncare. Cândva, scorțișoara a fost folosită și ca monedă de schimb – 350 de grame din acest condiment erau considerate echivalentul a peste cinci kilograme de argint.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Beneficiile consumului de scorțișoară

Bogată în fosfor, magneziu, calciu și fier, scorțișoara îmbunătățește digestia și scade nivelul de colesterol din sânge.

Pe lângă proprietățile antibacteriene și antifungice, scorțișoara detoxifică ficatul. Chiar dacă acest condiment este atât de util pentru sănătate, consumul de scorțișoară trebuie făcut cu atenție și în cantități mici.

Scorțișoara poate deveni toxică pentru organismul tău.

Scorțișoara te ajută să slăbești deoarece accelerează arderea grăsimilor în corp. De asemenea, poate reduce pofta de mâncare și oferă o senzație de sațietate pentru mai mult timp.

Reclamă

Condimentul ajută inclusiv la stabilirea unui echilibru al bacteriilor din intestin și astfel, ameliorează problemele ce țin de sistemul digestiv. Consumul ceaiului de scorțișoară este o idee minunată pentru această perioadă. Este o băutură ideală pentru sănătatea organismului tău.

De asemenea, uleiurile pe bază de scorțișoară au proprietăți deosebite pentru sistemul respirator. Tratează și previne dezvoltarea altor bacterii care pot afecta buna funționare a plămânilor.

Consumul de scorțișoară favorizează buna funcționare a creierului

Reclamă

Acest condiment ajută la îmbunătățirea funcțiilor cognitive, a memoria și stimulează activitatea cerebrală. De asemenea, crește nivelul de concentrare.

Bolile precum Alzheimer și Parkinson, comune odată cu înaintarea în vârstă, se caracterizează prin degradarea treptată a celulelor creierului.

În cazul bolii Alzheimer, în creier se acumulează fragmente de proteină care acționează asupra lui și încetinește nivelul de gândire al omului și afectează memoria. Scorțișoara conține doi compuși care reușesc să inhibe acumularea acestor proteine.

Studiile despre impactul consumului de scorțișoară asupra activității cerebrale au fost realizate pe animale, deocamdată.

Se cunoaște, însă, faptul că acest condiment poate fi folosit pentru a scăpa de migrene și dureri de cap. De asemenea, condimentul previne formarea cheagurilor de sânge, datorită rolului său anticoagulant.

Scorțișoară ajută la prevenirea diebetului de tip 2

Experții au descoperit că acest condiment reglează nivelul de zahăr din sânge. Conform BBC Good Food scorțișoara este ideală pentru persoanele care suferă de diabet.

În plus, datorită impactului pozitiv pe care scorțișoara îl are asupra insulinei, metabolismul este de asemenea ajutat. Medicii explică faptul că acest condiment reduce nivelul glicemiei prin mai multe mecanisme. Scorțișoara scade nivelul de glucoză din sânge care se produce după fiecare masă.

Riscurile consumului de scorțișoară

Din cauza conținutului de cumarină, scorțișoara poate deveni un aliment problematic pentru persoanele cu afecțiuni hepatice. Scoțișoara Cassia poate deveni toxică și în timp, deteriorează ficatul.

De asemenea, poate produce și alergii la nivelul gurii. Poate dezvolta afte bucale din cauza unor compuși chimici din compoziția scorțișoarei.

Femeilor însărcinate sau cei care suferă de hipertensiune trebuie să evite consumul de scorțișoară. De asemenea, pentru gravide este indicat pe cât posibil să se ferească de mirosul scorțișoarei.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×