Reclamă

Beneficiile turmericului asupra părului tău. Rețeta pe care o poți folosi pentru a-i reda strălucirea

Turmericul este un ingredient comun în bucătărie, cu o culoare strălucitoare și o aromă bogată. Are numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv o digestie mai bună și o piele strălucitoare. Știai că acest condiment poate reda strălucirea părului? Află care sunt beneficiile turmericului asupra părului tău.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 7 mai 2024, 6:25 / Actualizat: 7 mai 2024, 7:25

Turmericul poate stimula creșterea părului și ajută la combaterea mătreței. Iată cum să folosești turmericul pentru păr și să te bucuri de beneficiile sale, folosind câteva trucuri rapide.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Beneficiile turmericului asupra părului

Planta cunoscută sub numele de turmeric face parte din familia rădăcinilor de ghimbir. Turmericul este unul dintre cele mai comune ingrediente de uz casnic din India și este utilizat frecvent în medicina ayurvedică de secole.

Reduce căderea părului

Turmericul te poate ajuta să stopezi căderea părului, prin abordarea unora dintre cauzele care stau la baza acestuia. Proprietățile sale antiinflamatorii reduc inflamația scalpului, un factor comun în căderea părului, potrivit specialiștilor citați de Health Shots.

Efectele antioxidante ale turmericului pot, de asemenea, să neutralizeze radicalii liberi care deteriorează foliculii de păr și duc la subțierea părului.

Reclamă

Ține mătreața la distanță

Unul dintre beneficiile turmericului asupra părului este că te poate ajuta să scapi de mătreață, datorită proprietăților sale antifungice și antiinflamatorii.

Curcumina din turmeric ajută la combaterea ciupercii care cauzează mătreața, în timp ce efectele sale antiinflamatorii pot calma scalpul iritat.

Reclamă

Adaugă în șamponul tău o linguriță de pudră de turmenic, agită-l bine și folosește șamponul cu infuzie de turmeric pentru a te bucura de un păr sănătos și bogat.

Protejează părul de factorii de stres din mediul înconjurător

Radicalii liberi pot provoca daune serioase părului, scalpului și pielii tale. Dacă folosești turmenicul în rutina ta de îngrijire a părului te va ajuta să combați daunele, datorită proprietăților sale antioxidante puternice. Folosirea frecventă a turmericului îți va proteja părul de substanțele nocive sau toxice.

Favorizează creșterea părului

Curcumina din turmeric stimulează creșterea părului, prin promovarea unei circulații sanguine mai bune la nivelul scalpului. Stimulează celulele stem ale foliculilor de păr datorită conținutului de vitamina C.

Aceasta este esențială pentru producția de colagen și pentru crearea unui mediu favorabil creșterii părului.

 Îmbunătățește sănătatea scalpului

Proprietățile antiinflamatorii ale turmericului îmbunătățesc sănătatea scalpului tău. Calitățile sale terapeutice și antiinflamatorii ameliorează în mod natural inflamația scalpului.

Așadar, poți introduce turmericul în rutina ta de îngrijire a părului pentru a avea un scalp sănătos.

Există efecte secundare ale utilizării turmericului pentru păr

În timp ce condimentul este în general sigur pentru utilizarea locală pe păr, ar putea exista câteva efecte secundare potențiale ale turmericului.

Acesta poate colora temporar pielea și părul în galben, așa că este important să îl clătești bine după utilizare, spune Vogue.

Dacă turmericul este lăsat pe păr pentru o perioadă îndelungată, acesta poate provoca uscăciune și fragilitate, care duc la ruperea părului. Este esențial să respecți timpii de aplicare recomandați și să clătești foarte bine părul.

În cazuri extrem de rare, pot apărea iritații ale scalpului sau reacții alergice la turmeric, mai ales dacă ai pielea sensibilă.

Este recomandat să faci un test de patch test înainte de a aplica turmericul pe o suprafață mare a scalpului, pentru a te bucura de proprietățile utilizării sale, fără să ai parte de incidente neplăcute.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Un copil care ține un fluture în palme
Horoscop
Cea mai norocoasă zi din această vară pentru fiecare semn zodiacal. Află când te vei bucura de succes
Vara este aproape, iar lucrurile par mai frumoase pe măsură ce ne îndreptăm atenția către următoarele luni distracție. Dacă ai căutat momentul perfect pentru a face pauză în ceea ce privește responsabilitățile și pentru...
2
Victoria Silvstedt surprinsă într-o fotografie portret la Festivalul de Film de la Cannes 2024
Divertisment
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a lăsat multe zone la vedere
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a artistei a lăsat multe zone la vedere. Aceasta a avut nevoie de ajutor pentru a depăși momentul jenant de pe...
3
Gavin Rossdale și Xhoana X se sărută
Divertisment
Gavin Rossdale se întâlnește cu o femeie cu 23 de ani mai tânără. Noua iubită a cântărețului seamănă cu fosta sa soție, Gwen Stefani
Gavin Rossdale se întâlnește cu o femeie cu 23 de ani mai tânără. Noua iubită a cântărețului seamănă perfect cu fosta sa soție, Gwen Stefani. Paparazzi i-au surprins pe cei doi îndrăgostiți într-o vacanță...
4
Cuplu care face sport
Sănătate
Câte zile pe săptămână e recomandat să te antrenezi. Ce spun specialiștii despre exercițiile fizice
Pentru că sezonul de plajă se apropie cu pași rapizi, mulți oameni probabil se întreabă dacă pot recupera timpul pierdut făcând exerciții fizice în fiecare zi până la vacanța de vară. Răspunsul este mai...
5
Naomi Campbell într-o fotografie portret la Festivalul de Film de la Cannes 2024
Divertisment
Naomi Campbell a întors toate privirile asupra sa la Festivalul de Film de la Cannes 2024. Modelul a purtat o rochie care nu a lăsat loc imaginației
Naomi Campbell a întors toate privirile asupra sa la Festivalul de Film de la Cannes 2024. Modelul a purtat o rochie care nu a lăsat loc imaginației. Vedeta, în vârstă de 53 de ani,...
PARTENERI
×