Reclamă

Cum poți să-ți speli părul corect. Sfaturi utile pentru a reduce mătreața

Te-ai întrebat vreodată cum poți să-ți speli părul corect? Specialiștii spun că anumite metode pot reduce semnificativ mătreața. Dacă te confrunți cu o astfel de problemă, atunci acest articol este potrivit pentru tine. Descoperă ce poți face pentru a avea parte de un păr sănătos și strălucitor.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 3 februarie 2024, 7:44

Poate că nu te-ai gândit până acum că nu ți-ai spălat părul corect. Adevărul este că nu există o metodă perfectă de a curăța podoaba capilară, dar există câteva trucuri care te pot ajuta să reduci problemele scalpului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Metoda perfectă presupune mai mult decât umezirea părului, șamponarea acestuia, folosirea unui balsam și clătirea. Specialiștii spun că există mai mulți pași care ar trebui urmați dacă vrei să ai rezultate optime.

Cum poți să-ți speli părul corect

Cei mai mulți specialiști în beauty sunt de părere că aplicarea unor „thenici de spălara părului” te pot ajuta să nu deteriorezi firul de păr și să-ți îngrijești mult mai bine scalpul. Este foarte important să te asiguri că nu rănești pilea.

Pentru început este recomandat să iei în considerare produsele pe care urmează să le folosești. Cu alte cuvinte, specialiștii susțin că este important să alegi produsele potrivite tipului tău de păr.

Dacă părul tău este fin, atunci este recomandat un șampon blând. Pentru părul des sau aspru se recomandă un șampon cu calități hidratante.

Reclamă

Pentru părul vopsit, specialiștii recomandă un șampon special care să păstreze culoarea și să hidrateze firul de păr. Indiferent de tipul de păr, specialiștii recomandă evitarea produselor care conțin sulfați și silicon.

Aceste ingrediente îndepărtează uleiurile naturale ale părului și îl poate predispune la rupere. Sulfații pot provoca, de asemenea, iritații ale scalpului, în special pentru persoanele care au un scalp sensibil.

Dacă încă te întrebi cum poți să-ți speli părul corect, află că specialiștii recomandă și metoda de co-wash. Aceasta te poate ajuta să ai rezultate rapide și vizibile când vine vorba de îngrijirea părului.

Reclamă

Care sunt pașii esențiali pentru o spălare corectă a părului

Dacă vrei să ai parte de un rezultat minunat, atunci specialiștii recomandă acești pași simpli și rapizi. Descoperă mai jos cum poți să-ți speli părul corect pentru a reduce măreața.

Udă foarte bine părul

Pentru început trebuie să îți umezești părul complet. În funcție de cât de gros sau des este părul tău, acest lucru poate dura mai mult sau mai puțin timp.

Lasă apa să curgă peste cap timp de cel puțin un minut. Trece degetele prin păr pentru a te asigura că este umezit în profunzime. Apa călduță va ajuta la deschiderea cuticulelor, spun cei de la Parade.com.

Aplică șamponul potrivit tipului tău de ppr

Alege șamponul potrivit tipului tău de păr și aplică-l pe scalp. Acesta nu trebuie adăugat pe lungimea firului de păr. La momentul clătirii, șamponul va curge pe lungimea firelor de păr. Masează foarte bine scalpul și curăță-l în profunzime.

La final, tot ce trebuie să faci este să clătești șamponul din păr. Cei mai mulți experți în beauty recomandă o dublă șamponare.

Aplică un balsam potrivit pentru tipul tău de păr

Balsamul este extrem de important pentru a menține sănătatea părului. Alege un balsam potrivit nevoilor tale. Aplică-l pe păr și las-l să acționeze. Încearcă să alternezi folosirea balsamului preferat cu o masă de păr.

Masca acționează în profunzime și te poate ajuta în obținerea rezultatelor dorite. După ce ai ținut balsamul sau masca pe păr, încearcă să clătești totul cu apă. În felul acesta te va asigura că ai îndepărtat orice impuritate rămasă pe păr. La final aplică o protecție termică și usucă-ți părul.

Dacă preferi să-ți lași părul să se usuce natural, specialiștii spun că nu mai este nevoie să aplici un produs pentru protecția termică.

Ce nu e recomandat să faci dacă vrei un păr curat și sănătos

Specialiștii recomandă să nu îți speli părul zilnic. Acest lucru poate duce la îndepărtarea uleiurilor naturale de pe păr. În timp, părul poate fi mai uscat și se poate deteriora mult mai ușor. La fel ca alegerea șamponului, timpul optim pentru spălarea părului variază în funcție de fiecare tip de păr.

Tipurile de păr gras necesită spălare la fiecare 2 până la 3 zile pe săptămână. Părul uscat poate avea nevoie doar de 1 pînă la 2 spălări pe săptămână. Mai mult, specialiștii recomandă să fii atentă la tipul de apă pe care îl folosești.

Apa tare conține o acumulare de minerale, cum ar fi calciul și magneziul, care pot lăsa o peliculă pe păr. Apa calcaroasă poate dăuna în timp sănătății podoabei capilare, spun cei de la Healthline.com.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Coaste de miel rumenite la cuptor
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
Femeie amestecând cu o lingură în cremă de cacao cu unt
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
4
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
PARTENERI
×