Reclamă

Sfaturi pentru îngrijirea părului iarna. Cum poți avea un păr fin și strălucitor

Părul se confruntă cu destule provocări în timpul iernii. Anotimpul rece este destul de problematic pentru toate texturile și tipurile de păr. Iată câteva sfaturi de la experții în frumusețe pentru îngrijirea părului iarna.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 4 decembrie 2023, 6:33 / Actualizat: 7 decembrie 2023, 16:59

Ca și pielea, părul are nevoie de protecție contra frigului pentru a se menține moale și sănătos. Apără-ți părul de aerul rece, vânt, electricitatea statică și chiar căldura din interior, pentru a te asigura că îți păstrezi un păr frumos iarna.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sfaturi pentru îngrijirea părului iarna

Încearcă aceste 10 trucuri de îngrijire a părului pe timp de iarnă pentru a avea părul într-o formă perfectă chiar și când e foarte frig afară, oferite de specialiștii Stylecraze.

1. Poartă o pălărie

E important să-ți acoperi părul în timpul lunilor de iarnă pentru a-l proteja de aerul uscat care îi reduce hidratarea, de zăpadă, vânt și ploaie. Să ai însă grijă să eviți pălăriile din lână, bumbac și alte țesături care pot dăuna părului tău. Evită electricitatea statică de sub pălărie folosind un spray cu ulei uscat. Uleiurile uscate au o greutate mică și conțin uleiuri naturale care hidratează părul.

2. Cumpără un umidificator

Reclamă

Căldura din interior provoacă uscarea excesivă a aerului din casă, provocând inclusiv uscarea părului tău. Umidificatoarele ajută la rehidratarea aerului pentru a menține luciul pletelor tale.

3. Tunde regulat părul

Tunderea părului la 4-8 săptămâni este o metodă bună pentru a-I menține sănătos. Taie aproximativ un centimetru de la baza părului pentru a reduce șansele de a avea vârfuri uscate, despicate.

Reclamă

4. Scade temperatura apei când faci duș

Apa fierbinte poate îndepărta umiditatea din părul tău, făcându-l mai fragil și mai vulnerabil la rupere. Spală-ți părul cu apă călduță și apoi clătește-l cu apă rece.

5. Evită uscarea

A-i permite părului tău să se usuce pe cale naturală este cea mai bună soluție. A expune părul la aer fierbinte îi poate crește șansele de rupere. Uscătoarele fără aer fierbinte ajută la menținerea unui păr sănătos și strălucitor. Te grăbești? Încearcă să faci duș seara astfel încât șuvițele tale să se poată usca natural peste noapte.

Optează pentru uscarea naturală oricând este posibil. Când părul tău e oricum mai fragil în lunile reci de iarnă, aerul fierbinte amplifică problema și extrage umiditatea din șuvițe. Evită placa de păr sau ondulatorul în timpul iernii. Profită de acest anotimp pentru a explora alte noi stiluri de coafură.

6. Nu ieși din casă cu părul ud

Părul ud este mai vulnerabil în fața deteriorării decât părul uscat. A ieși afară cu capul ud poate provoca înghețarea și ruperea firelor de păr.

7. Folosește un tratament cu ulei de păr

Aerul rece al iernii usucă părul, așadar redă-i hidratarea cu un tratament de păr pe bază de ulei. Alege o formulă ușoară leave-in cu ulei de argan, care să revitalizeze instantaneu părul uscat, deteriorat. Aplică zilnic ulei de păr nutritiv pe vârfuri pentru a stimula fixarea hidratării și a-ți proteja părul.

8. Aplică un balsam de hrănire în profunzime o dată pe săptămână

Hidratarea este marele secret pentru îngrijirea părului pe timp de iarnă. Folosește un balsam leave-in săptămânal pentru a stimula hidratarea și a combate efectele aerului cald din uscarea artificială, căldurii din interior și vântului rece. Părul static este o situație comună când părul tău suportă efectele vremii reci. Menținerea părului hidratat cu ajutorul unui balsam leave-in îl va proteja.

9. Aplică săptămânal o mască de păr

Măștile de păr aplicate săptămânal pot face o diferență semnificativă când vine vorba de părul uscat, deteriorat. Ele pot inversa efectele uscării firului de păr, în vreme ce asigură protejarea lui la un nivel optim tot anul.

Măștile de păr sunt rapide și ușor de utilizat. Oferă o serie de avantaje pentru sănătatea părului și sunt eficiente în mai puțin de 20 de minute. De exemplu, oferă beneficii ca hidratarea și adăugarea luciului, dar fac și părul mai moale.

10. Evită spălatul prea frecvent al părului

Dacă dorești să îți speli părul zilnic iarna, nu e o ideea prea bună. Spălarea excesivă va elimina uleiurile naturale ale părului, care ajută la hidratarea și protejarea lui. Mai ales iarna, ai nevoie mai mult ca oricând de aceste uleiuri.

Încearcă să extinzi intervalul dintre spălări cât mai mult posibil. Dacă de regulă îți speli părul zilnic, atunci încearcă să-l speli la două zile. Dacă părul tău se simte încă foarte uscat, încearcă să o faci la fiecare 3 zile. O altă modalitate de a extinde intervalul dintre spălări este folosirea unui șampon uscat. Acesta deschide firul de păr și îl revitalizează. În egală măsură, îți va păstra părul parfumat și cu un aspect proaspăt.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Coaste de miel rumenite la cuptor
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
O femeie îmbrăcată în zână, într-o lume de basm
Horoscop
5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024
Relații mari se vor schimba în viitor pentru unii nativi. Ai mai jos lista cu 5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024. Luna mai...
4
O femeie care vopsește un ou cu ajutorul unuo șervețel
Timp liber
Ouă vopsite cu șervețele. Cum poți avea cele mai frumoase modele
În mod tradițional, ouăle de Paște se vopsesc în Joia Mare. Creștinii ortodocși obișnuiesc să înroșească ouăle de Paște sau să le ofere diferite modele spectaculoase. Îți oferim în cele ce urmează o nouă...
5
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
PARTENERI
×