Reclamă

Apă de cuișoare pentru păr: beneficii și modalități de utilizare

Părul este foarte prietenos cu soluțiile naturale de îngrijire. Doar o pulverizare din această apă minune, apă de cuișoare pentru păr, și poți încetini în mod uimitor căderea părului.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 26 noiembrie 2023, 7:53
O femeie care își pulverizează apă de cuișoare pe păr
Părul este foarte prietenos cu soluțiile naturale. Doar o pulverizare din această apă de cuișoare pentru păr și poți încetinești căderea sa / Shutterstock

O poți include în rutina ta de îngrijire a părului. Apa de cuișoare pentru păr este o alegere perfectă pentru un păr curat și sănătos. Iată tot ce trebuie să știi despre apa de cuișoare pentru păr: beneficii și modalități de utilizare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Apă de cuișoare pentru păr

În mod tipic cuișoarele sunt un condiment folosit în diverse preparate culinare, însă reprezintă și un remediu ayurvedic foarte potrivit pentru majoritatea tipurilor de păr.

Apa de cuișoare este o infuzie preparată acasă. Este bogată în eugenol, componentă cu proprietăți antimicrobiene. Conținutul său de acid fenolic și flavonoide îl face un puternic remediu antioxidant și antiinflamator, benefic pentru păr.

Cum ajută apa de cuișoare părul tău

Bogată în fitonutrienți ca eugenolul, acest tip de apă hrănește, întărește și revitalizează foliculii și susține creșterea unor noi fire de păr. De asemenea, este extrem de eficientă în combaterea mătreții, notează Stylecraze.

Reclamă

Poate stimula creșterea părului

S-a dovedit de ajutor în stimularea creșterii părului la fe ca uleiul de rozmarin.

Acidul galic (un acid fenolic conținut de cuișoare) poate activa genele responsabile cu reglarea creșterii părului.

Reclamă

Previne stresul oxidativ

Cercetările sugerează o asociere solidă între stresul oxidativ și alopecie. Cuișoarele sunt bogate în polifenoli și alți antioxidanți care pot reduce stresul oxidativ ce duce la pierderea părului.

Tratează mătreața

Proprietățile antifungice ale cuișoarelor sunt de ajutor în combaterea mătreții. Atributele ei astringente pot reduce producerea de ulei la nivelul scalpului, în vreme ce calitățile sale antiinflamatorii pot preveni mâncărimea și iritația scalpului.

Previne infecțiile scalpului și mirosul neplăcut al părului

Proprietățile antibacteriene, antifungice și antiinflamatorii pot ajuta la tratamentul afecțiunilor scalpului ca foliculita și pecinginea. Mai mult, aroma proaspătă a frunzelor de cuișoare lasă scalpul curat și cu un parfum reconfortant toată ziua.

Ajută în eliminarea păduchilor

Cuișoarele se folosesc de secole în casele din India pentru combaterea păduchilor. Un studiu a arătat că o formulă de apă de cuișoare diluată în ulei de floarea soarelui, folosită în cazul a 51 de voluntari, a eliminat 90% din păduchi în decurs de 2 ore.

Îmbunătățește vigoarea și textura părului

Cuișoarele sunt o sursă bogată în vitaminele A, B, C și K, precum și în antioxidanți care pot fi benefici în întărirea cuticulei de păr și reducerea riscului de rupere a firului, scrie Glamour.

Poate preveni încărunțirea prematură

Stresul oxidativ poate afecta producția de melanină a părului, având drept consecință un păr încărunțit prematur. Antioxidanții și polifenolii din apa de cuișoare pot combare daunele oxidative și pot menține culoarea naturală a părului tău.

Efecte adverse

Aplicarea apei de cuișoare pe păr și scalp este considerată sigură. Spre deosebire de uleiul esențial de cuișoare, fitonutrienții din apa de cuișoare nu sunt concentrați, reducând riscul reacțiilor alergice.

Totuși, folosirea excesivă a apei de cuișoare poate provoca uscarea scalpului.

Fă un test de reacție alergică înainte de utilizare. Păstrează apa la rece și folosește-o în termen de o săptămână pentru rezultate optime.

Apă de cuișoare ajută la creșterea părului

Unele studii susțin că apa de cuișoare ajută inclusiv la creșterea părului. Este folosită des în soluții naturale care ajută la îmbunătățirea aspectului părului.

Șampon cu apă de cuișoare și reetha

Reetha conține saponine. Când este combinată cu apa de cuișoare, reetha curăță scalpul și previne infecțiile bacteriale sau fungice.

  • Ingrediente. 3-4 linguri de apă de cuișoare și 2 linguri de pudră de reetha.
  • Preparare. Amestecă ingredientele într-un vas. Aplică amestecul pe scalp și păr și masează cu vârful degetelor până se face spumă. Lasă amestecul timp de 5 minute. Clătește cu apă călduță.
  • Utilizare. De 2-3 ori săptămânal.

Balsam de păr cu apă de cuișoare și miere

Mierea crește strălucirea părului, reduce părul creț și previne pierderea părului din cauza mătreții.

  • Ingrediente: 1-2 linguri de miere și 2 ½ linguri de apă de cuișoare
  • Preparare: Amestecă ingredientele într-un vas. Aplică pe toată lungimea părului și lasă amestecul timp de aproximativ 10 minute. Clătește cu apă călduță.
  • Utilizare: de 2-3 ori pe săptămână.

Mască de creștere a părului cu apă de cuișoare, avocado și ulei de rozmarin

Avocado constituie o sursă bogată în vitamina E, care poate reduce căderea părului. Uleiul de rozmarim este folosit deseori ca tratament natural pentru alopecia androgenicăși stimularea creșterii părului.

  • Ingrediente: 1-2 linguri de apă de cuișoare, 1 avocado copt și 1-2 picături de rozmarin.
  • Preparare. Zdrobește fructul de avocado și amestecă cu apa de cuișoare și uleiul de rozmarin. Aplică amestecul pe toată lungimea părului. Acoperă capul cu o cască de duș și așteaptă timp de 20-30 minute. Clătește cu apă călduță.
  • Frecvență de utilizare. De 1-2 ori pe săptămână.

Mască de păr cu apă de cuișoare, hibiscus și iaurt

Hibiscusul este o iarbă ayurvedică ce stimulează creșterea părului și îi îmbunătățește textura. Iaurtul este de folos în cazul părului uscat și deteriorat.

  • Ingrediente: 3-4 frunze de hibiscus și 2-3 flori de hibiscus (numai petale), 2-3 linguri de caș și 1 ½ -2 linguri de apă de cuișoare.
  • Preparare. Dă prin blender frunzele și petalele de hibiscus până devin o pastă fină. Adaugă celelalte ingrediente și amestecă bine. Aplică pe scalp și pe toată lungimea părului. Lasă pasta pe păr timp de 20-30 de minute. Clătește cu apă călduță.
  • Utilizare. 1-2 ori pe săptămână.

Balsam Leave-In cu apă de cuișoare și aloe vera

Aloe vera conține vitaminele A, C și E, precum și compuși fenolici care hrănesc părul și previn mătreața, inflamațiile și infecțiile scalpului.

  • Ingrediente: 1-2 linguri de apă de cuișoare și 1-2 linguri de gel de aloe vera.
  • Preparare. Combină ingredientele într-un bol până obții o pastă de o consistență fină. Masează pe  scalp și aplică de la rădăcini la vârfuri. Lasă pe păr timp de 5 minute și piaptănă delicat părul pentru a elimina nodurile.
  • Utilizare. Zilnic sau oricând este nevoie.

Spray de păr cu apă de cuișoare și Methi

Semințele de Methi sau schinduf funcționează ca balsam natural, căci conțin compuși mucilaginoși care absorb umezeala, acționând ca agent hidratant. Methi este folosit la scară largă ca tratament anti-mătreață în produsele ayurvedice pentru proprietățile sale antiinflamatorii și antimicrobiene.

  • Ingrediente. 2-3 linguri de apă de cuișoare, o jumătate ceașcă de apă minerală, 2 linguri de semințe methi.
  • Preparare. Lasă semințele de methi la înmuiat peste noapte sau pentru 6 ore în apă minerală. Strecoară apa de methi și amestec-o cu apa de cuișoare. Depoziteaz-o într-o sticlă tip spray și folosește-o atunci când îți simți părul uscat.
  • Utilizare. De 2-3 ori zilnic sau ori de câte ori este nevoie.

Intervalul optim de utilizare a apei de cuișoare

Poți combina apa cu diferite ingrediente ca extract de amla sau ulei de rozmarin sau pur și simplu să pulverizezi pe păr ca să îl hrănească.

Totuși practica recomandă prudență, căci folosirea zilnică poate avea ca efect uscăciunea părului și iritații. Dacă observi reacții adverse, renunță imediat la utilizarea ei.

De menționat că apa de cuișoare diluată este sigură pentru o utilizare zilnică. Folosește apă concentrată de 2-3 ori pe săptămână.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Trei bucăți de friptură de miel cu vin și usturoi într-un bol
Rețete
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Dacă ești în căutare de rețete culinare tradiționale pentru masa de Paște, îți oferim drept inspirație și rețeta de friptură de miel cu vin și usturoi. Este simplă, rapidă și ușoară. Friptura de miel...
2
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
3
O femeie în rochie albă, cu aripi în spate
Horoscop
3 zodii au noroc în dragoste până pe 7 mai 2024. Luna aceasta promite sentimente intense
Luna mai 2024 ne aduce atât de mult noroc în dragoste încât s-ar putea să fim fericiți toată luna. Anumiți nativi sunt îndrăgostiți și pot ajunge să facă pasul cel mare. Ai mai jos...
4
O femeie care vopsește un ou cu ajutorul unuo șervețel
Timp liber
Ouă vopsite cu șervețele. Cum poți avea cele mai frumoase modele
În mod tradițional, ouăle de Paște se vopsesc în Joia Mare. Creștinii ortodocși obișnuiesc să înroșească ouăle de Paște sau să le ofere diferite modele spectaculoase. Îți oferim în cele ce urmează o nouă...
5
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
PARTENERI
×