Reclamă

Cum să obții acasă un păr neted și mătăsos, ca la salon: sfaturi de la specialiști

Te-ai întrebat cum să obții acasă un păr neted și mătăsos, ca la salon. Este relativ ușor să întreții părul dacă te uiți la specialiști. Secretul unui păr mătăsos și neted vine din munca de pregătire și din tehnică, așa că pune-te pe treabă și notează ce e de făcut.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 19 noiembrie 2023, 8:14

În primul rând, trebuie să te asiguri că ai un păr curat și destul de neted, căci părul curat va da acea strălucire amețitoare. Tot ce mai ai nevoie este să aplici tehnica și ritmul necesar pentru netezire. Iată câteva sfaturi ale experților care te vor ajuta să ai un păr neted folosind placa de păr într-un mod optim, care să nu îi dăuneze firului, notează The List.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum să obții acasă un păr neted și mătăsos, ca la salon

Ca și în cazul aplicării machiajului, părul are nevoie de anumite etape de pregătire. Coafarea părului presupune neapărat de un păr proaspăt spălat cu un șampon și un balsam de calitate.

Dacă părul tău este moale și uscat, ar putea fi nevoie să aplici o mască de păr foarte bună. Poți apela la produse specifice din magazinele de profil, dar poți prepara și propria mască cu ulei de măsline și ouă. Amesteci bine ingredientele, apoi aplici pe păr începând de la vârfuri. Lași amestecul pe păr timp de oră și speli cu un șampon blând și cu balsam.

De asemenea, ai opțiunea de a-ți cufunda părul în lapte timp de 20 de minute. După ce părul este curat și strălucitor, îl usuci și îl periezi temeinic.

Pregătește și separă părul

Reclamă

Cu un păr curat și decurcat, iei peria și începi să elimini orice eventuale noduri. Poate fi nevoie să folosești o protecție contra căldurii sau un spray pentru păr. Este un pas suplimentar ca să te asiguri că nu îl expui prea mult căldurii, care poate dăuna foliculilor.

Dacă ai un păr drept natural, nu e nevoie decât să îl piepteni. În cazul părului creț este nevoie de o pregătire prealabilă. Ia uscătorul, o perie rotundă și clame. Împarte părul în patru sau cinci părți și lucrează pe o singură porțiune. Este important să menții uscătorul într-un anumit unghi și să dai deoparte peria rotundă pe măsură ce îndrepți părul. Vei adăuga astfel volum la rădăcini. În această etapă părul poate arăta un pic rebel, dar reține că e doar o etapă.

Odată uscat, trebuie să împarți din nou părul. Poți crea câte secțiuni vrei, dar nu uita că trebuie să lucrezi de la vârfuri în sus. Astfel vei împărți părul în mijloc și vei crea o secțiune la bază, la mijloc și la vârf de fiecare parte. Delimitează-le pe toate cu ajutorul clamelor.

Reclamă

Alege setarea corectă a plăcii

Placa de păr trebuie setat corect, dar înainte de a o pune în funcțiune trebuie să te asiguri că părul e curat. Pe aparat se pot depune diferitele produse pentru păr. De aceea, în cazul în care remarci că părul tău arată puțin încărcat, șterge-l cu o dischetă. De asemenea, curăță și placa.

O femeie care stă pe scaun la salon și este tunsă la vârfuri
Cu puțină îndemânare, poți obține acasă un păr ca la salon / Shutterstock

Acum poți porni aparatul. Părul drept are nevoie de o setare mai joasă decât cel creț sau ondulat. Setează la 250 de grade. Dacă firul ți se pare subțire sau aspru, poți crește temperatura la 300 sau 410 grade. Pentru cel mai neted aspect posibil, ai nevoie de cât mai puțină căldură.

„Procesul de îndreptare pe părul drept înseamnă pur și simplu să netezești și să scapi de toate acele mici striații. Începe mereu cu un nivel mai scăzut și crește temperatura cât e nevoie“, explică experta Rashuna Durham.

Tehnica ideală pentru un păr netezit cu placa

A sosit momentul cel mai important. Acel look neted, lucios va deveni realitate. Este esențial să începi de la bază și să tot urci acoperind toate cele trei secțiuni: bază, mijloc și vârfuri.

Scoate clama și prinde o mică secțiune de câțiva centimetri, apoi prinde restul părului la loc. Ar fi bine să ai un piaptăn special pentru a obține acele secțiuni perfecte. Apoi aplică aparatul la baza scalpului și împinge pe lungimea părului cu mișcări descendente.

Un truc simplu care să mențină părul întins și să împiedice formarea câlților este acela de a ține o perie sau un piaptăn în fața aparatului. De asemenea, trebuie să menții o distanță de 2-3 centimetri față de scalp ca să nu îl arzi cu aparatul. Dacă dorești să obții bucle de păr ușoare pe măsură ce părul devine drept, așază placa sub vârfuri.

Trucuri subtile pentru netezirea părului

Călătoria către un păr superb se apropie de final, dar poate mai e nevoie de mici retușuri. Dacă observi o porțiune rebelă, aplică din nou placa atât cât e nevoie.

Pe de altă parte, ai putea remarca că există și porțiuni care au scăpat de procesul coafării. Pentru că ia timp să te ocupi de fiecare, aplică ulei de finisare sau spray de păr ca să elimini orice zonă încrețită. Aplică puțin produs pe dinții periei și trece-o ușor prin păr. Produsul va rămâne acolo fără să îmbâcsească părul.

Să ai un păr netezit acasă nu e extrem de dificil, dar e nevoie de puțină răbdare ca să obții acel look perfect la care visezi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Coaste de miel rumenite la cuptor
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
O femeie îmbrăcată în zână, într-o lume de basm
Horoscop
5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024
Relații mari se vor schimba în viitor pentru unii nativi. Ai mai jos lista cu 5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024. Luna mai...
4
O femeie care vopsește un ou cu ajutorul unuo șervețel
Timp liber
Ouă vopsite cu șervețele. Cum poți avea cele mai frumoase modele
În mod tradițional, ouăle de Paște se vopsesc în Joia Mare. Creștinii ortodocși obișnuiesc să înroșească ouăle de Paște sau să le ofere diferite modele spectaculoase. Îți oferim în cele ce urmează o nouă...
5
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
PARTENERI
×