Reclamă

10 tunsori scurte pentru păr fin. Specialiștii au recomandat bobul stratificat și tunsoarea pixie

Vezi 10 tunsori scurte pentru păr fin din care să te inspiri în cazul în care îți dorești o schimbare de look. Specialiștii au recomandat bobul stratificat și tunsoarea pixie. Iar dacă ești de părere că nu ți se potrivesc, îți poți îndrepta atenția spre alte tipuri de coafuri pentru păr scurt.

CaTine.ro
CaTine.ro
Publicat: 7 octombrie 2023, 6:21

Perioada de toamnă, la fel ca a primăverii, vine cu dorințe noi în materie de beauty. Iar unele doamne și domnișoare aleg să își tundă podoaba capilară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

10 tunsori scurte pentru păr fin

Datorită produselor de îngrijire a părului revoluționare, oricine poate să aibă acum o podoabă capilară fină, „ascultătoare”. Hair styliști de top din străinătate au dezvăluit câteva dintre micile secrete ale stilurilor de tunsori pentru părul scurt.

Bob stratificat

Orice tip de tunsoare bob impune o eleganță specială, iar cel stratificat adaugă volum părului și, totodată, are și efect de întinerire. Dacă ai părul creț, Fabio Scalia, un expert în hairstyling, te sfătuiește să folosești spray-ul preferat care „îți îmblânzește” firele rebele de păr. În plus, produsul îți oferă și protecție termică.

Reclamă

Bob pieptănat într-o parte

Hair stylistul Chaz Dean încurajează femeile care au fețele rotunde și pătrate să își facă un bob pieptănat într-o parte, care să aibă coafată celebra linie „A”. Potrivit mărturiilor sale, această tunsoare este grozavă pentru părul fin, pentru că ajută la crearea iluziei de densitate fără straturi, conform publicației PureWow.

Reclamă

În plus, a mai spus specialistul de peste hotare, linia „A” va ajuta la alungirea feței și la atenuarea clarității pomeților pătrați.

Bob franțuzesc

Preferat de multe vedete de-a lungul timpului, bobul franțuzesc este în continuare destul de cerut de doamne și domnișoare. Principalul avantaj al acestei tunsori sexy și moderne este faptul că se potrivește oricui, indiferent de forma feței sau textura părului.

Află de la specialiștii în hairstyling ce tip de breton ți se potrivește în funcție de forma feței.

Tunsoarea Pixie clasică

Această tunsoare pentru păr scurt este potrivită pentru femeile care au fața rotundă, pentru că bretonul oblic alungește vizual fața.

„Având simetrie, părul se înmulțește instantaneu, în special pe partea mai lungă unde îți despărțiți tunsoarea. Această coafură încurajează ridicarea părului, deoarece firele de păr scurte, ușor stivuite, împing părul mai lung în sus. Astfel se creează plenitudinea atât de necesară”, a explicat Chaz Dean pentru PureWow.

Tunsoarea Pixie pariziană

Stilul Pixie cu aer parizian este recomandat de hair stylistul Brian O’Connor femeilor car a fața pătrată, ovală sau față în formă de inimă. Despre tunsoarea Pixie pariziană, specialistul a spus că este una care se coafează ușor.

Tunsoarea Pixie asimetrică

În ciuda diferenței vizibile față de tunsoarea Pixie clasică, stilul Pixie asimetric necesită și el mult curaj din partea celei care și-l dorește. Și asta prin prisma faptului că, în unele zone, părul este tuns extrem de scurt.

Două lucruri sunt foarte clare la tunsorile Pixie asimetrice: arată foarte bine la femeile care au un anumit volum și o anumită textură a podoabei capilare.

Bob asimetric

Cei mai experimentați hair styliști susțin că bobul asimetric nu ține cont de vârstă. De aceea, este des întâlnit atât la adolescente, tinere, dar și în rândul doamnelor. La fel ca orice tunsoare asimetrică, și acest stil de bob nu are reguli clare, întrucât asimetria poate fi creată în multe moduri.

Bob drept

Așa cum se poate observa în imaginea de mai jos, acest stil de bob are un aspect minimalist și, în același timp, edgy. Asta pentru că el are aceeași lungime și în față, și la ceafă. El este simplu de tuns și nu presupune ca firele de păr să fie filate.

Bobul drept se potrivește pentru mai multe texturi de păr. Experții în beauty susțin că persoanele care au firele de păr subțiri ar fi ideal să aleagă un bob mai scurt pentru a se crea iluzia de păr mai des. Iar cele care au părul bogat sau creț le este recomandată filarea șuvițelor ca să se creeze un aspect mai aerisit, potrivit The Right Hairstyles Magazine.

Tunsoarea curl

Acest stil de tunsoare pentru părul scurt este recomandat femeilor care au fețele ovale, pătrate și rotunde. Hair stylistul Jason Tavares le sfătuiește pe femei să îi ceară celui pe mâna căruia se lasă să taie șuvițele de păr cu multă atenție și precizie. Și asta pentru că, astfel, buclele se vor accentua.

Jason Tavares a mai spus că ar fi indicat ca, acasă, acestea să folosească un șampon și un balsam fără sulfați pentru a menține umiditatea.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×