Reclamă

Ce tip de breton ți se potrivește în funcție de forma feței

Află ce tip de breton ți se potrivește în funcție de forma feței, potrivit declarațiilor oferite de specialiștii în hair style. Stafurile lor te pot ajuta să ai o schimbare de look surprinzătoare. Iar tu te vei reîndrăgosti de părul tău iar și iar.

Alina Drăgușin
Alina Drăgușin
Publicat: 19 august 2023, 6:23

Dacă ai deja în minte un anume stil de breton, poate ar fi bine să îți reconsideri dorința. Și asta pentru că, spun experții, ar fi bine să ții cont de mai multe aspecte pe lângă forma feței. Textura părului, dar și culoarea acestuia sunt și ele importante atunci când vrei să îți faci breton.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce tip de breton ți se potrivește în funcție de forma feței

În cazul în care nu știi ce formă are fața ta, nu îți face griji. Courtney Goebel, expertă în hair style, a oferit explicații clare care te vor ajuta să descoperi singură răspunsul.

Ea îți recomandă să mergi în fața oglinzii și să te uiți atentă la trei zone-cheie ale feței tale. Este vorba despre linia maxilarului, lungimea feței și linia părului.

„Linia părului începe la mai mult de patru degete deasupra de sprâncene? Minunat. Asta înseamnă că vei avea mai multe opțiuni în legătură cu tipul de breton”, a spus Courtney Goebel pentru Dermstore.

Ulterior, specialista în hair style a mai adăugat: „Linia maxilarului tău are formă ovală? Bretonul filat cât mai scurt sau «baby bang», așa cum este denumit în engleză, este o opțiune bună, care îți va accentua trăsăturile. Ai o față foarte lungă? Optează pentru un breton lung, stratificat și va exista echilibru total în look-ul tău”.

Reclamă

Tipuri de breton pentru faţa în formă de inimă

Dacă fața ta are formă de inimă, ar trebui să alegi un tip de breton care „să îndulcească“ linia dură a maxilarului inferior. Și, evident, să echilibreze trăsăturile tale. Mulți dintre experți recomandă atât bretonul asimetric, dar și pe cel care poate fi dat într-o parte. Acesta din urmă trebuie tuns într-o linie cât mai rotundă. Află care sunt zilele favorabile pentru tuns părul în 2023.

Reclamă

„Bretonul asimetric (cu franjuri) este suficient de subțire pentru a alungi fața de la frunte în jos și, totodată, să accentueze curbura de la vârful bărbiei”, a precizat Courtney Goebel, potrivit sursei de mai sus.

Tipuri de breton pentru fața ovală

În cazul în care ai fața ovală, atunci ești una dintre femeile norocoase. Și asta pentru că poți alege orice tip de breton, au scris jurnaliștii publicației Good Housekeeping.

Acum ție îți revine sarcina de a alege între un breton filat, breton rotund, în stilul anilor ’70 sau un breton drept, fie unul scurt ori filat într-o parte.

Tipuri de breton pentru fața rotundă

Dacă fața ta este rotundă, probabil te gândești că niciun tip de breton nu ți se potrivește. Specialiștii în hair style îți recomandă un breton gros, adică început cât mai aproape de mijlocul capului și filat într-o parte. Mai poți alege tipul de breton scurt.

Ideal este să eviți bretonul lung dacă ai fața rotundă, pentru că acest tip de breton îți va accentua şi mai mult forma feţei.

Tipuri de breton pentru fața pătrată

În cazul în care ai fața pătrată, experții te sfătuiesc să alegi să îți faci un breton lung, pentru că îți va rotunji chipul. Iar dacă îți dorești „să mai îmblânzești” trăsăturile tale, bretonul filat este soluția.

Tipuri de breton pentru fața lungă

Dacă fața ta este lungă, poți opta pentru bretonul drept. Acest tip de breton are rolul de a reduce din lungimea chipului, au subliniat specialiștii în hair style.

Courtney Goebel a sugerat în cadrul interviului oferit pentru Dermstore că poți merge cu un breton drept, greu, care să fie la linia sprâncenelor sau puțin deasupra acesteia.

„Acest tip de breton, bretonul drept, asigură echilibrul general al chipului. În plus, atrage atenția asupra ochilor și asupra centrului feței, dar și mai departe de lungimea bărbiei”, a spus Courtney Goebel.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și o pereche de mănuși în timp ce ține un deget la gură pentru a ascunde un secret
Horoscop
Zodii care nu pot păstra un secret. Nativii în care nu e recomandat să-ți pui încrederea
Există unele zodii care nu pot păstra un secret. Acești nativi nu pot fi de încredere și este recomandat să eviți discuțiile importante în preajma lor. Dacă ai anumite probleme care îți dorești să...
PARTENERI
×