Reclamă

Semne că ai mare nevoie să te tunzi. Nu sunt cele la care te gândești în mod normal

Ai mai multe migrene ca de obicei? Ar putea fi un semn că ai nevoie de o tunsoare, și nu vorbim de vârfuri despicate, primul indiciu că podoaba ta capilară trebuie împrospătată. Află cum să recunoști cele mai relevante semne că ai mare nevoie să te tunzi, împărtășite de unii dintre cei mai reputați hair styliști de peste Ocean.  

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 23 aprilie 2024, 7:04

De regulă hair styliștii recomandă să ne tundem la fiecare 8-12 săptămâni. Vârfurile despicate sunt o bună metodă de a evalua dacă este cazul să faci o vizită la salon. Însă acesta nu e unicul factor pe care trebuie să îl iei în considerare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Semne că ai mare nevoie să te tunzi

Diferențele în textura individuală a părului se leagă direct de frecvența cu care trebuie să te tunzi. Părul creț, de exemplu, poate cere tunsori mai frecvente pentru a menține buclele în formă. Află în continuare care sunt indiciile care trebuie să te trimită direct la salon, împărtășite de hair styliștii consultați de HuffingtonPost.

Părul a trecut de umeri

Dacă ai părul relativ scurt și te gândești că îl poți tunde mai rar, experții sunt de altă părere. Probabil că va fi nevoie să-l tunzi chiar mai des.

În opinia lui Lauren Kunijo, co-proprietara unui salon din Carolina de Nord (SUA), clienții cu părul scurt vin de regulă la fiecare 4 săptămâni pentru a-și menține linia tunsorii.

Reclamă

O tunsoare foarte populară cum e bobul a fost creată pentru a contura forma tunsorii în coordonare cu forma capului.

Dacă însă trece prea mult timp între tunsori, forma bobului se pierde, modificându-și drastic aspectul. Părul cu lungimi mai mari poate avea nevoie de o tunsoare chiar la 8-10 săptămâni, precizează experta.

Hair stylistul Annagjid Taylor, prin mâinile căreia au trecut multe vedete, confirmă aceste afirmații. Mai precis, dacă vrei să menții o tunsoare mai scurtă cum e bobul, ai putea avea impresia că părul tău arată foarte diferit după o lună.

Reclamă

Deoarece tunsorile mai scurte sunt adaptate în funcție de față, va fi nevoie să faci o vizită la salon mai des pentru a menține acea formă specifică, punctează Taylor.

Ai migrene în mod frecvent

Deși pare greu de crezut, un volum mare al părului poate da naștere durerilor de cap, cel puțin în viziunea hair stylistului Yvey Valcin.

În funcție de textura părului, firul gros și poros poate avea nevoie să fie tuns mai des. Motivul este acela că părul devine mai greu și poate provoca dureri de cap, comentează acesta. Grație tunsorii, se pot crea mai multe straturi care pun părul în mișcare și nu îi mai permit să apese asupra scalpului.

Potrivit Kristinei Maccaro, proprietară a Love Lane Salon din New Jersey, dacă îți simți pletele grele, ar trebui să te duci la salon chiar dacă nu te confrunți frecvent cu migrene.

Când forma tunsorii seamănă cu un triunghi, iar părul pare să crească înspre exterior și se simte mai greu și mai lat la bază, este momentul să scapi de greutatea în exces. De asemenea, trebuie să îi dai formă tunsorii pentru a o echilibra din nou, completează Maccaro.

Părul tău se subțiază când îl prinzi în cozi

Un alt mod de a recunoaște că podoaba ta capilară are nevoie de atenție se referă la grosimea sa. Mai specific, experții sugerează să acorzi atenție pletelor când le prinzi în cozi. Părul ar trebui să arate la fel de gros indiferent de stilul tunsorii adoptate. În caz contrar, fă rapid o programare la salon.

Dacă observi că atunci când îl prinzi în cozi părul se subțiază spre vârfuri, este un semn evident că ai nevoie să te tunzi, precizează Taylor. Părul creț, pe de altă parte, necesită să fie tuns mai frecvent pentru a păstra aspectul buclelor.

Pieptănatul a devenit o misiune imposibilă

Semne că ai mare nevoie să te tunzi. Părul tocit și vârfurile crăpate se încurcă mai des decât părul sănătos, completează Taylor. Dacă ți se pare mai dificil ca de obicei să te piepteni, cu siguranță este timpul să te tunzi.

Dacă totuși folosești cosmetice speciale pentru descâlcirea părului sau alte produse de netezire și de prevenire a ruperii, însă ai în continuare noduri în păr, este indubitabil că ai nevoie de o tunsoare.

După duș, vârfurile se usucă mai repede decât restul părului

De regulă părul se usucă în mod uniform. Dacă acest lucru nu se întâmplă, ia în calcul că are nevoie să fie tuns. Dacă vârfurile se usucă aproape imediat după ce ai ieșit de la duș, este un semn clar că au devenit mai poroase și nu mai pot reține hidratarea, mai explică Maccaro.

Există multe motive la baza acestui proces. Fie că îți usuci excesiv părul sau pur și simplu e vorba de vârfuri rupte. Indiferent de motiv, acest “fenomen” indică o lipsă de uniformitate a nutrienților. În consecință, a te tunde este o soluție rapidă pentru acest inconvenient.

Mai mult, recomandă experta, părul dă semne că e deteriorat și e nevoie să-l tunzi cât mai rapid pentru ca degradarea sa să fie oprită, conchide Maccaro. Descoperă, de asemenea, tunsorile care vor domina anul 2024, potrivit experților.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Coaste de miel rumenite la cuptor
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
O femeie îmbrăcată în zână, într-o lume de basm
Horoscop
5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024
Relații mari se vor schimba în viitor pentru unii nativi. Ai mai jos lista cu 5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024. Luna mai...
4
O femeie care vopsește un ou cu ajutorul unuo șervețel
Timp liber
Ouă vopsite cu șervețele. Cum poți avea cele mai frumoase modele
În mod tradițional, ouăle de Paște se vopsesc în Joia Mare. Creștinii ortodocși obișnuiesc să înroșească ouăle de Paște sau să le ofere diferite modele spectaculoase. Îți oferim în cele ce urmează o nouă...
5
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
PARTENERI
×