Reclamă

Zile favorabile pentru tuns părul în 2023. Când e momentul să schimbi tunsoarea

Odată ce alegi să porți părul lung, perioadele de așteptare dintre tunsori au un rol important. Acestea îți pot influența în mod semnificativ grosimea firului și timpul de așteptare până obții lungimea dorită. Dacă alegi zile favorabile pentru tuns părul în 2023, încurajezi o creștere sănătoasă și dezvolți grosimea șuvițelor.

Simina Drăguț
Simina Drăguț
Publicat: 12 iulie 2023, 8:07

Specialiștii recomandă tunsori regulate deoarece acestea ajută la îndepărtarea vârfurilor despicate. În timp, dacă nu le tunzi deloc sau nu le tunzi în mod corespunzător, acestea pot cauza ruperea firelor și pot încetini creșterea părului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De ce e mai bine să îți tunzi părul în anumite zile

În multe culturi din Asia, se crede că părul poate crește mai lung și mai sănătos, cu fire mai groase și mai puternice dacă îl tunzi în anumite zile. Îți poate fi util să afli ce zile favorabile pentru tuns părul în 2023 poți alege.

De asemenea, când obișnuiești să te tunzi la date favorabile tunsorilor, nu-ți va fi afectat fluxul energetic din corp. În perioadele neutre specifice, energiile corporale sunt echilibrate și nu pot avea niciun efect pozitiv sau negativ, potrivit Gkmastrology Medium.

În schimb, dacă te tunzi într-o zi nefavorabilă, aceasta poate cauza căderea părului și îi poate încetini creșterea. De obicei, zilele nefavorabile aduc un impact negativ asupra rezultatului final.

Care sunt zilele favorabile pentru tuns părul în 2023

Reclamă

Există mai multe modalități prin care poți calcula zile favorabile pentru tuns părul în 2023. Trei dintre acestea se folosesc cel mai des: metoda zodiacului chinezesc, metoda calendarului lunar și metoda astrologică.

Potrivit metodei zodiacului chinezesc, fiecare zi a săptămânii se asociază cu un animal și un element al naturii. Zilele de joi și duminică sunt considerate ca fiind cele mai potrivite pentru o vizită la salon. Ziua de joi este asociată cu elementul lemnului, în timp ce ziua de duminică este asociată cu elementul aurului. În cultura chineză, se crede ca aceste zile îți încurajează părul să crească sănătos, conform Dougles Chan.

Metoda calendarului lunar se bazează pe principii potrivit cărora faza lunii în creștere reprezintă cea mai bună perioadă pentru a-ți tunde părul. Aceasta se întâmplă între faza lunii noi și faza lunii pline. Pe durata acestei perioade se spune că părul crește mai puternic și mai lung, de aceea poate fi un moment ideal pentru o nouă tunsoare. Teoria susține că, în timpul acestei faze, forța gravitațională a lunii îmbunătățește fluxul de energie și circulația sângelui. De aceea poate încuraja creșterea părului.

Reclamă

Dacă vrei să afli încă o metodă pentru a calcula zile favorabile pentru tuns părul în 2023, ia în considerare metoda astrologică. În astrologie, anumite zile ale săptămânii se asociază cu energii și planete specifice. Când vrei să dezvolți grosimea și să intensifici creșterea părului, tunde-te într-o zi asociată cu o planetă care guvernează creșterea, cum ar fi Jupiter sau Venus, care corespund zilelor de Joi și Vineri.

De asemenea, zodiile sunt avantajate de tunsori specifice. Fiecare zodie are o tunsoare care îi poate schimba starea de spirit și îi poate oferi mai multă încredere în sine.

Zile în care să NU îți tunzi părul

Pe lângă zilele favorabile tunsorilor, există zile în care nu se recomandă să-ți tunzi părul. Pot avea efecte nefavorabile asupra creșterii și sănătății acestuia.

Potrivit metodei lunare, nu este indicat să te tunzi în perioada lunii în descreștere pentru că aceasta îți poate încetini creșterea părului. Totuși, faza lunii în descreștere îți întărește rădăcinile, astfel că îți vor cădea mai puține fire. Există 30 de zile în calendarul lunar, iar acestea se împart în perioade de câte 15 zile. Fiecare dintre acestea are zile nefavorabile tunsorilor, care se referă la a patra, a noua și a paisprezecea zi. La acestea, se adaugă și perioada lunii noi.

Când mai calculezi zile favorabile pentru tuns părul în 2023, amintește-ți de sfaturile astrologice. În astrologie, se crede că nu este indicat să te tunzi când soarele trece la următoarea zodie din calendar.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și o pereche de mănuși în timp ce ține un deget la gură pentru a ascunde un secret
Horoscop
Zodii care nu pot păstra un secret. Nativii în care nu e recomandat să-ți pui încrederea
Există unele zodii care nu pot păstra un secret. Acești nativi nu pot fi de încredere și este recomandat să eviți discuțiile importante în preajma lor. Dacă ai anumite probleme care îți dorești să...
PARTENERI
×