Reclamă

Zile favorabile pentru tuns părul în 2023. Când e momentul să schimbi tunsoarea

Odată ce alegi să porți părul lung, perioadele de așteptare dintre tunsori au un rol important. Acestea îți pot influența în mod semnificativ grosimea firului și timpul de așteptare până obții lungimea dorită. Dacă alegi zile favorabile pentru tuns părul în 2023, încurajezi o creștere sănătoasă și dezvolți grosimea șuvițelor.

Simina Drăguț
Simina Drăguț
Publicat: 12 iulie 2023, 8:07

Specialiștii recomandă tunsori regulate deoarece acestea ajută la îndepărtarea vârfurilor despicate. În timp, dacă nu le tunzi deloc sau nu le tunzi în mod corespunzător, acestea pot cauza ruperea firelor și pot încetini creșterea părului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De ce e mai bine să îți tunzi părul în anumite zile

În multe culturi din Asia, se crede că părul poate crește mai lung și mai sănătos, cu fire mai groase și mai puternice dacă îl tunzi în anumite zile. Îți poate fi util să afli ce zile favorabile pentru tuns părul în 2023 poți alege.

De asemenea, când obișnuiești să te tunzi la date favorabile tunsorilor, nu-ți va fi afectat fluxul energetic din corp. În perioadele neutre specifice, energiile corporale sunt echilibrate și nu pot avea niciun efect pozitiv sau negativ, potrivit Gkmastrology Medium.

În schimb, dacă te tunzi într-o zi nefavorabilă, aceasta poate cauza căderea părului și îi poate încetini creșterea. De obicei, zilele nefavorabile aduc un impact negativ asupra rezultatului final.

Care sunt zilele favorabile pentru tuns părul în 2023

Reclamă

Există mai multe modalități prin care poți calcula zile favorabile pentru tuns părul în 2023. Trei dintre acestea se folosesc cel mai des: metoda zodiacului chinezesc, metoda calendarului lunar și metoda astrologică.

Potrivit metodei zodiacului chinezesc, fiecare zi a săptămânii se asociază cu un animal și un element al naturii. Zilele de joi și duminică sunt considerate ca fiind cele mai potrivite pentru o vizită la salon. Ziua de joi este asociată cu elementul lemnului, în timp ce ziua de duminică este asociată cu elementul aurului. În cultura chineză, se crede ca aceste zile îți încurajează părul să crească sănătos, conform Dougles Chan.

Metoda calendarului lunar se bazează pe principii potrivit cărora faza lunii în creștere reprezintă cea mai bună perioadă pentru a-ți tunde părul. Aceasta se întâmplă între faza lunii noi și faza lunii pline. Pe durata acestei perioade se spune că părul crește mai puternic și mai lung, de aceea poate fi un moment ideal pentru o nouă tunsoare. Teoria susține că, în timpul acestei faze, forța gravitațională a lunii îmbunătățește fluxul de energie și circulația sângelui. De aceea poate încuraja creșterea părului.

Reclamă

Dacă vrei să afli încă o metodă pentru a calcula zile favorabile pentru tuns părul în 2023, ia în considerare metoda astrologică. În astrologie, anumite zile ale săptămânii se asociază cu energii și planete specifice. Când vrei să dezvolți grosimea și să intensifici creșterea părului, tunde-te într-o zi asociată cu o planetă care guvernează creșterea, cum ar fi Jupiter sau Venus, care corespund zilelor de Joi și Vineri.

De asemenea, zodiile sunt avantajate de tunsori specifice. Fiecare zodie are o tunsoare care îi poate schimba starea de spirit și îi poate oferi mai multă încredere în sine.

Zile în care să NU îți tunzi părul

Pe lângă zilele favorabile tunsorilor, există zile în care nu se recomandă să-ți tunzi părul. Pot avea efecte nefavorabile asupra creșterii și sănătății acestuia.

Potrivit metodei lunare, nu este indicat să te tunzi în perioada lunii în descreștere pentru că aceasta îți poate încetini creșterea părului. Totuși, faza lunii în descreștere îți întărește rădăcinile, astfel că îți vor cădea mai puține fire. Există 30 de zile în calendarul lunar, iar acestea se împart în perioade de câte 15 zile. Fiecare dintre acestea are zile nefavorabile tunsorilor, care se referă la a patra, a noua și a paisprezecea zi. La acestea, se adaugă și perioada lunii noi.

Când mai calculezi zile favorabile pentru tuns părul în 2023, amintește-ți de sfaturile astrologice. În astrologie, se crede că nu este indicat să te tunzi când soarele trece la următoarea zodie din calendar.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care paortă haine de zâne și aripi de fluture pentru a ilustra ce talent ascuns ai, în funcție de zodie
Horoscop
Ce talent ascuns ai, în funcție de zodie. La ce se pricep nativii din zodiac
Semnul zodiacal sub care te-ai născut poate influența multe aspecte din viața ta. Printre acestea se numără și abilitățile pe care le poți avea. Descoperă ce talent ascuns ai, în funcție de zodie. Află...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 25 septembrie – 1 octombrie 2023. Descoperă ce îți rezervă astrele
Pentru Balanțe și Vărsătorii, horoscopul săptămânii 25 septembrie – 1 octombrie 2023 vine cu despărțiri și complicații în relațiile de cuplu. Cei mai mulți dintre nativi vor lua decizii pe care mai apoi le...
3
Cara Delevingne, pe o bancă, desculță, fotografiată în timp ce vorbește la telefon, într-o stare de ebrietate avansată
Divertisment
Cara Delevingne a participat la o prezentare de modă de la Milano Fashion Week. Cum arată acum și care e starea ei după imaginile din aeroport
Cara Delevingne a participat la o prezentare de modă de la Milano Fashion Week. Află mai multe despre cum arată acum și care e starea ei după imaginile din aeroport. Modelul a fără sutien,...
4
Prințul George, alături de Prințul William, în tribune, în sacouri, la un eveniment sportiv
Divertisment
La ce vârstă va pleca Prințul George singur în călătorii. Aniversarea care îi va schimba pentru totdeauna destinul
Prințul George, la fel ca și frații săi sunt pregătiți încă de mici să facă față evenimentelor regale. Cu toate acestea, regulile Familiei Regale sunt stricte. Acum s-a aflat la ce vârstă va pleca...
5
Prințesa Leonor, în uniformă militară, în timp ce primește o distincție
Divertisment
Prințesa Leonor a Spaniei a fost fotografiată în uniformă militară. Fiica Reginei Letizia și a Regelui Felipe se antrenează la Academia Militară
Prințesa Leonor a Spaniei a arătat că nu se teme să implice în acțiune. Acest lucru a fost dovedit de o serie de fotografii dezvăluite de Casa Regală a Spaniei. Prințesa Leonor a Spaniei...
PARTENERI
×