Reclamă

Cum să-ți speli părul pentru a preveni ruperea. Care sunt sfaturile specialiștilor

Nu este ușor să-ți speli părul în mod corect. Drumul spre un păr cu aspect natural e presărat cu emoții. Pe scurt, spălarea naturală a părului este incredibil de importantă pentru sănătatea lui. Iată cum să-ți speli părul pentru a preveni ruperea, potrivit specialiștilor.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 25 noiembrie 2023, 7:15
O femeie frumoasă care arată cum poți să-ți speli părul pentru a preveni ruperea acestuia
Spălarea naturală a părului este incredibil de importantă. Iată cum să-ți speli părul pentru a preveni ruperea, potrivit specialiștilor / Shutterstock

Spălarea regulată asigură creșterea și regenerarea părului, previne deteriorarea lui și îmbunătățește textura firului de păr. Este timpul să înveți metodele blânde de spălare a părului cu produse care hrănesc și protejează buclele.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum să-ți speli părul pentru a preveni ruperea

Spălarea corectă a părului poate să-i crească durata de viață. Dacă îți dorești un păr mătăsos și sănătos, atunci trebuie să fii atentă chiar și la tehnica pe care o folosești pentru a-ți spăla podoaba capilară. Iată la ce concluzii au ajuns specialiștii în beaty de la Glamour.

Curăță scalpul în mod frecvent

Cantitatea de produs cosmetic de pe scalp se poate acumula în timp. Astfel se blochează foliculii, împiedicând creșterea buclelor într-un ritm mai rapid. Ca să eviți asta, trebuie să cureți scalpul și părul natural în mod frecvent.

În timpul săptămânii, scalpul este expus la diferite produse de styling, la lumina solară și diverși poluanți din mediu. Nu este vorba doar de o povară pentru păr, ci și de transpirația scalpului, care poate duce la mirosuri neplăcute. Spală-ți părul în mod regulat ca să ai un păr cu un miros plăcut.

Reclamă

Îndepărtează impuritățile de la nivelul scalpului

Dacă sari peste rutina de spălare, oferi o sursă de nutriții pentru diferite bacterii și ciuperci, ceea ce poate rezulta în apariția mătreții.

Mai mult, reziduurile de la diferite produse de styling îți pot îngreuna și usca părul. Primul simptom de acumulare de produse este părul uscat, greu de manevrat.

Reclamă

Folosește produse speciale pentru părul vopsit

Spălatul corect al părului este o metodă minunată de a intensifica culoarea lui. Culoarea și reflexele ei vor arăta mai vibrante.

Folosește produse de stilizare

Părul natural proaspăt spălat este cea mai ușoară cale de coafat. Nu numai că nu sunt noduri, dar poți evita și acumularea produselor de îngrijire care în timp fac părul să arate tern și poros. 

În plus, dacă ai un fir subțire, folosirea șamponului potrivit îi va furniza hidratare din interiorul șuviței. Această hidratare îngreunează părul fragil, ceea ce ajută la menținerea stilului de coafură. 

Evită situațiile stresante

Hormonii stresului prezenți în rădăcini pot atrage subțierea firului de păr și în final căderea lui. Un studiu condus de University of Massachusetts a relevat că spălarea părului reduce nivelul de cortizol (hormonul stresului) prezent în foliculii de păr.

În plus, curățarea săptămânală a rădăcinilor ajută la prevenirea acumulării de celule de piele moartă. Astfel vei stimula creșterea părului.

Produsele esențiale pentru rutina de spălare a părului

Spălarea părului este un process complicat care cere mai multe produse pentru a obține rezultatele dorite. Descoperă mai jos de ce ai nevoie pentru a te asigura că ai o rutină de spălare fără stres, potrivit Stylecraze.

Peria de descurcat părul

Spre deosebire de alte tipuri de perii, perierea părului cu o perie specială cu dinți lați facilitează îndepărtarea nodurilor și încâlcelilor fără a trage de păr.

Pre-Șamponul

Pre-șamponul este obligatoriu pentru persoanele care doresc să-și spele părul în mod natural. Acționează ca un protector al firului și previne pierderea hidratării din păr atunci când îl speli.

Șampon hidratant

Pentru majoritatea dintre noi, părul natural aparține categoriei de păr uscat. El se poate usca mai tare în procesul de curățare.

Este așadar important să remediezi această pierdere a hidratării cu ajutorul unui șampon hidratant. Încearcă să găsești un produs cu o concentrație mică de sulfați sau fără sulfați, căci așa va dăuna cel mai puțin părului tău.

Dacă însă părul tău are tendința de îngrășare, mai ales la rădăcini, ar fi bine să folosești un șampon clarifiant cel puțin o dată pe săptămână.

Oțet din cidru de mere de clătire pentru descurcare

Părul ondulat poate fi extrem de încurcat pe parcursul săptămânii. Din acest motiv poate fi deosebit de greu de descurcat când încerci să periezi părul după spălare.Părul umed este fragil și mai expus ruperii în timpul perierii. Un oțet din cidru de mere va descurca părul la clătire. Va face să dispară părul încâlcit și va facilita procesul de descâlcire.

Încearcă o soluție de 1:7 oțet și apă. Toarn-o pe păr după șamponare și las-o timp de câteva minute înainte să clătești complet. Ulterior vei vedea că descurcarea ți se va părea foarte ușoară, fără să mai ai nevoie de alte balsamuri.

Balsam hidratant

Balsamul și serul hidratant au scopul de a accelera hidratarea părului. Pentru o hidratare în profunzime,  optează pentru un produs natural bogat în ingrediente hidratante ca aloe vera, ulei de cocos și miere.

Mască tratament de hidratare intensă

Este important să o folosești pe buclele tale cel puțin o dată la două săptămâni. Este valabil în special în cazul părului vopsit. Pe lângă ingredientele menționate anterior, se recomandă produse care includ unt de shea și ulei de măsline, deoarece sunt deosebit de nutritive și pot crește mult gradul de hidratare a părului.

Balsam Leave-In

Uneori, șamponarea și aplicarea balsamului nu sunt suficiente pentru ca hidratarea să impregneze șuvițele. Este nevoie de un balsam leave-in care să finiseze hidratarea și să-ți protejeze pletele de factorii nocivi de mediu. Caută un produs bogat în vitaminele E, A, și C, care acționează în direcția stimulării sănătății firului de păr.

3 metode facile de a avea un păr superb

Pentru a te asigura că pletele tale sunt în mare formă, încearcă să le speli cu șampon cel puțin o dată pe săptămână. În egală măsură se recomandă și spălarea numai cu apă o dată pe săptămână pentru a-l păstra curat, hidratat și ușor de coafat.

Spălarea numai cu apă

Această metodă oferă hidratarea mult dorită pentru păr și scalp. Împarte părul cu degetele în 4 secțiuni egale. Toarnă puțină apă călduță pe fiecare secțiune. Asigură-te că părul e complet ud și îmbibat cu apă. Aplică spray de descurcare, alături de produsul tău obișnuit de styling.

Piaptănă părul cu degetele pentru a facilita distribuirea produselor și a evita formarea nodurilor. Sttoarce excesul de apă din șuvițe și aranjează părul ca în mod normal.

Co-wash

Scopul principal al acestei metode este întărirea pletelor și adăugarea hidratării în șuvițele uscate. Înseamnă spălarea exclusivă cu balsam. Începe prin a umezi părul cu apă călduță. Ia balsam în palme, alături de câteva picături de apă și amestecă-le. Masează balsamul în păr. Asigură-te că fiecare șuviță, de la rădăcină la vârf, este îmbibată la fel cu balsam.

Lasă balsamul pe păr timp de 20 de minute înainte de clătire. Cel mai bine este să folosești un produs special tip balsam, astfel ca acumularea de produse să fie la minimum. Aplică această metodă maxim o dată pe săptămână.

Spălarea cu șampon

Această metodă este necesară pentru îndepărtarea prafului, ruginei și acumulării de reziduuri de produse. Ea necesită câteva etape.

În primul rând, aplică un produs pre-șampon sau ulei pe păr. Repartizează-l uniform cu degetele. Lasă produsul cel puțin 20-30 de minute. Apoi umezește-ți părul cu apă călduță și aplică puțin șampon. Masează-ți scalpul și șuvițele cu șampon.

Clătește cu apă călduță. Dacă e necesar, mai șamponează-te o dată. Îmbracă părul uniform cu balsam de la rădăcini la vârfuri și lasă-l timp de 10-20 de minute. Clătește cu apă rece sau călduță. La final, masează niște balsam pe șuvițe și coafează părul așa cum îți dorești.

Trucuri pe care e bine să le știi

  • Încearcă să menții pre-șamponul pe păr cât mai mult înainte de a-l spăla cu șampon. Se recomandă aplicarea cu 2-3 ore anterior spălării.
  • Spală părul cu apă călduță sau rece. Astfel vei preveni uscarea șuvițelor când folosești apa fierbinte. Pentru o distribuire uniformă, împarte părul în mai multe secțiuni în timpul șamponării și aplicării balsamului. Optează pentru produse potrivite tipului tău de păr și porozității lui.
  • Dacă ai păr creț natural, pentru a preveni uscarea părului ideal ar fi să te speli cu șampon o dată pe săptămână. Specialiștii recomandă să îți speli buclele numai cu apă și apoi în mod normal cel puțin o dată pe săptămână, pentru un plus de hidratare.
  • După rutina de spălare, poți aplica un balsam tip leave-in pe păr și apoi să îl coafezi, sau să ungi delicat părul cu o dischetă cu ulei de hidratare a părului, aranjându-l ulterior.
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Trei bucăți de friptură de miel cu vin și usturoi într-un bol
Rețete
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Dacă ești în căutare de rețete culinare tradiționale pentru masa de Paște, îți oferim drept inspirație și rețeta de friptură de miel cu vin și usturoi. Este simplă, rapidă și ușoară. Friptura de miel...
2
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
3
O femeie în rochie albă, cu aripi în spate
Horoscop
3 zodii au noroc în dragoste până pe 7 mai 2024. Luna aceasta promite sentimente intense
Luna mai 2024 ne aduce atât de mult noroc în dragoste încât s-ar putea să fim fericiți toată luna. Anumiți nativi sunt îndrăgostiți și pot ajunge să facă pasul cel mare. Ai mai jos...
4
O femeie care vopsește un ou cu ajutorul unuo șervețel
Timp liber
Ouă vopsite cu șervețele. Cum poți avea cele mai frumoase modele
În mod tradițional, ouăle de Paște se vopsesc în Joia Mare. Creștinii ortodocși obișnuiesc să înroșească ouăle de Paște sau să le ofere diferite modele spectaculoase. Îți oferim în cele ce urmează o nouă...
5
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
PARTENERI
×