Reclamă

Ingredientul care schimbă complet gustul salatei de vinete. Care este secretul pentru un preparat reușit

Bucătarii au dezvăluit care este ingredientul care schimbă complet gustul salatei de vinete. Salata de vinete este îndrăgită de românii de pretutindeni. Rețeta clasică se prepară foarte simplu, nu necesită foarte multe ingrediente și nici un timp îndelungat de pregătire.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 29 iulie 2023, 6:50

Salata de vinete este servită de cei mai mulți dintre noi ca aperitiv. Aceasta este vedeta sezonului de vară și nu numai. Pentru că vinetele se pot congela cu ușurință, acestea pot fi folosite chiar și iarna pentru a pregăti minunata salată. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingredientul care schimbă complet gustul salatei de vinete

Salata de vinete coapte necesită doar câteva ingrediente. Bucătarii profesioniști spun că pentru a putea pregăti salată de vinete ai nevoie de vinete coapte, puțin ulei de măsline, ierburi aromatice și multă răbdare. Unele persoane aleg să prepare salata de vinete cu maioneză, în timp ce altele preferă varianta cu mai puține calorii, care nu conține delicioasa maioneză.

Mai există și varianta în care poți consuma salată de vinete cu ceapă, însă acest ingredient este opțional în rețeta tradițională. Însă nu ceapa se află pe lista ingredientelor secrete oferite de bucătarii profesioniști. Acest aperitiv are nevoie de un alt lucru pentru a-și schimba complet gustul.

Pentru a oferi un gust cu totul deosebit, bucătarii profesioniști sugerează să adaugi în salata de vinete puțină nucă prăjită și tocată. Nucile prăjite și tocate vor oferi o nouă textură salatei de vinete, iar aceasta va deveni mult mai crocantă.

Gustul va fi și el puțin schimbat. Vinetele delicioase vor fi completate de gustul subtil al nucilor prăjite. Nucile pe care le alegi se pot adăuga în funcție de preferințe.

Reclamă

Poți folosi nuci pecan, nuci caju sau migdale. Ai grijă să le mărunțești și să le prăjești cu atenție înainte de a le adăuga în rețeta clasică de salată de vinete. Acest ingredient special trebuie adăugat spre finalul procesului de preparare al salatei tale de vinete.

Cum prepari salata de vinete

Pentru pregătirea salatei de vinete cu maioneză și nuci nu ai nevoie de foarte multe ingrediente:

Reclamă
  • 1 kg de vinete
  • Ulei de măsline
  • ½ linguriță de sare
  • 500 gr nuci prăjite și tocate

Pentru prepararea maionezei:

  • 2 gălbenușuri de ouă medii
  • 2 lingurițe de muștar clasic
  • 350 – 400 ml de ulei de floarea soarelui
  • 1 linguriță de apă minerală
  • sare
  • suc de lămâie

Începe prin pregătirea vinetelor. Acestea trebuie coapte la cuptor. Pune vinetele pe o hârtie de copt și ai grijă să le înței din loc în loc. Hârtia de copt trebuie pusă pe grătarul cuptorului, iar sub vinete pune o tavă cu apă.

Pornește cumporul la 200 de grade și lase vinetele pentru aproximativ o oră. În tot acest timp mai scoate grătarul din când în când pentru a verifica vinetele și pentru a le așeza mai bine.

După ce s-au copt, scoate vintele și așează grătarul cu acestea pe o tavă sau deasupra chiuvetei. Peste vinete pune o folie de prospețime și lasă-le așa timp de 10 minute.

În felul acesta îți va fi mult mai ușor să le decojești. După ce vinetele s-au scurs și le-ai curățat de coajă poți începe să le toci mărunt. Peste vinetele tocate presare o linguriță de sare. În paralel poți prepara și rețeta de maioneză clasică.

După ce ai terminat și prepararea maionezei, poți înce să încorporezi ingredientele. În bolul în care se află vinetele tocate adaguă maioneza, puțin piper, uleiul de măsline și nucile tocate. Potrivește gustul salatei la final cu puține ierburi aromatice. La final te vei bucura de o rețetă gustoasă și savuroasă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×