Reclamă

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Dacă ești în căutare de rețete culinare tradiționale pentru masa de Paște, îți oferim drept inspirație și rețeta de friptură de miel cu vin și usturoi. Este simplă, rapidă și ușoară.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 2 mai 2024, 5:10

Friptura de miel face parte din meniul tradițional pentru mesele Sfintelor Sărbători Pascale. O poți prepara în multe moduri și din diferite porțiuni de carne. Poți găti friptura din pulpă de miel, din coaste sau din cotlete. Celelalte părți se folosesc la ciorbă sau la drob. De asemenea, poți prepara friptura de miel în mai multe moduri: la tigaie, la cuptor sau pe grătar. Iese fragedă și foarte gustoasă indiferent de varianta aleasă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Un alt exemplu de friptură din carnea de miel îl poți descoperi în rețeta de pulpă de miel la cuptor cu cimbru și usturoi. Mai jos îți oferim rețeta detaliată pentru varianta cu vin și usturoi.

Friptură de miel cu vin și usturoi – Ingrediente

  • 1500 gr pulpă de miel
  • sare și piper după gust
  • 1 linguriță cu boia de ardei dulce
  • 4-5 căței de usturoi
  • 125 ml ulei
  • 200 ml vin alb sau rose sec
  • câteva crenguțe de cimbrișor sau de cimbru.
Reclamă

Rețeta fripturii de miel cu vin și usturoi – Mod de preparare

Începe cu pregătirea cărnii de miel, care trebuie curățată de pielițe, tendoane și grăsime. După curățare, o speli bine cu apă rece și o tamponezi cu prosoape de hârtie. Porționează carnea de miel în bucăți mai mici și presară peste ea sare, piper și boia de ardei dulce. Las-o deoparte 15-20 de minute, până când te ocupi de celelalte ingrediente.

Patru bucăți de carne de miel cu crenguțe de cimbrișor și crenguțe de rozmarin și un bol cu usturoi
Carnea se porționează în bucăți mai mici și se asezonează cu sare și piper / Shutterstock

Cum prepari friptură de miel cu vin și usturoi

Unge cu ulei din belșug o tavă mare de cuptor sau un vas termorezistent. Presară crenguțe de cimbrișor sau de cimbru, proaspete sau uscate, la baza tăvii. Peste ele, așază bucățile din carne de miel. Presară printre bucățile de carne și cățeii de usturoi. Unge carnea la suprafață cu restul de ulei, apoi toarnă vinul în tavă.

Reclamă

Pune folie de aluminiu sau de staniol peste tavă și găurește-o cu vârful unui cuțit în 2-3 locuri. Introdu tava în cuptor și așaz-o pe sertarul de la mijloc. Pornește cuptorul și setează temperatura la 190 de grade Celsius, iar timpul pentru 90 de minute.

După ce au trecut 50-60 de minute, întoarce carnea pe partea cealaltă,. După ce au expirat cele 90 de minute, înlătură folia de aluminiu și mărește temperatura la 200 de grade Celsius. Mai întoarce carnea odată în tavă și las-o să se mai prepare pentru încă 15-20 de minute. Testează carnea introducând o furculiță în ea. Dacă aceasta pătrunde ușor în carne, friptura este preparată.

Friptură de miel cu vin și usturoi în tavă
Carnea de miel se prepară la cuptor într-un vas acoperit / Shutterstock

Poți prepara și o garnitură de cartofi sau garnitura preferată pentru a o servi cu delicioasa friptură de miel cu vin și usturoi. Merge și o salată de legume sau una de murături.

Iar dacă vrei să-ți sporești colecția de rețete cu carne de miel, mai trece pe lista de preparat și rețeta de friptură de miel cu usturoi și rozmarin, preparată la cuptor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 13 mai – 19 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de tensiuni pe plan amoros în această perioadă. Horoscopul săptămânii 13 mai – 19 mai 2024 vine să aducă vești pentru toate cele 12 zodii în parte. Vor avea loc transformări...
2
cartonașe cu simboluri chinezești ținute în mână de o femeie
Horoscop
5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Un nou capitol se deschide în fața lor
Specialiștii în astrologie vin cu informații prețioase în această perioadă. Află care sunt cele 5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Celelalte sunt pregătite să-și asculte propriile sentimente și să nu se îndepărteze...
3
O femeie care se uită în frigider, noaptea
Sănătate
Pași pentru a scăpa de grăsimea de pe burtă. Obiceiurile pe care specialiștii le interzic
Renunță la aceste obiceiuri dacă vrei să scapi de grăsimea viscerală. Dacă reușești să o elimini poți reduce și riscul de afecțiuni cronice, cum ar fi bolile de inimă și diabetul. Ai mai jos...
4
fată frumoasă pe un lac ține o lună în mână într-un apus
Horoscop
Cum se manifestă fiecare zodie săptămâna aceasta folosind puterea Lunii. Ce arată astrele
Nu de puține ori, mișcările astrale i-au influențat pe nativi. Află cum se manifestă fiecare zodie săptămâna aceasta folosind puterea lunii. Atrag după sine noi începuturi, asta dacă există dorințe de schimbare. Optimismul și...
5
Șarlotă de căpșuni și pișcoturi pe un platou de sticlă
Rețete
Șarlotă de căpșuni. Rețetă de tort cu pișcoturi și cremă de frișcă
Este sezonul căpșunilor și dorești inspirație pentru deserturi savuroase în care să le incluzi? Poți începe cu o rețetă simplă și rapidă de șarlotă de căpșuni. Este rețeta unui tort fără coacere, având ca...
PARTENERI
×