Friptura de miel face parte din meniul tradițional pentru mesele Sfintelor Sărbători Pascale. O poți prepara în multe moduri și din diferite porțiuni de carne. Poți găti friptura din pulpă de miel, din coaste sau din cotlete. Celelalte părți se folosesc la ciorbă sau la drob. De asemenea, poți prepara friptura de miel în mai multe moduri: la tigaie, la cuptor sau pe grătar. Iese fragedă și foarte gustoasă indiferent de varianta aleasă.
Un alt exemplu de friptură din carnea de miel îl poți descoperi în rețeta de pulpă de miel la cuptor cu cimbru și usturoi. Mai jos îți oferim rețeta detaliată pentru varianta cu vin și usturoi.
Friptură de miel cu vin și usturoi – Ingrediente
- 1500 gr pulpă de miel
- sare și piper după gust
- 1 linguriță cu boia de ardei dulce
- 4-5 căței de usturoi
- 125 ml ulei
- 200 ml vin alb sau rose sec
- câteva crenguțe de cimbrișor sau de cimbru.
Rețeta fripturii de miel cu vin și usturoi – Mod de preparare
Începe cu pregătirea cărnii de miel, care trebuie curățată de pielițe, tendoane și grăsime. După curățare, o speli bine cu apă rece și o tamponezi cu prosoape de hârtie. Porționează carnea de miel în bucăți mai mici și presară peste ea sare, piper și boia de ardei dulce. Las-o deoparte 15-20 de minute, până când te ocupi de celelalte ingrediente.
Cum prepari friptură de miel cu vin și usturoi
Unge cu ulei din belșug o tavă mare de cuptor sau un vas termorezistent. Presară crenguțe de cimbrișor sau de cimbru, proaspete sau uscate, la baza tăvii. Peste ele, așază bucățile din carne de miel. Presară printre bucățile de carne și cățeii de usturoi. Unge carnea la suprafață cu restul de ulei, apoi toarnă vinul în tavă.