Reclamă

Pulpă de miel la cuptor cu cimbru și usturoi

Dacă dorești să-ți surprinzi familia cu o friptură de miel delicioasă, fragedă și suculentă în timpul mesei de Paște, îți recomandăm să testezi rețeta de pulpă de miel la cuptor cu cimbru și usturoi.

Publicat: 20 aprilie 2022, 7:56

Cimbrul și usturoiul, adăugate din belșug, dau o savoare excelentă fripturii de miel. Rețeta nu are grad de dificultate ridicat, iar ingredientele folosite sunt puține și foarte simple. Important este să acorzi puțină atenție marinării pulpei de miel, pentru un gust optim și o reușită sigură.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Poți opta să prepari pulpa de miel întreagă, dar o poți la fel de bine și dezosa. Îți prezentăm mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a pregăti și tu rețeta de friptură din pulpă de miel dezosată.

Pulpă de miel la cuptor cu cimbru și usturoi – Ingrediente

  • 1 pulpă de miel de 2 kg
  • 1 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță de piper
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • 50 gr de unt gras
  • sucul de la o lămâie
  • 5-6 crenguțe de cimbru verde
  • 1 căpățână de usturoi
  • 200 ml apă.
Reclamă

Rețetă de friptură de miel la cuptor – Mod de preparare

Începe cu pregătirea ingredientelor și a pulpei de miel.

Curăță usturoiul, clătește-l cu apă rece și toacă-l în bucăți mici. Strivește ușor o parte din bucățile de usturoi pentru a-și degaja pe deplin aroma. Toacă mărunt și puțin cimbru.

Așază pulpa de miel pe un tocător de lemn. Cu ajutorul unui cuțit pentru filetat cărnurile, crestează carnea chiar pe lângă os. Îndepărtează osul, dar nu-l arunca. Îl poți adăuga în ciorba de miel pentru un plus de savoare. Pune uleiul într-o tigaie pe flacăra aragazului. Adaugă untul și lasă-l să se topească. Stinge focul și lasă untul amestecat cu ulei să se răcească.

Unge carnea de miel cu o parte din acest amestec de unt cu ulei pe ambele părți. Presară tot pe ambele părți sare și piper, dar și bucățile de usturoi și cimbrul tocat. Rulează carnea strâns cu usturoi și cimbru la interior. Înfășoară peste ea de la un capăt la altul sfoară de bucătărie. Leag-o bine la capete pentru a nu se desface. Pune carnea într-o pungă de prospețime și las-o la frigider pentru 5-6 ore sau chiar de pe o zi pe alta. Pune restul de unt cu ulei la frigider.

Reclamă

Vezi mai multe imagini cu pașii de preparare ai fripturii de miel accesând GALERIA FOTO!

Pasul de pregătire a pulpei de miel pentru friptură
Pulpa de miel se asezonează cu cimbru și usturoi din belșug pentru o aromă deosebită / Profimedia Images

Cum prepari friptura din pulpă de miel la cuptor

După expirarea timpului de marinare a cărnii, așază tigaia cu unt și ulei pe flacăra aragazului. Las-o până se topește din nou untul și rumenește carnea de miel în ea. Întoarce carnea de pe o parte pe cealaltă până când este bine sigilată. Adaugă restul de cimbru în tigaie și restul de usturoi, toarnă și apa și pune tigaia la cuptor, pentru 40-50 de minute, la 175 de grade Celsius. Pe la jumătatea timpului întoarce carnea pe partea cealaltă pentru a se rumeni uniform.

După ce scoți tigaia cu friptură de miel de la cuptor, acoper-o cu un capac și lasă carnea să se tempereze înăbușit. Va fi și mai suculentă și mai fragedă când o vei porționa.

Poți servi friptura din pulpă de miel așezată frumos pe frunze de salată verde sau înconjurată de cartofi preparați la cuptor. La fel de gustoasă va fi și dacă optezi să o servești cu un sos delicios de roșii.

Și dacă te-am convins cu rețeta de friptură din pulpă de miel la cuptor, îți dezvăluim și secretul celei mai bune ciorbe de miel.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×