Cimbrul și usturoiul, adăugate din belșug, dau o savoare excelentă fripturii de miel. Rețeta nu are grad de dificultate ridicat, iar ingredientele folosite sunt puține și foarte simple. Important este să acorzi puțină atenție marinării pulpei de miel, pentru un gust optim și o reușită sigură.
Poți opta să prepari pulpa de miel întreagă, dar o poți la fel de bine și dezosa. Îți prezentăm mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a pregăti și tu rețeta de friptură din pulpă de miel dezosată.
Pulpă de miel la cuptor cu cimbru și usturoi – Ingrediente
- 1 pulpă de miel de 2 kg
- 1 linguriță de sare
- 1/2 linguriță de piper
- 30 ml ulei de floarea soarelui
- 50 gr de unt gras
- sucul de la o lămâie
- 5-6 crenguțe de cimbru verde
- 1 căpățână de usturoi
- 200 ml apă.
Rețetă de friptură de miel la cuptor – Mod de preparare
Începe cu pregătirea ingredientelor și a pulpei de miel.
Curăță usturoiul, clătește-l cu apă rece și toacă-l în bucăți mici. Strivește ușor o parte din bucățile de usturoi pentru a-și degaja pe deplin aroma. Toacă mărunt și puțin cimbru.
Așază pulpa de miel pe un tocător de lemn. Cu ajutorul unui cuțit pentru filetat cărnurile, crestează carnea chiar pe lângă os. Îndepărtează osul, dar nu-l arunca. Îl poți adăuga în ciorba de miel pentru un plus de savoare. Pune uleiul într-o tigaie pe flacăra aragazului. Adaugă untul și lasă-l să se topească. Stinge focul și lasă untul amestecat cu ulei să se răcească.
Unge carnea de miel cu o parte din acest amestec de unt cu ulei pe ambele părți. Presară tot pe ambele părți sare și piper, dar și bucățile de usturoi și cimbrul tocat. Rulează carnea strâns cu usturoi și cimbru la interior. Înfășoară peste ea de la un capăt la altul sfoară de bucătărie. Leag-o bine la capete pentru a nu se desface. Pune carnea într-o pungă de prospețime și las-o la frigider pentru 5-6 ore sau chiar de pe o zi pe alta. Pune restul de unt cu ulei la frigider.