Consumul unei varietăți de fructe și legume este unul dintre multele aspecte care fac dieta mediteraneană să fie una sănătoasă. De asemenea, include o abundență de nuci, leguminoase, fasole și grăsimi sănătoase din ulei de măsline și pește.
Consumul alimentelor de sezon ar putea fi benefic pentru organism
Specialiștii spun că, indiferent în ce parte a lumii locuiești, cumpărarea produselor de sezon este un pas ușor către obiceiuri alimentare mai bune.
Consumul alimentelor de sezon este un fel de cale pentru a construi o varietate în dieta zilnică, spun specialiștii. Consumul unei varietăți mari de fructe și legume este, de asemenea, o parte importantă a unei nutriții echilibrate.
Aceste obiceiuri pot scădea riscul bolilor de inimă, a obezității și a altor afecțiuni cronice.
Alegerea fructelor și legumelor care sunt abundente pe piață în fiecare lună este o modalitate perfectă de a-ți diversifica dieta.
Toate aceste legume sunt bogate în antioxidanți și fibre și oferă o gamă largă de vitamine, minerale și carbohidrați complecși. De asemenea, consumul alimentelor de sezon te împiedică să mai cumperi alimente procesate care ar putea fi periculoase pentru alimentatia ta.
A consuma produse de sezon înseamnă adesea și a mânca local, spun specialiștii de la Health.com. Pe lângă beneficiile pentru mediu, produsele locale au, în general, mai mulți nutrienți, deoarece s-au copt în mod natural și sunt consumate imediat după ce au fost culese.
În felul acesta vei putea să maximizezi vitaminele și mineralele care se află în alimente.