Reclamă

Consumul alimentelor de sezon ar putea fi benefic pentru organism, potrivit nutriționiștilor

Consumul alimentelor de sezon ar putea fi benefic pentru organism. Studiile arată că o „dietă cu alimente de sezon” poate să-ți ofere mult mai multe vitamine organismului. Pe măsură ce vara înaintează, specialiștii recomandă introducerea de noi fructe și legume în alimentație.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 21 iunie 2024, 8:49

Consumul unei varietăți de fructe și legume este unul dintre multele aspecte care fac dieta mediteraneană să fie una sănătoasă. De asemenea, include o abundență de nuci, leguminoase, fasole și grăsimi sănătoase din ulei de măsline și pește.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Consumul alimentelor de sezon ar putea fi benefic pentru organism

Specialiștii spun că, indiferent în ce parte a lumii locuiești, cumpărarea produselor de sezon este un pas ușor către obiceiuri alimentare mai bune.

Consumul alimentelor de sezon este un fel de cale pentru a construi o varietate în dieta zilnică, spun specialiștii. Consumul unei varietăți mari de fructe și legume este, de asemenea, o parte importantă a unei nutriții echilibrate.

Aceste obiceiuri pot scădea riscul bolilor de inimă, a obezității și a altor afecțiuni cronice.

Alegerea fructelor și legumelor care sunt abundente pe piață în fiecare lună este o modalitate perfectă de a-ți diversifica dieta.

Reclamă

Toate aceste legume sunt bogate în antioxidanți și fibre și oferă o gamă largă de vitamine, minerale și carbohidrați complecși. De asemenea, consumul alimentelor de sezon te împiedică să mai cumperi alimente procesate care ar putea fi periculoase pentru alimentatia ta.

A consuma produse de sezon înseamnă adesea și a mânca local, spun specialiștii de la Health.com. Pe lângă beneficiile pentru mediu, produsele locale au, în general, mai mulți nutrienți, deoarece s-au copt în mod natural și sunt consumate imediat după ce au fost culese.

În felul acesta vei putea să maximizezi vitaminele și mineralele care se află în alimente.

Reclamă

Vei maximiza, de asemenea, polifenolii și antioxidanții care sunt bazele modului în care reducem riscul de îmbolnăvire, menționează Parade.com.

Cum poți începe să consumi fructe și legume de sezon

Schimbarea dietei necesită multă atenție. Poate fi dificil să-ți diversifici dieta din prima cu fructe și legume de sezon.

Specialiștii recomandă să introduci treptat noile alimente în dieta ta. Este important să explorezi și să decizi ce fructe și legume sunt pe placul tău. Cele mai multe fructe și legume de sezon se găsesc la piață, însă pot fi achiziționate și sin supermarket.

Nutriționiștii recomandă achiziționarea legumelor de la lanțurile regionale de produse alimentare. Dacă alegi să cumperi dintr-un supermarket este important să te uiți pe eticheta produselor.

Experții avertizează că alimentele de sezon nu sunt „un remediu general valabil”. Persoanele care trăiesc în zone unde clima este preponderent rece suferă de deficiențe nutriționale în timpul iernilor lungi și grele.

Acest lucru înseamnă că ar trebui să continui să cumperi legume și verdețuri în tot timpul anului, nu doar atunci când se află pe piață.

Înainte de a alege să consumi fructe și legume de sezon este recomandat să ai o discuție cu medicul tău specialist. Acesta îți poate cere un set de analize pentru a putea stabili împreună dacă dieta cu fructe și legume de sezon este potrivită pentru nevoile organismului tău.

Asemănătoare dietei cu alimente de sezon este dieta mediteraneană. Nutriționiștii spun că dieta mediteraneană are o mulțime de beneficii pentru sănătate

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Fată cu zâmbetul pe buze îmbrăcată elegant care ține în mână bani
Horoscop
Zodiile cu noroc la bani în această toamnă. Vezi dacă te numeri printre ele
Pentru acești nativi astrele vin cu surprize în plan financiar. Zodiile cu noroc la bani în această toamnă se vor simți privilegiate. E momentul să strângă recolta pentru ceea ce au muncit până acum....
2
Două zâne într-o pădure, una dintre ele pe un cal
Horoscop
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Dacă te-ai confruntat cu o doză de noroc în ultima vreme, ar putea fi timpul să arunci o privire la ce se întâmplă în stele. Din cauza mai multor tranzite astrologice stresante pe care...
3
Cremă de vanilie cu unt - Mousseline în bol alb, alături de păstăi de vanilie și o sită cu zahăr
Rețete
Cremă de vanilie cu unt. Cum prepari delicioasa Mousseline
Dacă nu mai știi ce cremă să prepari pentru umplerea prăjiturilor sau torturilor îți recomandăm rețeta de cremă de vanilie cu unt, denumită Mousseline. Crema Mousseline este o variantă a cremei clasice de patiserie...
4
Mariah Carey în timp ce poartă o ținută extravagantă și cântă pe scenă în Las Vegas
Divertisment
Mariah Carey are datorii în valoare de zeci de mii de dolari. Stilul de viață extravagant o costă scump pe artistă
Mariah Carey are datorii în valoare de zeci de mii de dolari. Stilul de viață extravagant al artistei o costă scump. Tensiunile financiare par să pună tot mai multă presiune asupra sa. Apropiații divei...
5
Brad Pitt și George Clooney în timp ce pozează împreună pe covorul roșu la premiera filmului Wolfs din Los Angeles
Divertisment
Brad Pitt și George Clooney au participat la premiera Wolfs din Los Angeles. Cum au pozat cei doi actori pe covorul roșu
Brad Pitt și George Clooney au participat la premiera Wolfs din Los Angeles. Cei doi actori au pozat împreună pe covorul roșu. La evenimentul special și-a făcut prezența și iubita lui Pitt. Ines de...
PARTENERI
×