Reclamă

Michael Pollan spune că broccoli e mai bun decât orice supliment alimentar. Motivul pentru care autorul american susține acest lucru

Ești atentă cu nutriția ta și te preocupă alegerea suplimentelor alimentare complementare, care să îi asigure organismului tău doza optimă de nutrienți. Michael Pollan, autor de origine americană, spune că broccoli e mai bun decât orice supliment alimentar. Descoperă motivul pentru care suține acest lucru.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 1 iulie 2024, 6:21

Michael Pollan este un autor preocupat de studiul sistemului alimentar de peste 20 de ani. El susține alimentația centrată pe mâncare adevărată, neprocesată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Legumele sunt printre alimentele sale preferate. Acesta consideră că broccoli este mai bun decât orice supliment alimentar.

Află care sunt beneficiile consumului de broccoli și de ce să îl alegi în detrimentul suplimentelor alimentare.

De ce Michael Pollan susține că broccoli e mai bun decât orice supliment alimentar

Legumele oferă mai multe beneficii pentru sănătate decât administrarea de suplimente scumpe, afirmă Pollan. Nutriționiștii din domeniul suplimentelor și experți de top în longevitate susțin teoria acestuia.

„Corpurile noastre au evoluat pentru a obține nutrienți din alimente, nu din pastile. Așa că nu este de mirare că suplimentele nu funcționează în general, decât dacă ai o deficiență foarte specifică”, a spus Pollan, citat de Business Insider.

Reclamă

Beneficiile consumului de broccoli

Broccoli este unul dintre cele mai sănătoase alimente, care oferă o mulțime de beneficii pentru sănătate. Alături de broccoli, poți opta pentru varză, varza kale sau conopidă. Sunt renumite pentru proprietățile lor excelente, cum ar fi îmbunătățirea circulației și a fluxului sanguin și pot ajuta la prevenirea unui număr de boli legate de înaintarea în vârstă.

Oamenii de știință susțin că broccoli și alte crucifere conțin substanțe chimice pe bază de sulf, numite glucozinolați, care dau acestor legume aroma lor amară. Atunci când le tăi, le mesteci și sunt digerate, aceste substanțe chimice puternice se descompun în compuși bioactivi care te ajută să previi anumite forme de cancer.

Reclamă

Poți consuma broccoli atât crud, pregătit la abur, cât și gătit în câțiva pași simpli. Fierbe-l timp de 3-5 minute, dar nu mai mult. Astfel, își va păstra toți nutrienții și te vei bucura de toate proprietățile sale benefice pentru organism.

Vitaminele din alimentele neprocesate sunt esențiale pentru sănătatea organismului

Autorul american susține că administraea unui supliment alimentar nu are același efect precum consumarea cu regularitate a alimentelor neprocesate, precum fructe, legume, ouă sau nuci.

„Când au identificat un compus și apoi l-au introdus într-un supliment, nu a avut același efect”, a adăugat Pollan.

Deoarece suplimentele nu sunt atât de bine reglementate, este adesea dificil să știi ce primești și poate fi aproape imposibil să-ți dai seama dacă suplimentele pe care le iei te ajută sau îți fac mai mult rău decât bine, scrie Business Insider.

De cealalta parte, se află consumul de legume, în special de broccoli. Dacă mănânci broccoli regulat, vei reduce riscul de accidente vasculare cerebrale. Pe lângă proprietățile sale anticancerigene, printre beneficiile consumului de broccoli se află și faptul că previne depunerea grăsimii abdominale. De asemenea, poate ajuta intestinul să rămână sănătos și echilibrat.

În general, niciun supliment nu poate egala o dietă bună și o rutină riguroasă de exerciții fizice, pentru a ajuta la prevenirea bolilor cronice. Fii atentă la fiecare dintre alegerile pe care le faci în materie de nutriție și asigurăte incluzi in dieta la zilnică alimente bogate în fibre, vitamine și minerale.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii iulie 2024. Zodiile renunță la măști și își arată adevărata personalitate
Este perioada ideală pentru vindecare și pentru a face pace cu trecutul mai puțin pozitiv. Citește horoscopul lunii iulie 2024 și află detalii despre toate zodiile în parte. Atunci când începe sezonul Leului toți...
2
O fetiță frumoasă cu o baghetă în mână
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a lunii iulie 2024 pentru fiecare semn zodiacal. Află când sunt astrele de partea ta
Cele mai norocoase zile din iulie 2024 sunt influențate de multe tranzite astrologice semnificative care au loc pe parcursul lunii. Află care e cea mai norocoasă zi a lunii iulie 2024 pentru fiecare semn...
3
O femeie machiată natural
Frumusețe
Cu ce poți înlocui fondul de ten vara. Soluții pentru un look impecabil
În ultimul timp, femeile optează pentru un look cât mai natural. De la vizionarea tutorialelor de machiaj până la mărturisirile specialiștilor din industria frumuseții, din ce în ce mai multe recomandări se referă la...
4
Cuplu care ține o hartă în mână
Horoscop
Zodii care au toate șansele să lase tot și să călătorească în lume. Nativii care apreciază experiențele noi
Cutreierea globului este un vis pentru călătorii cu sete de nou și aventură. În astrologie există puține zodii care au o poftă mare de călătorie. Explorarea colțurilor lumii și experimentarea atracției magnetice a culturilor...
5
Prăjitura răsturnată cu piersici pe un platou de sticlă cu picior
Rețete
Prăjitura răsturnată cu piersici, pentru răsfățul unei zile de vară
Prăjitura răsturnată cu piersici este un desert clasic, cu o prezentare spectaculoasă și un gust delicios. Baza caramelizată cu piersici adaugă o notă de dulceață și savoare, în timp ce aluatul este pufos și...
PARTENERI
×