Reclamă

Cofeina pentru ten. Ce beneficii are și cum se folosește

Tot mai multe femei folosesc cofeina pentru ten. Aceasta are o mulțime de beneficii și poate fi introdusă cu ușurință în rutina de îngrijire a pielii. Tot mai multe produse cosmetice conțin această substanță, tocmai datorită calităților naturale.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 27 mai 2023, 6:02

Cofeina are o acțiune antiinflamatoare la nivelul tenului. Totodată aceasta ajută la stimularea microcirculației sangvine. Cu atât de multe beneficii, nu este de mirare faptul că a devenit un produs foarte popular printre femeile din lumea întreagă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce beneficii are cofeina pentru ten

Cofeina este ingredientul principal din cafea. Sigur și tu ai consumat o ceașcă de cafea dimineața pentru a avea parte de mai multă energie. Este o băutură care îți stimulează rapid organismul și te face să te simți mai energică și mai plină de viață.

Însă cofeina poate fi folosită și la nivel extern. Aceasta are nenumărate beneficii pentru ten. Cofeina face parte din familia alcaloizilor și are în componența sa un număr important de antioxidanți. De regulă, cofeina ajută la reducerea radicalilor liberi din organism și la reducerea inflamației.

Când vine vorba de îngrijirea tenului, cofeina este ideală datorită proprietăților antioxidante. Efectul antiinflamator reduce roșeața și aspectul tenului gras. Totodată, cofeina ajută la reducerea și estomparea ridurilor și a liniilor fine. 

Masca ce include cofeină poate ajuta la creșterea ritmului circulației sangvine și la dizolvarea petelor mici de grăsime.

Reclamă

Fiind un compus bogat în vitamina C, cofeina stimulează producerea de colagen și elastină. Acest lucru oferă tenului elasticitatea și fermitatea de care are nevoie.

Cum se introduce cofeina în rutina de beauty

Cu atât de multe beneficii, probabil ești tentată să folosești cofeina în rutina zilnică de îngrijire a tenului. Cu toate acestea, specialiștii în beauty spun pentru Glamour faptul că aceasta ar trebui inclusă treptat în rutina de beauty.

Reclamă

Măștile care conțin cofeină ar trebui folosite seara, de cel mult 2-3 ori pe săptămână. Aceste măști nu sunt recomandate pentru a fi utilizate zilnic.

Cofeina este, în general, foarte bine tolerată de piele. Cu toate acestea, este important să o introduci cu grijă în rutina de îngrijire, mai ales dacă te confrunți cu un ten sensibil.

Posibile efecte secundare

Excesul de cofeină din organism poate produce multe probleme la nivel extern. Însă aici vorbim de consumul de cofeină. Când vine vorba de efectele negative ale cofeinei aplicate pe ten, lucrurile stau complet diferit.

Măștile cu cofeină ar trebui să fie, în cea mai mare parte a timpului, infonesive. Acestea nu ar trebui să producă erupții sau iritații. Află ma multe și despre măștile cu ciocolată.

Cu toate acestea, unele persoane au o sensibilitate mai crescută a tenului. În cazul în care observi pete, apar mâncărimi, roșeață sau iritații, atunci clătește masca cu cofeină de pe față și încearcă să calmezi tenul.

Apelează la medicul specialist înainte de a decide dacă poți aplica o mască cu acest produse pe față. Medicul te va îndruma și îi va oferi cele mai bune sfaturi în ceea ce privește utilizarea cofeinei în rutina ta zilnică de îngrijire.

Este important să-ți cunoști foarte bine tenul înainte de a introduce un nou produs în rutina de îngrijire. Mai mult specialiștii recomandă să testezi produsul într-o zonă mai mică înainte de a-l aplica pe ten.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Coaste de miel rumenite la cuptor
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
Femeie amestecând cu o lingură în cremă de cacao cu unt
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
4
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
PARTENERI
×