Reclamă

Ordinea corectă pentru aplicarea produselor de skincare. Sfaturi de la specialiștii în frumusețe

Rutina de îngrijirea a tenului trebuie organizată în funcție de nevoile fiecărei persoane. Pentru ca aceasta să aibă rezultate este necesar să o respecți cu strictețe și să încerci să nu te abați de la ea. Când vine vorba de rezultate rapide, specialiștii spun că la fel de mult contează și ordinea corectă pentru aplicarea produselor de skincare.

Publicat: 12 noiembrie 2022, 6:13

Nu este suficient să-ți cuperi cele mai bune produse de skincare pentru a avea rezultatele dorite. Acestea trebuie să fie potrivite nevoilor tenului tu și să fie aplicate în ordinea corectă. Specialiștii în frumusețe dezvăluie care sunt cele mai noi tendințe în materie de îngrijirea feței.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ordinea corectă pentru aplicarea produselor de skincare

Produsele de skincare sunt tot mai populare, iar subiectul a acaparat discuțiile femeilor din întreaga lume. Internetul este plin de sfaturi, însă de multe ori informația poate să devină copleșitoare, mai ales dacă ești la început. Pentru a avea parte de o rutin de îngrijire cât mai corectă, specialiștii spun că trebuie să înveți să te organizezi.

Prima regulă în aplicarea produselor de îngrijire a tenului este aceea de a aplica la început produsele cu o textură mai lejeră.

Dacă ți-ai curățat tenul cu un cleanser, următorul pas este să aplici un serum, iar mai apoi o cremă hidratantă. Motivul este destul de simplu de înțeles.

Pielea va absorbi mai întâi produsul cu textura mai lejeră, pentru ca acesta să fie efficient, atunci el trebuie aplicat înaintea celorlalte produse de skincare.

Reclamă

Conform specialiștilor de la Cosmopolitan, ordinea corectă de aplicarea a produselor pentru rutina de dimineață este următoarea: cleanser, toner, serum, crema de ochi, tratamente aplicate la nivel local, cremă hidratantă, cremă de protecție solară.

Ordinea corectă de aplicare a produselor de skincare pentru rutina de seară este următoarea: cleanser, toner, serum, cremă de ochi, tratamente aplicate la nivel local, cremă hidratantă, retinol, ulei de față.

Fiecare rutină diferă de la o persoană  la alta, iar aceasta trebuie stabilită alături de medicul specialist.

Reclamă

Cleanser

Când vine vorba de curățare, aceasta trebuie făcută atât dimineața, cât și seara. Îndepărtarea machiajului și curățarea tenului nu trebuie să lipsească din rutina ta de îngrijire. Folosește mereu produsele potrivite tipului tău de ten. Curăță cu grijă tenul și încearcă să îl usuci prin tapotare. După ce tenul tău este curat, poți începe să aplici celelalte produse de skincare.

Află și ce se poate întâmpla cu tenul tău dacă dormi în fiecare seară machiată. Uite de ce nu este recomandat să lași machiajul pe față peste noapte.

Toner

Acest produs de îngrijire nu trebuie să lipsească din rutina ta. El trebuie folosit în rutina de dimineață, dar și în cea de seară. Specialiștii recomandă să alegi un produs care să nu fie pe bază de alcool și care să nu irite tenul. Tonerul nu trebuie să se simtă greu pe tenul tău. Acesta ar trebui să aibă o textură lejeră și să-ți hidrateze complet tenul pentru a fi pregătit pentru următorii pași de îngrijire.

Serum

Serul se folosește atât dimineața, cât și seara. Produsul face parte din categoria celor care au o textură lejeră, prin urmare trebuie aplicat în prima parte a rutinei de îngrijire a tenului. Acest pas este opțional în rutina de îngrijire, dar poate fi un început bun pentru a-ți îmbunătăți rutina de îngrijire.

Crema de ochi

Crema de ochi are o textură lejeră și are rolul de a hidrata zona sensibilă din zona ochilor. Aceasta trebuie aplicată înainte altor produse de hidratare, precum crema hidratantă sau uleiul de față. Crema de ochi se poate folosi atât dimineața, cât și seara.

Tratament local

Tratamentele locale trebuie aplicate înainte de crema hidratantă. Aceste produse pot viza petele solare, acneea sau diferite imperfecțiuni ale tenului. Tratamentele locale se aplică după ce tenul tău a fost consultat de un specialist, iar acesta ți-a oferit produsele necesare problemelor cu care te confrunți. Acestea trebuie aplicate locale și este necesar să aștepți până ce sunt absorbite în piele.

Crema hidratantă și SPF

Din rutina de îngrijire nu trebuie să lipsească pasul hidratării. Alege un produs cu o textură potrivită nevoilor tale. Hidratarea este esențială și te pregătește pentru următorul pas din rutina ta de îngrijire. După crema hidratantă nu uita să adaugi și un produs cu un factor de protecție solară.

Cea mai simplă rutină de îngrijire pentru începători

Atunci când ești la început de drum lucrurile pot părea foarte complicate. Ordinea corectă pentru aplicarea produselor de skincare poate fi intimidantă uneori. Nu ai nevoie de o rutină de îngrijire în zece pași. Pentru început trebuie să urmezi trei reguli simple pentru a trata și preveni imperfecțiunile.

Primul pas constă în curățare. Vei avea nevoie de un cleanser blând, potrivit tipului tău de ten, pe care să-l folosești pentru a-ți curăța fața.

Cel de-al doilea pas ține de hidratare. Specialiștii recomandă să folosești o cremă cu o textură lejeră, fără parfum, care să fie aleasă în funcție de nevoile tipului tău de ten.

Cel de-al treilea pas ține de protecție. Crema de protecție solară nu trebuie să lipsească din rutina ta de îngrijire indiferent de perioada anului.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Un copac plin cu bani
Horoscop
Zodii care pot face bani mulți după Paște. Vezi dacă te numeri printre norocoși
Chiar dacă nu ești unul dintre aceste patru semne zodiacale, mai ai șansa de a câștiga bani în plus în 2024. Vezi care e lista cu zodii care pot face bani mulți după Paște,...
2
Loni Willison caută mâncare într-o pubelă albastră
Divertisment
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată prin care aceasta a trecut. Blonda, în vârstă de 40 de ani, a încercat...
3
Melissa McCarthy pozată la gala Premiilor Oscar 2019
Divertisment
Transformarea Melissei McCarthy după ce a fost acuzată că a folosit un medicament pentru a pierde în greutate. Cum arată acum grăsuța de la Hollywood
Transformarea Melissei McCarthy după ce a fost acuzată că a folosit un medicament pentru a pierde în greutate a fost incredibilă. Grăsuța de la Hollywood arată incredibil după ce a scăpat de kilogramele în...
4
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Sofia Vergara și Joe Manganiello în timp ce pozează împreună la un eveniment
Divertisment
Adevăratul motiv pentru care Sofia Vergara nu a vrut un copil cu Joe Manganiello. Multe femei au criticat-o după cele mai recente dezvăluiri
S-a aflat adevăratul motiv pentru care Sofia Vergara nu a vrut un copil cu Joe Manganiello. Multe femei au criticat-o în mediul online după cele mai recente dezvăluiri. Totuși, au fost și persoane care...
PARTENERI
×