Reclamă

Ce se poate întâmpla cu tenul tău dacă dormi în fiecare seară machiată. Experții au dezvăluit cele mai recente concluzii

Probabil și ție ți s-a întâmplat la un moment dat să te întorci obosită și să nu-ți mai dorești să treci prin tot procesul de demachiere. În astfel de momente ai preferat să te pui la somn cu tot machiajul din timpul zilei, sperând că nimic rău nu se poate întâmpla. De data aceasta experții explică ce se poate întâmpla cu tenul tău dacă dormi în fiecare seară machiată.

Publicat: 14 septembrie 2022, 7:00

Produsele de înfrumusețare se pot transforma într-un real pericol pentru ten dacă nu sunt îndepărtate la timp. Tenul are nevoie să respire, iar peste noapte, rutina de îngrijire și hidratare este mai mult decât esențială. În astfel de cazuri este necesar să-ți găsești motivația interioară de a merge la baie și a îndepărta machiajul pe care l-ai purtat în timpul zilei. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce se poate întâmpla cu tenul tău dacă dormi în fiecare seară machiată

Experții în frumusețe spun că machiajul ar trebui îndepărtat întotdeauna, iar mai apoi făcută o rutină de îngrijire a tenului. Somnul repetat cu machiaj pe față poate duce în timp la apariția coșurilor și a micilor imperfecțiuni.

Însă acest lucru nu este singurul factor de îngrijorare, spun experții. Se pare că machiajul care nu este îndepărtat ar putea duce la apariția ridurilor fine. Lăsarea machiajului pe față peste noapte poate expune piele la radicalii liberi din aer.

Acești radicali liberi descompun colagenul de pe piele, ceea ce duce în final la apariția liniilor fine. Folosirea cremei hidratante, dar și a cremei cu un factor de protecție solară poate preveni descompunerea colagenului.

Dacă lași machiajul pe față peste noapte este posibil ca tenul tău să pară îmbătrânit și uscat. Specialiștii spun că degradarea colagenului este un efect secundar al machiajului de pe ten lăsat peste noapte. Mai multe studii au demonstrat că radicalii liberi și stresul de mediu cauzează îmbătrânirea prematură a pielii.

Reclamă

Ce iritații pot apărea pe ten și la nivelul ochiilor

Există o mulțime de dezavantaje pe termen lung dacă alegi să dormi cu tenul machiat. Acest obicei accelerează îmbătrânirea tenului și schimbările vizibile ale pieții. În timp porii se înfundă și apar erupțiile cutanate.

Acest lucru duce la atragerea de și mai multe bacterii care cauzează formarea acneei. Nu doar tenul are de suferit. Când vine vorba de îndepărtarea machiajului ochilor, lucrurile sunt cu atât mai serioase.

Reclamă

Rimelul poate înfunda foliculii din ochi și poate duce la pătrunderea bacteriilor. În timp acest lucru poate duce la apariția iritațiilor și a infecțiilor. În cazurile grave, spun experții, se poate ajunge la pierderea genelor.

Persoanele cu pielea sensibilă trebuie să fie sârguincioase și să îndepărteze cu mare atenție machiajul înainte de culcare. Uite și o listă cu pașii pentru rutina de îngrijire coreeană a tenului. Un mod util și ușor de a avea grijă de sănătatea pielii tale.  

Rutina de îngrijire a tenului ar trebui să fie prioritară pentru tine, iar demachierea să rămână un pas foarte important peste care să nu sari niciodată înainte de culcare.  Pe termen lung beneficiile îngrijirii tenului se vor vedea pe chipul tău.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×