Reclamă

Ce beneficii are acidul azelaic pentru ten și cum îl introduci în rutina de skin care

Acidul azelaic este un acid care se găsește în mod natural în cereale precum grâul, orezul și secara. De-a lungul timpului s-a observat că acesta are proprietăți antimicrobiene și antiinflamatorii. Astfel, devine o substanță perfectă pentru tratamentul afecțiunilor de piele precum acneea și rozaceea.

Publicat: 24 ianuarie 2022, 7:24

Conform publicației Healthline.com, acest acid poate să prevină apariția acneei prin curățarea bacteriilor care ar putea să se strângă la nivelul porilor tăi. Acidul azelaic se aplică direct pe piele și poate să vină sub diferite texturi în funcție de brand-ul care îl produce.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce este acidul azelaic

Acidul azelaic este o substanță folosită pentru îngrijirea tenului și este considerată a fi o substanță activă. Deși ajută la reducerea petelor pigmentare și este folosit chiar pentru a preveni acneea, acesta trebuie introdus în rutina de skin care în funcție de recomandările medicului specialist.

Cele mai multe produse de îngrijire conțin cantități mici de acid azelaic, însă efectul acestora este la fel de bun. De regulă este nevoie de mai mult timp pentru ca acidul zelai să-și facă efectele vizibile. Însă introdus în mod corect într-o rutină de îngrijire, acesta poate să facă minuni pentru tenul cu imperfecțiuni. Datorită proprietăților sale, el va oferi pielii un aspect luminos. Produsul acționează ca un exfoliant și accelerează procesul de regenerare al tenului.

Beneficiile acidului azelaic

Acidul azelaic are nenumărate beneficii. El funcționează prin curățarea porilor de bacteriile care pot cauza iritații sau erupții. Totodată, reduce inflamația, astfel încât acneea va deveni mai puțin vizibilă. La nivel celular, acidul încurajează procesul de vindecare rapidă al pielii, astfel că cicatricile pot fi reduse în mod vizibil.

Reclamă

Înainte de a aplica acidul este extrem de important să aveți tenul foarte bine curățat. Acidul trebuie aplicat pe zona cu probleme, iar apoi masată zona respectivă până ce se va usca. Este foarte important să se evite folosirea produselor iritante, scrie publicația Healthline.com.

Un alt lucru benefic pe care acidul azelaic îl face ține de apariția petelor. Acesta previne sinteza melaninei, capacitatea pielii de a produce pigmenți care pot varia nuanța pielii tale.

În cazul inflamațiilor sau a hiperpigmentarii anumitor zone ale pielii, acest produs poate fi un aliat de nădejde. Un studiu realizat în 2011 a demonstrat că acidul azelaic poate trata acneea în timp ce uniformizează tenul și îi conferă la loc luminozitatea.

Reclamă

Mai mult, acidul azelaic poate fi folosit pentru a oferi luminozitate pielii. Studiile au demonstrat că acidul azelaic poate fi un tratament folositor în combaterea simptomelor rozaceei, confundată deseori de multe persoane cu o altă afecțiune a tenului, cuperoza.

Precauții și posibile efecte secundare

Acidul azelaic poate provoca și câteva reacții adverse. Printre acestea se numără furnicăturile de la nivelul pielii, decojirea pielii la nivel local și roșeață în zona unde a fost aplicat.

Reacțiile adverse mai puțin frecvente includ descuamarea pielii, senzația de strângere, urticarie, mâncărime, febră. Produsul trebuie folosit la recomandarea medicului specialist. Dacă apar efecte adverse, atunci va fi necesar un nou consult cu medicul. După folosirea acidului azelaic este extrem de important să se aplice SPF. Acidul poate să subțieze pielea care devine sensibilă și predispusă la daunele solare.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×